Don Johnson krijgt rol in Tarantino's Django Unchained

De Miami Vice ster, die vorig jaar ook al te zien was in Robert Rodriguez's Machete, lijkt op de weg terug te zijn.

Begin deze maand vernamen we dat Kurt Russell waarschijnlijk de plaats zal gaan innemen van Kevin Costner wat betreft de hoofdrol in Quentin Tarantino's spaghettiwestern Django Unchained. De reden hiervoor is dat Costner het simpelweg te druk heeft met andere projecten. Ook hoorden we destijds dat Laura Cayouette was opgenomen in de cast. Hier kunnen we nu weer een nieuwe naam aan toevoegen, namelijk Don Johnson. De Miami Vice acteur, die vorig jaar nog te zien was in Robert Rodriguez's Machete, speelt Spencer Bennett, de eigenaar van een plantage die tevens een handeltje heeft in jonge, knappe slavinnen.

Django Unchained gaat over een Amerikaanse slaaf, Django (Jamie Foxx), die met een Duitse premiejager (Christoph Waltz) op pad gaat om zijn vrouw te bevrijden uit de klauwen van de boosaardige plantage-eigenaar Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Kurt Russell zal de de rol van de sadistische slavenmeester Ace Woody vertolken. Laura Cayouette speelt een knappe weduwe; ze is de zus van Calvin en mede-eigenaar van diens plantage.

Verder zijn er rollen voor o.a. Samuel L Jackson, Dennis Christopher, Gerald McRaney en M.C. Gainey. De Amerikaanse bioscooprelease van Django Unchained staat gepland voor 25 december 2012. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair