Video

Eerste Nova Zembla teaser trailer

De nieuwe 3D film van Reinout Oerlemans.

door Bram de Groot op 13.07.2011 om 21:17 in Video
Hieronder zie je de teaser trailer van Nova Zembla, de tweede film van regisseur Reinout Oerlemans (Komt een vrouw bij de dokter, 2009). De Eyeworks-productie wordt tevens de eerste Nederlandstalige speelfilm in 3D. Er zijn rollen voor Robert de Hoog, Derek de Lint en Doutzen Kroes.

Het episch avonturendrama Nova Zembla wordt gebaseerd op de historische zeereis onder leiding van Willem Barentsz, die in de zestiende eeuw via de Noordelijke route naar Indië voer. De bemanning moest uiteindelijk onder erbarmelijke omstandigheden overwinteren op de Russische eilandengroep Nova Zembla.

Vanaf 24 november in de bioscoop.

Eerder zei Oerlemans al het volgende over het ambitieuze project: "Ik wil de kijker meenemen in een avontuur, met dezelfde intensiteit als in Komt een vrouw bij de dokter, terwijl dat een totaal ander verhaal was. Door het denken in 3D gaat er ook voor mij een nieuwe dimensie open en door samen te kunnen werken met de experts uit Hollywood, zijn we goed op de hoogte van de allerlaatste technische ontwikkelingen; magisch om te zien. Het wordt uitdagend en spannend, maar het is zeer inspirerend om aan dit grootse project te kunnen werken."

38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tako

Avatar

Ligt het nou aan mij of is dit een beetje een vreemde trailer? Lijkt meer een montage, inclusief muziek, voor een superhelden-film. Wordt toch een historische avonturenfilm?

Bram

Avatar

Tako "Ligt het nou aan mij of is dit een beetje een vreemde trailer? Lijkt meer een montage, inclusief muziek, voor een superhelden-film. Wordt toch een historische avonturenfilm?"

Superheld = Willem Barentsz, haha. Reinout heeft veel vriendjes in de States die hem vast wat hebben geadviseerd over de wijze waarop je een trailer in elkaar zet. Een soort Pirates meets Inception trailer... Best aardig gedaan btw

Tako

Avatar

bdg78 "Superheld = Willem Barentsz, haha. Reinout heeft veel vriendjes in de States die hem vast wat hebben geadviseerd over de wijze waarop je een trailer in elkaar zet. Een soort Pirates meets Inception trailer... Best aardig gedaan btw"

mwoa... smaken verschillen gelukkig want ik loop er niet heel warm voor. Voor een dergelijk sfeertje wacht ik liever op The Thing remake.

SJRSVLDT

Avatar

Tako "Ligt het nou aan mij of is dit een beetje een vreemde trailer? Lijkt meer een montage, inclusief muziek, voor een superhelden-film. Wordt toch een historische avonturenfilm?"

Ik vind het een goed gelukte trailer. Het is natuurlijk uber hollywood voor een Nederlandse film, maar voor zover ik zie, is 't sfeervol. Laatste shot (de zoom op De Hoog) heeft iets dat het goed maakt. En het is goed dat we in Nederland eindelijk wat groter gaan denken. Hoewel ik niet hoop dat wij steeds achter de feiten aanlopen (wat nu natuurlijk wel het geval is).

Ook weleens fijn een groots opgezette Nederlandse film te zien die niet over de WOII gaat Smiley face En het is toch een stukje geschiedenis.

Wil deze zeker wel zien. Ben benieuwd.

Bram

Avatar

Tako "mwoa... smaken verschillen gelukkig want ik loop er niet heel warm voor. Voor een dergelijk sfeertje wacht ik liever op The Thing remake."

Of de film ook echt wat wordt is weer een heel ander verhaal...

Pete_027

Avatar

Nou het ziet er ook echt uit als een film die echt in 3D moet worden gemaakt/uitgebrachtO+

Doutzen zou wel net zo`n blok hout worden als Rosie in Transformers..

Pete_027

Avatar

Tako "mwoa... smaken verschillen gelukkig want ik loop er niet heel warm voor. Voor een dergelijk sfeertje wacht ik liever op The Thing remake."


Mee eens. John Carpenter`s The Thing:W:W:W
De laatste film die dat een heel klein beetje had was Whiteout al viel die verder erg tegen..

filmgast

Avatar

In tegenstelling tot de meeste van jullie ben ik wel erg te spreken over de trailer. Voelt erg on-nederlands aan (wat voor mij een goed punt is) en geeft af en toe meer een gevoel alsof je naar shots uit Pirates of LotR aan het kijken bent. Ik weet het, een erg grote en grove vergelijking maar ik kan het eerder daarmee vergelijken dan met de meeste nederlandse films. Ik snap jullie (de mensen die de trailer te hollywood vinden) niet. Eerst zeuren mensen over té nederlandse films en nu is er iemand die de uitdaging aan gaat met de hele 3D mikmak erbij (ben zelf geen voorstander van 3D) en dan is het weer té hollywood.

Remco

Avatar

Pete_027 " Doutzen zou wel net zo`n blok hout worden als Rosie in Transformers.."


Dat denk ik ook ik vind haar normale manier van praten sowieso al vrij irritant laat staan als ze moet gaan acteren. Plus iedere acteur in de trailer ziet er verrot uit wat past bij de tijd waarin het zich af speelt en zij oogt alsof ze net de catwalk op gaat O+.

Loconut

Avatar

Remco "Dat denk ik ook ik vind haar normale manier van praten sowieso al vrij irritant laat staan als ze moet gaan acteren..."


Wees maar blij dat het niet Kim 'gillende keukenmeid' Feenstra is!

Angelater

Avatar

Tako "mwoa... smaken verschillen gelukkig want ik loop er niet heel warm voor. Voor een dergelijk sfeertje wacht ik liever op The Thing remake."


Prequel Tako! Prequel! Ik wil geen hartverzwakking op een woensdag avond hoor...

mr-kenneth

Avatar

Dit ziet er verrassend goed uit.
Ik heb het nooit echt op Nederlandse films, maar dit zou er zomaar eentje kunnen worden voor in de bios..
Mijn interesse is gewekt..

Frietgezicht

Avatar

Remco "Dat denk ik ook ik vind haar normale manier van praten sowieso al vrij irritant laat staan als ze moet gaan acteren. Plus iedere acteur in de trailer ziet er verrot uit wat past bij de tijd waarin het zich af speelt en zij oogt alsof ze net de catwalk op gaat O+."


Omdat zij niet op het schip zit en die reis maakt maar gewoon netjes veilig alleen in de bewoonde wereld zit.

Frietgezicht

Avatar

Toen ik de titel zag dacht ik aan programma van Nederland 1,2 of 3 ofzo,was ff vergeten dat dit de film van Reinout was.
Je hebt toch een programma die Nova heet en 1 die Zembla heet daar..lol


Stukje met ijsbeer zal waarschijnlijk erg nep gaan worden,hou altijd me hart vast met Nederlandse films als het op special effects en stunts enz aankomt.

Stukfruit

Avatar

Je kan zeggen wat je wil van Arnie, maar visueel en qua geluid weet hij de zaak goed in elkaar te (laten) zetten!

Alleen dan weer dat Nederlandse taaltje en die voorleesacteurs he... Het is alsof ze hun teksten letterlijk van de autocue aflezen en als ze boos worden klinken ze als Duitsers die al drie dagen niet meer op het kleine kamertje zijn geweest.

Goh, hebben we toch nog iets met die Duitsers gemeen!

Frietgezicht

Avatar

Stukfruit "Alleen dan weer dat Nederlandse taaltje en die voorleesacteurs he... Het is alsof ze hun teksten letterlijk van de autocue aflezen "


Haha ja dat had ik nou ook precies bij deze trailer,maar vooral toen Derek de Lint aan het woord was,toch niet de minste acteur gek genoeg.

Toelietoesh

Avatar

Oke, dit komt totaal niet overeen met wat ik heb gelezen over Barentsz...
Niet dat dat verkeerd is, maar link het daar dan niet aan.

Rich Art

Avatar

Toelietoesh "Oke, dit komt totaal niet overeen met wat ik heb gelezen over Barentsz...
Niet dat dat verkeerd is, maar link het daar dan niet aan."

En dat kun je al op maken uit 1 minuut aan beeldmateriaal? Knap hoor...

Best een goede teaser overigens. Ben benieuwd!

BatMotor

Avatar

Ja trailer ziet er goed uit inderdaad,Maarja reinout barst van 't geld om de beste mensen op te trommelen voor 't maken van deze film,reinoutje kijkt en zegt en de andere doen 't ECHTE werk.

