LEGO-film in de startblokken

Het wordt een hybride actie-avonturenfilm die zich afspeelt in een wereld opgebouwd uit LEGO-blokjes.

Warner Bros. en de Australische animatiefilmmaatschappij Animal Logic (Happy Feet) slaan de handen in elkaar voor een film gebaseerd op de populaire LEGO-speelgoedblokjes. De film, die zowel live action als animatie zal bevatten, moet ergens in 2014 in de bioscoopzalen draaien.

Het wordt een actie-avonturenfilm die zich afspeelt in een wereld opgebouwd uit LEGO-blokjes. Het casten van de live action acteurs zal starten in januari. Warner Bros. is al meer dan 3 jaar bezig met de ontwikkeling van het project. De film zou oorspronkelijk een familiekomedie worden geschreven door Dan en Kevin Hageman. In 2010 bracht de studio Phil Lord en Chris Miller (Cloudy with a Chance of Meatballs) aan boord als schrijvers en regisseurs. Recent werd ook Chris McKay, stop-motion regisseur van de tv-serie Robot Chicken, aangetrokken als co-regisseur.

De LEGO-film kadert binnen een lange samenwerkingstraditie tussen Warner Bros. en LEGO, waaruit al talrijke speeltjes en videogames - zoals Batman en Harry Potter - zijn gegroeid.



NieuwsFilm

meest populair