Algemeen

Leonardo DiCaprio best betaalde Hollywood acteur

De 36-jarige Amerikaan mag zich nu echt 'king of the world' noemen.

door Jeffrey op 03.08.2011 om 15:47 in Algemeen
Leonardo DiCaprio heeft het voorbije jaar ruim $77 miljoen verdiend en is daarmee de best betaalde acteur in Hollywood. Dat blijkt uit de jaarlijkse rangschikking van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

Met de $77 miljoen die DiCaprio tussen mei 2010 en mei 2011 verdiende, springt hij van de vijfde naar de eerste plaats op de lijst. DiCaprio was vorig jaar te zien in Shutter Island van Martin Scorsese en Inception van Christopher Nolan.

DiCaprio wordt in de rangschikking gevolgd door Johnny Depp ($50 miljoen), die dit jaar voor de vierde keer in de huid van kapitein Jack Sparrow kroop in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. De Forbes top-5 wordt vervolledigd door Adam Sandler ($40 miljoen), Will Smith ($36 miljoen) en Tom Hanks ($35 miljoen).

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MoviesKnower

Avatar

Ik vind het niet zo vreemd nee :P Inception en Shutter Island waren geniale films en ik vond hem ook geniaal spelen jammer dat Leonardo geen Oscar heeft gewonnen want dat verdiend hij wel , ik heb nu al zin in ze nieuwe film die ga ik zeker kijke tenzij het een drama is of romantisch ;)

Ereptile

Avatar

36 jaar en al 77 miljoen verdienen :D! Maar hij is ook een goede acteur.

SilentSimon

Avatar

Hij wordt / is een beetje de nieuwe Al Pacino / Robert deNiro van deze tijd. In het begin had ik zo'n 'mwah' gevoel bij DiCaprio. In films zoals Aviator e.d. Maar god hij speelde briljant in Shutter Island en Inception. Hij wordt steeds beter Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Op zich terecht hoewel het belachelijke bedragen zijn natuurlijk.

Op het begin van z'n carriere vond ik het echt zo'n prettyboy (Titanic,The Quick and the Dead) die prima zou passen in een Twillight-film als die nu die leeftijd had,maar hij is wel uitgegroeid tot een echte goede acteur die ik gewoon graag zie in films en hij heeft ook heel wat goede films op z'n naam!

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Terrecht, hij heeft zich goed ontwikkeld in de jaren en is echt volwassen geworden. Heb van al zijn films genoten en hoop in de toekomst nog veel van deze man te mogen zien!

Hyenas

Avatar

Verdiend! Nu die oscar nog!

wallace

Avatar

Wat raar, ik wist dit ook vorig jaar in December al. En Johhny Depp is na Dicaprio de best betaalde acteur.

Maar Dicaprio heeft dit jaar een grote kans voor een oscar. Hij speelt dit jaar namelijk, J.Edgar Hoover. Wat geregisseerd wordt door Eastwood.
Kan niet fout gaan.

Pete_027

Avatar

Lekkere associale bedragen:P
Adam Sandler verdient het niet gezien de troep die hij afleverd.

Frietgezicht

Avatar

Is wel leuk dat een Tom Hanks bijvoorbeeld 35 mil krijgt en op nr 5 staat maar kan me niet voorstellen dat acteurs als Nicholson,Pacino en De Niro niet meer kunnen vragen.
En een Bruce Willis bijvoorbeeld?

jochemb

Avatar

Will smith verdient dus het best want die heeft in de afgelopen 2 jaar in geen een film gespeeld en hij krijgt 36 miljoen

benjamin

Avatar

Wel terecht natuurlijk, DiCaprio is één van de beste acteurs die er in Hollywood rondlopen vandaag de dag. Wat Adam Sandler op 3 doet is compleet onbegrijpelijk.

Remco

Avatar

Sorry goede acteur of niet dit zijn gewoon absurde bedragen als je het mij vraagt. Heel Amerika staat economisch op instorten maar 77 miljoen uitdelen aan iemand voor het maken van een paar films is heel normaal.
Ik vind niet dat een acteur dat soort bedragen verdiend ongeacht of tie goed is of niet. En Adam Sandler behoort niet eens een salaris te krijgen voor diezelfde onzin die hij keer op keer laat zien

adofmirosch

Avatar

Best betaalt en hij speelt haast in geen een film beetje raar.

KeesjeNL

Avatar

Waarom hoor ik niemand over Blood Diamond? Ik vond dat toch DiCaprio's beste filmSmiley face!

En over Adam Sadler, hij is gewoon een hele slimme (afgestudeerde) acteur die waarschijnlijk aan de haal gaat met een deel van de opbrengst van zijn films.

Remco

Avatar

KeesjeNL "Waarom hoor ik niemand over Blood Diamond? Ik vond dat toch DiCaprio's beste filmSmiley face!

En over Adam Sadler, hij is gewoon een hele slimme (afgestudeerde) acteur die waarschijnlijk aan de haal gaat met een deel van de opbrengst van zijn films."


"acteur" is wel een erg groot woord want ik heb hem nog nooit echt goed zijn acteren O+

secret1994

Avatar

Mja, ik vind Leonardo DiCaprio ook wel een zeer goe acteur
zeker op emotioneel vlak
-titanic zich opofferen (wordt verborgen)
-inception de vader die z'n kinderen terug wilt (wordt verborgen)
-blood diamond gaat op einde dood (wordt verborgen)
-shutters island psygisch niet zo stabiel (wordt verborgen)
Leo is echt wel goe acteur Smiley face mr meer bij leeftijd van 12+ en ouder, want als jongere wist ik hellemaal nie over wie K3 zong xP

Frietgezicht

Avatar

secret1994 "mja, ik vind Leonardo DiCaprio ook wel een zeer goe acteur
zeker op emotioneel vlak
-titanic zich opofferen (wordt verborgen)
-inception de vader die z'n kinderen terug wilt (wordt verborgen)
-blood diamond gaat op einde dood (wordt verborgen)
-shutters island psygisch niet zo stabiel (wordt verborgen)
Leo is echt wel goe acteur Smiley face mr meer bij leeftijd van 12+ en ouder, want als jongere wist ik hellemaal nie over wie K3 zong xP"


Hahaha wtf,je vindt DiCaprio een goede acteur door de scenes die je hier noemt?haha,wtf. In de rest van die films speelt die ook wel aardig hoor :P

ghossler

Avatar

Zeer terecht en dicaprio was en is altijd al 1 van mijn fav. acteurs gweest, dus ben blij datie het zo goed heeft gedaan de afgelopen jaar. Zijn laatste paar films waren zijn acteur talenten zeker geod te zien. In het begin zoals met titanic had ik idd dat prettyboy gevoel, maar wel dat hij erg overtuigend overkwam in zijn rol, en ook die blikken die hij kan geven. Of het nou happy is, serieus, boos, gefrustreerd, bezorgd etc. ze komen echt zo over dat ik die intensie voel, zo goed vind ik hem nou als acteur :D:D

Masterbrain

Avatar

Goede Top acteur kan mischien later in de rijtje Al Pacino ,De Niro... etc komen, maar nooit echt in een echte top actie film gezien met een six pack body en jason statham achtige actie als hij dat laat zien dan is hij een Super Top Acteur.

It is Die Hard Action al the way boom boom boom yeahh!!!!

T+)

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

The Beach en The Departed en Aviator niet te vergeten.....top films!!

B@chelor

Avatar

::DFC::Nohands[NL "]Terrecht, hij heeft zich goed ontwikkeld in de jaren en is echt volwassen geworden. Heb van al zijn films genoten en hoop in de toekomst nog veel van deze man te mogen zien!"


Wat deze knakker zegt;

styfus

Avatar

Remco "Sorry goede acteur of niet dit zijn gewoon absurde bedragen als je het mij vraagt. Heel Amerika staat economisch op instorten maar 77 miljoen uitdelen aan iemand voor het maken van een paar films is heel normaal.
Ik vind niet dat een acteur dat soort bedragen verdiend ongeacht of tie goed is of niet."

Tja, toch is het gewoon marktwerking; wereldwijd heeft iedereen het er blijkbaar voor over om uit eigen zak de prijs van het huidige bioscoopkaartje of dvd neer te leggen, om o.a. DiCaprio aan zo'n salaris te helpen. Dat weet jij, dat weet ik, maar dat weet DiCaprio ook, dus hij weet wat hij waard is en dus kan vragen. Als hij minder publiek zou trekken zou z'n prijs ook omlaag gaan. En als het geld niet naar hem gaat, zou het wel naar die productiebonzen gaan. Dan liever naar DiCaprio, die voor m'n gevoel nog een beetje politiek geëngageerd is en aan liefdadigheid doet.

Relief

Avatar

Het is niet vreemd dat hij zo goed verdiend. Het is risicovol. Als een film populair wordt, dan verdien je meer. Flopt het, dan verdien je stukken minder.

nietselam

Avatar

En grote smurf dan?!

KeesD

Avatar

Frietgezicht "Op zich terecht hoewel het belachelijke bedragen zijn natuurlijk.

Op het begin van z'n carriere vond ik het echt zo'n prettyboy (Titanic,The Quick and the Dead) die prima zou passen in een Twillight-film als die nu die leeftijd had,maar hij is wel uitgegroeid tot een echte goede acteur die ik gewoon graag zie in films en hij heeft ook heel wat goede films op z'n naam!"


In het begin van zijn carriere maakte hij ook this boy's life, marvins room, total eclipse, what's eating gilbert Grape en the basketball diaries. bepaald geen prettyboy films en waarin hij op zeer jonge leeftijd al liet zien wat hij kon. Alleen titanic was een bakvissen film maar ook die kan je hem moeilijk kwalijk nemen. wat zou jij doen als james cameron je voor een hoofdrol vraagt...

nieuwslaatste nieuws

meest populair