Nieuwe Spartacus-film onderweg

Na de versie van Stanley Kubrick kunnen we de Romeinse slaaf nogmaals op het witte doek bewonderen.

In 1960 bracht regisseur Stanley Kubrick de film Spartacus uit. In 2004 kwam er nog een film over het leven van de Romeinse slaaf uit, maar nog altijd is er niet genoeg over diens rebellie naar het witte doek gebracht. Producent Graham King heeft namelijk besloten nog een film over de Romeinse slaaf te laten maken.

Het scenario van de nieuwe film wordt geschreven door 300 co-schrijver Michael B. Gordon. Hij maakte alvast de belofte dat de film dichtbij de historische achtergrond zal staan.

Spartacus was een Romeinse slaaf die in 73 voor Christus met een flink aantal anderen ontsnapte uit een schoot voor gladiatoren. Hij vluchtte door Italië en bouwde ondertussen een leger op van naar schatting 70.000 ontsnapte slaven. Samen versloegen ze een flink aantal Romeinse legioenen en maakten een beweging richting Rome. Uiteindelijk wisten de Romeinen Spartacus en diens leger tegen te houden en werden ongeveer 6.000 gevangen slaven, waaronder ook Spartacus, langs de tweehonderd kilometer lange Via Appia gekruisigd. Hun lijken hingen nog jaren langs de weg als waarschuwing voor toekomstige opstanden.

Ondanks dat er naast de twee films ondertussen nog gewerkt wordt aan een serie over het leven van de Romeinse slaaf (Spartacus: Blood and Sand en Spartacus: Gods of the Arena), denken King & co dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om een originele versie van het verhaal uit te brengen. Wanneer de film uitmoet komen is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair