Wederom een bekend gezicht in The Bourne Legacy

Na Albert Finney en Joan Allen alweer een terugkerend personage in Tony Gilroy's film.

Hoewel Tony Gilroy's The Bourne Legacy een op zichzelf staande film moet gaan worden die los staat van de eerste trilogie, is het wel de bedoeling dat de films aan de hand van achtergrondelementen met elkaar verbonden blijven. Vandaar dat de acteurs achter belangrijke bijpersonages in deel 1 t/m 3 nu aan de lopende band worden gevraagd voor het vierde deel.

Het was al bekend dat Joan Allen en Albert Finney zullen terugkeren voor de rollen van respectievelijk Pam Landy en Albert Hirsch. Hier kunnen we nu ook Scott Glenn aan toevoegen. Hij keert terug in de rol van CIA directeur Ezra Kramer.



The Bourne Legacy is dus een film die op zichzelf staat, en dus geen reboot, recast of prequel van de originele trilogie met Matt Damon in de hoofdrol. Hoofdrolspeler Jeremy Renner kruipt in de huid van een overheidsspion die bij de Amerikaanse inlichtingendienst een programma heeft doorlopen dat nog gevaarlijker blijkt dan de training die Jason Bourne kreeg. Edward Norton is in onderhandeling om de centrale villain te spelen. Andere rollen zijn weggelegd voor Rachel Weisz en Oscar Isaac.

De opnames van The Bourne Legacy starten deze of volgende maand. De Amerikaanse bioscooprelease staat gepland voor 3 augustus 2012.



NieuwsFilm

meest populair