Die Hard 5: Titel, plot en releasedatum bekend!

Vijfde deel gaat zich afspelen in Rusland en... Nu krijgt ook John McClane's zoon een belangrijke rol.

Tom Rothman, een hoge pief bij Fox Filmed Entertainment, heeft tijdens een interview enkele verrassende details vrijgegeven over Die Hard 5. Tot op heden was er maar weinig bekend over de sequel. Rothman verklapte dat de titel van de vijfde Die Hard film A Good Day to Die Hard gaat worden en dat de opnames in januari 2012 starten. De actiefilm moet vervolgens op Valentijnsdag, 14 februari, 2013 in de bioscoop verschijnen.

A Good Day to Die Hard speelt zich voornamelijk af in Rusland. De film start met de reis van John McClane (Bruce Willis) richting Moskou, waar zijn (verdwaalde) zoon gevangen zit voor een onbekend vergrijp. Eenmaal aangekomen blijkt al snel dat de arrestatie van zijn zoon te maken heeft met een wereldbedreigende terroristische aanslag.

Volgens Rothman moet McClane Jr. nog gecast worden. Tevens meldde hij dat de maatschappij nog twijfelt om de film geschikt te maken voor "PG-13 of R".

Eerder werd bekend dat John Moore (Max Payne, 2008) regisseert, Skip Woods (Swordfish, 2001) het scenario heeft geschreven en Mary Elizabeth Winstead hoogstwaarschijnlijk niet terugkeert als de dochter van McClane. Willis gaf al eens aan dat Die Hard 5 een wereldwijde insteek gaat hebben: “Well it’s got to go worldwide.”



NieuwsFilm

meest populair