Universal neemt afscheid van Ouija

De vierde bordspelverfilming van Universal gaat niet door.

In mei ging er al het gerucht dat Universal de productie van Ouija stil had gezet. Ouija is een van de vele bordspelverfilmingen waaraan gewerkt werd. De film zou geregisseerd worden door McG en het scenario werd geschreven door Edward Kitsis en Adam Horowitz. Wat ons werd beloofd was een groots actiespektakel in de stijl van Indiana Jones. De geruchten van mei werden nog ontkend door Universal, maar nu is besloten het project definitief stil te zetten.

Regisseur McG en producer Michael Bay zouden de vrijheid hebben gekregen om naar een andere studio te zoeken maar Paramount heeft het al afgewezen.

De hoofdreden voor het stopzetten van het project is het grote budget. Als een andere studio interesse toont, is Universal wel bereid het project te co-financiëren, maar het is dus wachten of dat gaat gebeuren. Als het project helemaal niet doorgaat, en dus geen enkele studio besluit mee te financieren, moet Universal 5 miljoen dollar aan Hasbro betalen, aangezien dat in de deal tussen de twee bedrijven stond.

Ouija is de vierde film waaraan Universal samen met Hasbro werkte. Andere projecten zijn Monopoly, Magic the Gathering en Cluedo. Daarnaast is er op dit moment al veel geld gestoken in Battleship en staat Taylor Lautner klaar om Stretch Armstrong te spelen.



NieuwsFilm

meest populair