Algemeen

Nieuwe Spartacus-film onderweg

Na de versie van Stanley Kubrick kunnen we de Romeinse slaaf nogmaals op het witte doek bewonderen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 21.07.2011 om 11:27 in Algemeen
In 1960 bracht regisseur Stanley Kubrick de film Spartacus uit. In 2004 kwam er nog een film over het leven van de Romeinse slaaf uit, maar nog altijd is er niet genoeg over diens rebellie naar het witte doek gebracht. Producent Graham King heeft namelijk besloten nog een film over de Romeinse slaaf te laten maken.

Het scenario van de nieuwe film wordt geschreven door 300 co-schrijver Michael B. Gordon. Hij maakte alvast de belofte dat de film dichtbij de historische achtergrond zal staan.

Spartacus was een Romeinse slaaf die in 73 voor Christus met een flink aantal anderen ontsnapte uit een schoot voor gladiatoren. Hij vluchtte door Italië en bouwde ondertussen een leger op van naar schatting 70.000 ontsnapte slaven. Samen versloegen ze een flink aantal Romeinse legioenen en maakten een beweging richting Rome. Uiteindelijk wisten de Romeinen Spartacus en diens leger tegen te houden en werden ongeveer 6.000 gevangen slaven, waaronder ook Spartacus, langs de tweehonderd kilometer lange Via Appia gekruisigd. Hun lijken hingen nog jaren langs de weg als waarschuwing voor toekomstige opstanden.

Ondanks dat er naast de twee films ondertussen nog gewerkt wordt aan een serie over het leven van de Romeinse slaaf (Spartacus: Blood and Sand en Spartacus: Gods of the Arena), denken King & co dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om een originele versie van het verhaal uit te brengen. Wanneer de film uitmoet komen is niet bekend.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Turkish "Sarcasme?"


Nee ik wacht hier al jaren op hoor ! Ik ben fan van sandalen films die nergens over gaan.

Turkish

Avatar

Banned "Joepie hier zit ik echt op te wachten!"


Sarcasme?

KeesD

Avatar

Zucht, er komt voorlopig nog geen einde aan reboot mania....

Baron Von Marlon

Avatar

Ik kijk eerder uit naar het nieuwe seizoen van de tv-serie Spartacus.

Frietgezicht

Avatar

Op zich ben ik altijd wel in voor films in dit genre.
Of het nou Gladiator,Troy,of films over Robin Hood of King Arthur zijn(sommige top,sommige stuk minder),het blijft leuk om te kijken naar die tijd zolang het maar goed gedaan wordt.

Die serie is leuk vermaak(overdreven veel bloed en sex,lekker hoor) maar een film die het iets serieuzer aanpakt ben ik wel voor in!

benjamin

Avatar

Wel gedurfd, je direct gaan meten aan Kubrick (want o ja, vergelijken zal men doen). Hopelijk levert het weer een goede film op.

Thiver

Avatar

benjamin "Wel gedurfd, je direct gaan meten aan Kubrick (want o ja, vergelijken zal men doen). Hopelijk levert het weer een goede film op."

Je direct meten aan Stanley Kubrick zou zijn wanneer je een remake zou maken van 2001: A Space Odyssey, Full Metal Jacket of A Clockwork Orange. Bij Spartacus ligt dat mijns inziens net even anders: daarvoor werd Kubrick namelijk als vervangend regisseur binnengehaald nadat Anthony Mann na de eerste opnamen ontslagen was. Kubrick heeft zodoende nooit enige invloed gehad op het materiaal (het was dan ook vooral een project van Kirk Douglas) en het leidt geen twijfel dat veel scènes er heel anders uit hadden gezien wanneer Kubrick had meegeschreven aan het script.

Banned

Avatar

Joepie hier zit ik echt op te wachten!

jooncheez

Avatar

Banned "Nee ik wacht hier al jaren op hoor ! Ik ben fan van sandalen films die nergens over gaan."

Ik weet het niet, maar Spartacus is een geweldige film! Ik ben benieuwd of deze remake iets gaat worden.

Dukat

Avatar

KeesD "zucht, er komt voorlopig nog geen einde aan reboot mania...."


Dit is geen reboot. Dan zou alle Robin Hood-films, films over Romeinen, Grieken, etc. reboot zijn.

MichaelDouglas

Avatar

OFF TOPIC: Production Diaries 3 van The Hobbit staat online. Met een spectaculair eind. A New Power is Rising!!