Infographic: Martin Scorsese is meer dan een regisseur van maffiafilms

Mooi overzicht van het uitgebreide CV van de regisseur van o.a. Taxi Driver, Raging Bull, GoodFellas, The Departed en de 3D film Hugo.

Op de website Fast Company is een alleraardigst artikel verschenen over regisseur Martin Scorsese, van wie binnenkort de 3D familiefilm Hugo uitkomt. Het artikel toont (nogmaals) aan dat de regisseur, die bij het grote publiek voornamelijk bekend is van zijn klassieke misdaad-/maffiafilms GoodFellas, Casino en The Departed, door de jaren heen films afleverde in vele uiteenlopende genres. Zo was hij ook verantwoordelijk voor de musical New York, New York, de donkere komedie The King of Comedy, de biopic The Aviator, het drama en de sequel The Color of Money en dus uiteindelijk ook de onvervalste familiefilm Hugo.

Het artikel over de 69-jarige regisseur wordt begeleid door een fraaie infographic waarin alle films van Scorsese via een tijdslijn worden vermeld. De infographic geeft je misschien wat meer duidelijkheid rond Scorsese keuze om een film te maken over het kinderboek The Invention of Hugo Cabret van Brian Selznick.

Muisklik voor een vergroting



NieuwsFilm

meest populair