Vrouwelijke regisseur lijkt favoriet voor Thor 2

Hoofdrolspeler Chris Hemsworth ziet het alvast helemaal zitten met Patty Jenkins (Monster).

Kort geleden vernamen we dat voor het vervolg op Thor een vrouwelijke regisseur in beeld zou zijn in de vorm van Patty Jenkins (Monster). Ze heeft de onderhandelingen inmiddels zelf bevestigd en wist te melden dat ze nog niets ondertekend heeft.

““I can’t say, but yes. I can’t say anything definitive, but it’s exciting to be in talks with them about it.”

Jenkins spreekt vol lof over Marvel en diens beslissing om net als bij het origineel te kiezen voor een regisseur die weinig ervaring heeft met films van dit kaliber. Kenneth Branagh, de man achter het eerste deel, was wat blockbusters betreft ook vrij nat achter de oren maar leverde alsnog een prima film af. Jenkins zegt het volgende hierover:

“I think Marvel is really ballsy to think outside the box. And I think everyone they’ve talked to and hired has been interesting.”

Jenkins bereidt zich alvast voor op de eventuele klus door alle Thor comics te lezen die ze te pakken kan krijgen. Ze wil echter niet zeggen op welke verhaallijnen of auteur ze de film wil baseren. Ze moet eerst echter wel nog even de strijd aan gaan met een andere kandidaat, namelijk Brian Kirk (tv-serie Game of Thrones). Ook hij behoort tot de kanshebbers.

We kunnen wel merken welke voorkeur hoofdrolspeler Chris Hemsworth heeft. Hij sprak al met jenkins en is nu al uitermate lovend over de potentiële regisseur van de Thor sequel.

"She has a great take on the story and a solid grasp on that kind of universe. Branagh read every comic book he could get his hands on. She also looked like she had done her homework."

Thor 2 moet eind juli 2013 in de bioscoop verschijnen. Daarvoor is de superheld te zien in The Avengers, die vanaf 3 mei 2012 in de (3D) bioscopen verschijnt.



NieuwsFilm

meest populair