Rich Art

Avatar

Wat een belachelijke opmerking weer Batmotor. Hou alsjeblieft je mond als je niks zinnigs te melden hebt...

Maar goed, je zult er wel een enorme kick uithalen om er reacties mee uit te lokken... Get a life, kerel...

SJRSVLDT

Avatar

Visualcatch "Ik snap jullie (de mensen die de trailer te hollywood vinden) niet. Eerst zeuren mensen over té nederlandse films en nu is er iemand die de uitdaging aan gaat met de hele 3D mikmak erbij (ben zelf geen voorstander van 3D) en dan is het weer té hollywood."

Ik ben het helemaal met je eens, maar wil toch nog iets kwijt over deze opmerking. Ik vind het namelijk een goede zaak dat Nederland nu meer 'hollywood' gaat denken, maar zoals ik al zei: het moet niet zo worden dat wij de hele tijd achter de feiten aanlopen. We weten nu dat we de shots en stijl van een hollywood-film kunnen namaken, laten wij als Nederland dan een stapje verder gaan en dus ECHT indruk maken. Namaken kan iedereen in principe (als je geld hebt) maar vernieuwing, dat wil ik wel graag zien.

marcjeb

Avatar

BatMotor "Ja trailer ziet er goed uit inderdaad,Maarja reinout barst van 't geld om de beste mensen op te trommelen voor 't maken van deze film,reinoutje kijkt en zegt en de andere doen 't ECHTE werk."


Jouw batman wordt gemaakt door spielberg als je dat nog niet wist.
christopher nolan heeft meer geld dan reinout, dus hij laat spielberg ze film maken, niet door vertellen !!!!!!

Angelater

Avatar

BatMotor "Reinoutje kijkt en zegt en de andere doen 't ECHTE werk."


Is dat niet eigenlijk het werk van een regisseur, kort door de bocht gezegd? Betwijfel of hij zelf ook voor de make-up, special effects etc. gaat zorgen Smiley face

Rich Art

Avatar

Klopt, maar dat is niet de manier waarop Batmotor het bedoeld...

michaelbay

Avatar

1 voordeel, in een nederandse film zit altijd sex. en aangezien ik alleen maar doutzen zie...

benjamin

Avatar

Duidelijk is dat ze duidelijk hoog mikken met deze film en daar heb ik geen enkel probleem mee, nu wel afwachten hoe het eindresultaat eruit ziet. Ergens gelezen dat de 3D-versie in het voorprogramma van Harry Potter zou worden vertoond.

skullsplitter

Avatar

Je kunt van Oerlemans zeggen wat je wil, maar hij durft wel groot te denken...

Rich Art

Avatar

BatMotor "Rot op gast......Ik geef hier me eerlijke mening,waarom zou ik kicken op m'n mening???
Ik zie en constateer."

Omdat je een denigrerende post plaatst.
Waarom met er -tje achter Reinout bijvoorbeeld? Ik zie niet wat dat toevoegt aan de waarde van je bericht.

Toelietoesh

Avatar

Rich Art "En dat kun je al op maken uit 1 minuut aan beeldmateriaal? Knap hoor...

Best een goede teaser overigens. Ben benieuwd!"


De toon die ze met die ene minuut zetten, en de gebeurtenissen die ze laten zien. Jah, dat kan ik daar uit opmaken jah.

filmgast

Avatar

Offtopic:

Mensen als Batmotor, Frietgezicht en nog vele anderen neem ik sowieso niet serieus meer op het forum. Vaak weten ze alles beter en nemen ze niets van anderen aan. Dit alles ook nog eens geschreven met spelfouten en vol domme vragen of opmerkingen die kant noch wal slaan.

OT: Zoals eerder al gepost ben ik erg tevreden over de trailer en ben ik zeer benieuwd naar hoe het allemaal uitwerkt. Hopelijk is de CGI beer goed gelukt aangezien de releasedatum wel wat snel is.

Frietgezicht

Avatar

Visualcatch "Offtopic:

Mensen als Batmotor, Frietgezicht en nog vele anderen neem ik sowieso niet serieus meer op het forum. Vaak weten ze alles beter en nemen ze niets van anderen aan. "


Neem jou niet serieus,de rest wel hoor,heb vandaag al 2x iemand gewezen op dat ik het met hem eens ben,onzin wat je hier verkondigd,zoals altijd.

