Eerste Nova Zembla teaser trailer

De nieuwe 3D film van Reinout Oerlemans.

Hieronder zie je de teaser trailer van Nova Zembla, de tweede film van regisseur Reinout Oerlemans (Komt een vrouw bij de dokter, 2009). De Eyeworks-productie wordt tevens de eerste Nederlandstalige speelfilm in 3D. Er zijn rollen voor Robert de Hoog, Derek de Lint en Doutzen Kroes.

Het episch avonturendrama Nova Zembla wordt gebaseerd op de historische zeereis onder leiding van Willem Barentsz, die in de zestiende eeuw via de Noordelijke route naar Indië voer. De bemanning moest uiteindelijk onder erbarmelijke omstandigheden overwinteren op de Russische eilandengroep Nova Zembla.

Vanaf 24 november in de bioscoop.


Eerder zei Oerlemans al het volgende over het ambitieuze project: "Ik wil de kijker meenemen in een avontuur, met dezelfde intensiteit als in Komt een vrouw bij de dokter, terwijl dat een totaal ander verhaal was. Door het denken in 3D gaat er ook voor mij een nieuwe dimensie open en door samen te kunnen werken met de experts uit Hollywood, zijn we goed op de hoogte van de allerlaatste technische ontwikkelingen; magisch om te zien. Het wordt uitdagend en spannend, maar het is zeer inspirerend om aan dit grootse project te kunnen werken."

NieuwsFilm

meest populair