Onheil voor Pride and Prejudice and Zombies

Craig Gillespie is al de derde regisseur die afhaakt voor dit bizarre project. Ook naar een hoofdrolspeelster blijft het zoeken.

Regisseur Craig Gillespie (Lars and the Real Girl) heeft afgehaakt voor het bizarre project Pride and Prejudice and Zombies, een film naar de gelijknamige bestseller van Seth Grahame-Smith. Het is al de derde regisseur die er de brui aan geeft. Oorspronkelijk was David O. Russell verbonden aan het project, maar die gaf eind 2010 verstek. Hij werd in november vervangen door Mike White, maar die vertrok al weer in januari. In april werd Gillespie binnengehaald, maar ik ook die haakt nu dus af.

Het boek van Grahame-Smith wordt omschreven als een uitgebreide versie (eigenlijk een parodie) van de - meerdere malen verfilmde - klassieker Pride and Prejudice van Jane Austen, en vertelt het tijdloze verhaal van een vrouw die op zoek gaat naar liefde en onafhankelijkheid terwijl een dodelijk virus de ondoden in gevaarlijke moordenaars transformeert.

De makers zijn nog op zoek naar een actrice om gestalte te geven aan het hoofdpersonage Elizabeth Bennet, de uitbundige heldin die door de komst van de arrogante Mr. Darcy wordt afgeleid van haar doelstelling om de zombies uit te roeien. Eerder waren Emma Stone, Blake Lively en Natalie Portman in beeld voor die rol. Portman blijft wel aan boord als producente.



NieuwsFilm

meest populair