Spielberg huurt maker fake Tintin-credits in

Tekenaar James Curran mag meewerken aan de volgende film van Spielberg: Robopocalypse.

Afgelopen week plaatsten we nog fraaie door James Curran gemaakte opening credits voor The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn. Als je die mooi vond, dan ben je niet de enige, want volgens Edgar Wright (regisseur van o.a. Scott Pilgrim vs. the World en Shaun of the Dead) vond Steven Spielberg dat ook.

Wright bericht namelijk dat de credits op de een of andere manier bij Spielberg zelf terecht zijn gekomen en dat de regisseur ze erg mooi vond. Zo mooi zelfs dat hij contact opnam met Curran, en hem in liet vliegen voor de Amerikaanse première van Tintin. Daar hebben de twee met elkaar gesproken, en heeft Spielberg hem maar meteen ingehuurd om mee te werken aan zijn volgende film, Robopocalypse.

Curran, een Londense designer en animator, maakte de credits voor zijn plezier, en deed dat in een maand tijd. Daarbij gebruikte hij de muziek van de originele televisieserie. Hij baseerde zich ook op alle vierentwintig Kuifje-stripboeken, en probeerde zoveel mogelijk verschillende elementen uit de verhalen in zijn credits te verwerken.

Mocht je ze gemist hebben, hieronder nogmaals de credits die door Curran gemaakt werden.



NieuwsFilm

meest populair