Algemeen

Schrijver Training Day (2001) pakt Scarface op

"Het wordt geen remake."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 30.11.2011 om 12:10 in Algemeen
Nadat in september de misdaadfilm Scarface (1983) op Blu-Ray verscheen, werd ook duidelijk dat Universal Pictures een nieuwe film wil gaan maken over het bekende gelijknamige misdaadverhaal van Armitage Trail, waarover ook in 1932 een film verscheen met dezelfde titel. De website Deadline meldt nu dat scriptschrijver David Ayer op het project is gezet.

David Ayer is met name bekend van zijn script voor de succesvolle misdaadfilm Training Day (2001) van regisseur Antoine Fuqua. Ook regisseerde hij later het gelijksoortige Street Kings (2008). In 2012 moet van Ayer de misdaadfilm End of Watch met o.a. Jake Gyllenhaal verschijnen.

De producenten van de nieuwe Scarface zijn Martin Bregma en Marc Shmuger, die ook de producenten waren bij Brian De Palma's versie. De moderne Scarface film zal geen remake worden, maar een nieuwe weg inslaan. Desondanks liet Ayer tegenover Deadline weten dat hij de twee eerdere films bestudeert als inspiratie voor het nieuwe script. Een regisseur is nog niet bekend.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Beetje vaag dit. Het wordt dus Scarface maar dan zonder Tony Montana :?, nu al kansloos dit. Je kan toch ook geen batman maken zonder Bruce Wayne,Spiderman zonder Peter Parker of The Godfather zonder de familie Corleone :}. Doe je dat wel dan heeft dat niks met Scarface te maken waarom dan gebruik maken van die naam?

UndercoverPanda

Avatar

jaime91 "Beetje vaag dit. Het wordt dus Scarface maar dan zonder Tony Montana :?, nu al kansloos dit. Je kan toch ook geen batman maken zonder Bruce Wayne,Spiderman zonder Peter Parker of The Godfather zonder de familie Corleone :}. Doe je dat wel dan heeft dat niks met Scarface te maken waarom dan gebruik maken van die naam?"


Scarface uit 1983 is ook een (erg losse) remake van de film Scarface uit 1932 van Howard Hughes. In die film zat ook geen Tony Montana. Althans, zo lees ik op Wikipedia, ik loop hier wel heel interessant te doen maar ik heb die ouwe film ook nooit gezien. :P

Toch zit ik hier niet op te wachten. Deze film zal dus verder niks te maken hebben met de Scarface van Brian De Palma, maar wil dus toch de titel gebruiken puur voor naamsbekendheid. Ik snap dat dat nu eenmaal zo werkt, maar toch vind ik dit op de een of andere manier toch altijd heel storend.

patrick_h

Avatar

jaime91 "Beetje vaag dit. Het wordt dus Scarface maar dan zonder Tony Montana :?, Doe je dat wel dan heeft dat niks met Scarface te maken waarom dan gebruik maken van die naam?"
a) waar staat dat de hoofdpersoon van de nieuwe Scarface geen Tony Montana heet?
b) in de originele Scarface heet de hoofdpersoon ook geen Tony Montana.

jaime91

Avatar

UndercoverPanda "Scarface uit 1983 is ook een (erg losse) remake van de film Scarface uit 1932 van Howard Hughes. In die film zat ook geen Tony Montana. Althans, zo lees ik op Wikipedia, ik loop hier wel heel interessant te doen maar ik heb die ouwe film ook nooit gezien. :P

Toch zit ik hier niet op te wachten. Deze film zal dus verder niks te maken hebben met de Scarface van Brian De Palma, maar wil dus toch de titel gebruiken puur voor naamsbekendheid. Ik snap dat dat nu eenmaal zo werkt, maar toch vind ik dit op de een of andere manier toch altijd heel storend."

Kijk dat bedoel ik, wel gebruik maken van de naam Scarface terwijl het waarschijnlijk gewoon een misdaad/gangsterfilm wordt.

patrick_h "a) waar staat dat de hoofdpersoon van de nieuwe Scarface geen Tony Montana heet?
b) in de originele Scarface heet de hoofdpersoon ook geen Tony Montana."

A: Er staat dat het geen remake wordt maar in plaats daarvan een nieuwe weg zal inslaan, ik acht de kans dan klein dat ze wel gebruik zullen maken van Tony Montana.
B: Dat klopt maar ik blijf Montana gewoon zien als Scarface omdat ik die uit 1932 niet gezien heb en ook niet van plan ben om ooit te gaan kijken. Voor mij is die met Pacino dus geen remake maar gewoon de enige echte Scarface.

Paranoid

Avatar

Geen remake betekent; we gaan een mafia film maken die eigenlijk niks te maken heeft met het origineel. Maar omdat we niet willen dat we film flopt, zoals vele mafia films, moeten we een bekende naam hebben. Hier komt dus "Scarface" bij kijken. Jullie gaan het kijken, wij krijgen geld. Jullie gaan het een slechte film vinden, wat ons niks uitmaakt omdat we het eerder genoemde geld al hebben.

movieboy

Avatar

Haha probeer dit maar eens beter te maken dan Scarface... Dream on.

