Rise of the Planet of the Apes kreeg op valreep ander einde

Succesvolle prequel had eigenlijk anders moeten aflopen.

Als je bekend met de Planet of the Apes films, dan was het slot van de onlangs verschenen prequel Rise of the Planet of the Apes geen enorme verrassing voor je. Uiteraard gaf ook de filmtitel flink wat prijs over het verloop van de sci-fi actiefilm. Desondanks is het einde van de film van regisseur Rupert Wyatt vlak voor afronding nog snel aangepast. Aangezien het een groot succes werd door wereldwijd zo'n $410 miljoen op te brengen, is dit maar goed ook. Nu zijn de twee geplande vervolgen wat makkelijker te realiseren. Let op, nu volgen spoilers!

In de slotscène, overigens hier te zien, tracht hoofdpersonage Will Rodman (James Franco) Caesar mee naar huis te krijgen, waarop de aap zijn eerste zin zegt: “Caesar is home.” Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Rodman zou overlijden in de film. De filmmakers wilde het karakter waarschijnlijk graag behouden en besloten op 4 juli snel een reshoot te doen met Franco en Andy Serkis (Ceasar). Op 5 augustus ging Rise of the Planet of the Apes in de States in première.

Het komt niet als een verrassing dat de verwijderde scenes terug te zien zijn op de Dvd/Blu-Ray. Hieronder ook de slotscène van Rise of the Planet of the Apes:



NieuwsFilm

meest populair