Stukfruit

Avatar

BatMotor "Ja trailer ziet er goed uit inderdaad,Maarja reinout barst van 't geld om de beste mensen op te trommelen voor 't maken van deze film,reinoutje kijkt en zegt en de andere doen 't ECHTE werk."


Beetje kort door de bocht natuurlijk. De regisseur (arnie dus) is de persoon die alles bij elkaar houdt en er een mooi geheel van maakt.

Zo kan je bijvoorbeeld goed het verschil zien tussen bv. Stephen Sommers en Christopher Nolan. En dan bedoel ik niet alleen op het gebied van verhaal, maar zeker ook qua het geven van instructies aan de medewerkers. Sommers is blijkbaar al heel snel blij wanneer er een cartoony drol over het beeld wandelt, terwijl Nolan een duidelijke visie lijkt te hebben die beslist op een specifieke manier moet worden uitgewerkt en daarmee ook die typische Nolan-sfeer oproept.

Bij de regisseur van bv. 2012 zie je dat ook weer, en bij anderen ook. Ze staan allemaal aan het roer van het schip en het is maar net hoe duidelijk iemand zijn of haar wensen aan de crew kan uitleggen...

Dit is ook de reden waarom films van Burton er altijd goed uitzien (ook al is het verhaal niet altijd geweldig). Voor zover ik weet kan hij zelf ook reuzegoed tekenen en schilderen en kan hij daarmee uitstekend zijn wensen kenbaar maken aan de rest van de crew. Sterker nog, hij is voor hen het grote voorbeeld!

Dus op zich mag je best wat respect hebben voor meneer Oerlemans, want hij is toch echt de persoon die het zelf op poten zet. Weliswaar met heel veel hulp, maar zonder die hulp zou het ook niet gebeuren.

Frietgezicht

Avatar

Stukfruit "Beetje kort door de bocht natuurlijk. De regisseur (arnie dus) is de persoon die alles bij elkaar houdt en er een mooi geheel van maakt.

Zo kan je bijvoorbeeld goed het verschil zien tussen bv. Stephen Sommers en Christopher Nolan. En dan bedoel ik niet alleen op het gebied van verhaal, maar zeker ook qua het geven van instructies aan de medewerkers. Sommers is blijkbaar al heel snel blij wanneer er een cartoony drol over het beeld wandelt, terwijl Nolan een duidelijke visie lijkt te hebben die beslist op een specifieke manier moet worden uitgewerkt en daarmee ook die typische Nolan-sfeer oproept.

Bij de regisseur van bv. 2012 zie je dat ook weer, en bij anderen ook. Ze staan allemaal aan het roer van het schip en het is maar net hoe duidelijk iemand zijn of haar wensen aan de crew kan uitleggen...

Dit is ook de reden waarom films van Burton er altijd goed uitzien (ook al is het verhaal niet altijd geweldig). Voor zover ik weet kan hij zelf ook reuzegoed tekenen en schilderen en kan hij daarmee uitstekend zijn wensen kenbaar maken aan de rest van de crew. Sterker nog, hij is voor hen het grote voorbeeld!

Dus op zich mag je best wat respect hebben voor meneer Oerlemans, want hij is toch echt de persoon die het zelf op poten zet. Weliswaar met heel veel hulp, maar zonder die hulp zou het ook niet gebeuren."


Respect voor Oerlemans heb ik zeker,maar bij zijn Komt een vrouw bij de dokter had die wel 2 hele ervaren acteurs wat veel helpt.
Carice zei zelfs in een interview dus ze zich kan voorstellen dat ze best irritant was omdat ze vaak tegen Reinout inging en aanwijzingen gaf of wat ze anders wou,iets wat ze niet zou doen in Amerika.

Maar goed,ben blij met een Oerlemans in een wereld waarin Nijenhuis films maakt hier.
Alleen dat 3D zie ik tegenop,niet alleen zijn zelfs in Amerika de 3D-films vaak niet eens de moeite waard behalve als het superveel kost zoals Avatar,ook lijkt het me totaal geen film om 3D voor te gebruiken,maar we will see..

ilmostro

Avatar

Mijn interesse is ook wel gewekt, hele 3D hoeft voor mij persoonlijk niet, maar is natuurlijk leuke marketing.

als het goed is beginnen ze morgen in Brugge met opnames een week lang, dus denk dat ik in het weekend eens ga kijken, is toch maar 20km rijden...

filmgast

Avatar

@ frietgezicht

Ik vind het nooit echt tof om zo lang door te blijven zeuren maar als je in eerste instantie denkt dat het om een verfilming van de programma's Nova en Zembla (die nota bene naar deze plek vernoemd zijn) gaat, dan kan ik je niet serieus nemen nee. Noem trouwens eens een paar voorbeelden van ALLE onzin die ik gepost heb. Ik reageer namelijk alleen als ik wat zinnigs te zeggen heb.

Frietgezicht

Avatar

Visualcatch "@ frietgezicht

Ik vind het nooit echt tof om zo lang door te blijven zeuren maar als je in eerste instantie denkt dat het om een verfilming van de programma's Nova en Zembla (die nota bene naar deze plek vernoemd zijn) gaat, dan kan ik je niet serieus nemen nee. Noem trouwens eens een paar voorbeelden van ALLE onzin die ik gepost heb. Ik reageer namelijk alleen als ik wat zinnigs te zeggen heb."


Ik wist natuurlijk dat het niet om Nova en Zembla-verfilmingen ging,was gewoon vergeten welke film Oerlemans aan werkte,dus toen ik erop klikte schoten alleen deze 2 programma's door me hoofd,bedoelde m'n bericht natuurlijk niet zo serieus(moet dat altijd)
Voor de rest ken ik persoonlijk weinig van het Nova Zembla verhaal en wist ook niet dat deze programma's ernaar vernoemd zijn.

Geef jij anders paar voorbeelden waar ik het nooit met met mensen eens ben en niemand serieus neem,want dat is totaal niet waar,ben het vaak zat met mensen eens en geef dat ook vaak zat aan.
Maar het is toch leuker om op iemand te reageren waar je het niet mee eens bent,dan alleen maar iemand te quoten en 'eens' te schrijven.
Maar ik toon altijd respect en heb ook nooit met iemand ruzie gehad,en ik scheld niet,kijk op niemand neer,jij duidelijk wel met je denigrerende bericht.

Maar goed,er zijn veel mensen op deze site,je kunt nooit fan van iedereen zijn,jouw recht om mij niet serieus te nemen,hoeven we geen discussie over aan te gaan.

filmgast

Avatar

Frietgezicht "Ik wist natuurlijk ... aan te gaan."


Ik bedoelde niet alleen jou in mijn comment. Het niet eens zijn met mensen en onzin was meer gericht op de andere. Jij viel mij toevallig op door dat Nova en Zembla. Vandaar dat jouw naam er tussen stond.

Het is gewoon dat ik het niveau bij vele reacties erg laag vind en dan vraag ik me soms echt af waarom diegene nog op een filmsite zit als hij toch alleen maar domme reacties kan geven. (dit slaat dus niet specifiek op jou)

Frietgezicht

Avatar

Ja,ik ken zoals ik zei het originele verhaal van Nova Zembla niet,dus toen ik de topic-titel las vond ik het een rare naam voor een film.

Maar goed,je noemde maar 2 namen,dan voel ik me wel aangesproken,hoewel ik daar geen ruzie om ga maken ofzo want mensen mogen mening over mij hebben,goed of kwaad,maar mag ik er wel op reageren.

En tja,onzinnige opmerkingen worden vaak zat gemaakt,vast ook weleens door mij(hoewel ik dat zal ontkennen ;) ) maar af en toe kan ik ook wel lachen om sommige opmerkingen van anderen.
Het is gelukkig geen site a la 'geenstijl' waar 300 berichten staan,maar gewoon een overzichtelijke site waardoor af en toe een lomp berichtje in mijn ogen wel leuk is om te lezen.

En dat ik jou berichten alleen niet serieus nam bedoelde ik niet letterlijk,bedoelde ermee dat ik mensen wel serieus neem maar ik jou blijkbaar het gevoel had gegeven van niet een keer door die opmerking,en daardoor zei ik alleen jou niet.

Maar ja,voor de rest gaan we erg off-topic,dus ik laat het hier maar bij,maar iedereen mag mening over mij hebben zoals ik al zei,ben hier niet om populariteits-wedstrijd te winnen,maar gewoon om film-nieuws te lezen en lekker luchtig mee te ouwehoeren :E

nieuwslaatste nieuws

meest populair