Het kan wel leuk worden wie weet..

MoJo

Avatar

'De film zal zich in Nederland afspelen en de hoofdpersoon zal een Bulgaarse immigrant zijn.'

larsje

Avatar

MoJo "'De film zal zich in Nederland afspelen en de hoofdpersoon zal een Bulgaarse immigrant zijn.'"

Maak je grapje ?? Zo ja :) zo nee waar heb je dat nieuws van dan ??

Royal89

Avatar

Dat ze een remake maken van bepaalde films kan ik nog wel hebben en kan soms ook wel eens positief uitpakken. Maar laten ze please afblijven van films zoals Scarface. Ze kunnen het nooit beter doen.

sickboy1984

Avatar

Ik hoop dat ze het dan baseren op de film uit de jaren 30.

Dat misbaksel uit de jaren 80 is een van de meest overschatte films ooit.

patrick_h

Avatar

jaime91 "B: Dat klopt maar ik blijf Montana gewoon zien als Scarface omdat ik die uit 1932 niet gezien heb en ook niet van plan ben om ooit te gaan kijken. Voor mij is die met Pacino dus geen remake maar gewoon de enige echte Scarface."

Dus je hebt er geen probleem mee dat er in 1982 een nieuwe Scarface is gemaakt met een ander verhaal en een andere hoofdpersoon, maar wel dat dat in 2012 gebeurt? Dat begrijp ik dus helemaal niet.

Frietgezicht

Avatar

larsje "Maak je grapje ?? Zo ja :) zo nee waar heb je dat nieuws van dan ??"


Valt me de laatste tijd hier wel op dat als je geen smiley plaatst mensen alles geloven.

Frietgezicht

Avatar

Ach,laat maar komen deze film.
Ik vind Scarface fantastisch en die film blijft sowieso bestaan,of er nu een toppertje van deze gemaakt wordt of een dikke flop.
Ik heb wel zin in zo'n soort film en zolang het maar niet zo'n film wordt als Carlito's Way 2 maar een echte goede film heb ik er zin in.
Dat ze naam Scarface gebruiken is gewoon voor de bekendheid en promotie van de naam,iets waar wij over klagen maar stiekem ontzettend logisch is omdat het nou eenmaal allemaal om centen draait.

Er worden veel en veel te weinig goede misdaad-films gemaakt deze eeuw dus ik juich elk idee toe,en of het dan verkeerd uitpakt zie ik dan wel weer,wij hebben niks te verliezen.

Frietgezicht

Avatar

sickboy1984 "Ik hoop dat ze het dan baseren op de film uit de jaren 30.

Dat misbaksel uit de jaren 80 is een van de meest overschatte films ooit."


Haha,goede argumenten geef je er ook bij!
Hoeft ook niet,jou kan ik niet serieus nemen na je reactie bij 'The Godfather' ;

sickboy1984 "DeZE FiLm iS eCHt NieT KeWl. Er ZIt HeLemAAl GeEn VetTe AcTiE In."

benjamin

Avatar

Kan misschien wel een goede film worden, maar de naam Scarface zouden ze hier beter niet aan verbonden hebben, want dat gaat alleen maar vergelijkingen oproepen waar deze toch als mindere uit gaat komen. Maar ja, een bekende naam lokt meer volk zeker.

Masterbrain

Avatar

Godzijdank geen Remake ,wat een enorme opluchting.

Een nieuwe weg een nieuwe American Dream , Dit keer met Hardcore Modern Maffia Generation Style en Internet ,want dat hadden ze In de jaren 80 nog niet he.

Baron Von Marlon

Avatar

Gaat de film over het Scarface personage?
Gaat er Scarface in de titel komen?

Als het antwoord 2x ja is, is het gewoon een remake.
Wat ze ook zeggen.

Up next:

-Rocky In Space
Rocky wordt leider van een stam buitenaardse barbaren en moet het opnemen tegen Space Marines.

-Indiana Jones: Within The Walls Of San Quentin
Indie beland in de gevangenis nadat hij beschuldigd is van de verkrachting van een gepensioneerde archeologe.
Eenmaal in de gevangenis belandt hij in het bendeleven.

-The Jurassic Park Is Mine
Een groepje Vietnam-veteranen hun helicopter stort neer in Jurassic Park.

MoJo

Avatar

[quote=Frietgezicht][/quote]Valt me de laatste tijd hier wel op dat als je geen smiley plaatst mensen alles geloven.


;)

MoJo

Avatar

Frietgezicht "Haha,goede argumenten geef je er ook bij!
Hoeft ook niet,jou kan ik niet serieus nemen na je reactie bij 'The Godfather' ;"
Valt me de laatste tijd hier wel op dat als je geen smiley plaatst mensen alles geloven.


;)

Frietgezicht

Avatar

MoJo "Valt me de laatste tijd hier wel op dat als je geen smiley plaatst mensen alles geloven.


;)"


Volgens mij was dat geen sarcasme hoor haha.

nieuwslaatste nieuws

meest populair