Marvel plant Dr. Strange voor 2013

En deze superheld heeft (bijna) niets te maken met de helden van The Avengers.

Alle jaren gaan er verhalen de ronde over een verfilming van de Marvel Superheld Dr Strange. Nu lijkt eindelijk de kogel door de kerk. Het script is door Thomas Donnelly en Joshua Oppenheimer afgeleverd bij Marvel Studios, uiteraard de maatschappij achter de films Iron Man I & II, Thor, Captain America en The Avengers (2012). Volgens Twitchfilm wordt er nu gezocht naar een geschikte regisseur die de superheld naar het witte scherm kan brengen. Het zou in 2013 moeten verschijnen.

Dr. Strange, in 1963 door Stan Lee en Steve Ditko geïntroduceerd, heeft weinig te maken met het The Avengers team, waar Marvel Studios veel films over uitgeeft. Dr. Stephen Strange is de opperste magiër, de "Sorcerer Supreme", van de aarde en verantwoordelijk voor het verdedigen van de wereld tegen mystieke bedreigingen. Hij is een meester in magische kunsten en gebruikt deze om tegen andere bovennatuurlijke vijanden te vechten.

In het verleden werd Patrick Dempsey (Transformers: Dark of the Moon, 2011) nog in verband gebracht met de rol van Dr. Strange. In 2013 verschijnt ook Iron Man 3 van regisseur Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang, 2005).



NieuwsFilm

meest populair