Schrijver Training Day (2001) pakt Scarface op

"Het wordt geen remake."

Nadat in september de misdaadfilm Scarface (1983) op Blu-Ray verscheen, werd ook duidelijk dat Universal Pictures een nieuwe film wil gaan maken over het bekende gelijknamige misdaadverhaal van Armitage Trail, waarover ook in 1932 een film verscheen met dezelfde titel. De website Deadline meldt nu dat scriptschrijver David Ayer op het project is gezet.

David Ayer is met name bekend van zijn script voor de succesvolle misdaadfilm Training Day (2001) van regisseur Antoine Fuqua. Ook regisseerde hij later het gelijksoortige Street Kings (2008). In 2012 moet van Ayer de misdaadfilm End of Watch met o.a. Jake Gyllenhaal verschijnen.

De producenten van de nieuwe Scarface zijn Martin Bregma en Marc Shmuger, die ook de producenten waren bij Brian De Palma's versie. De moderne Scarface film zal geen remake worden, maar een nieuwe weg inslaan. Desondanks liet Ayer tegenover Deadline weten dat hij de twee eerdere films bestudeert als inspiratie voor het nieuwe script. Een regisseur is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair