Ruige taal in tweede Modern Warfare 3: The Vet & The n00b trailer

Slechts een handjevol Hollywood blockbuster kan tippen aan de opbrengsten van de Call of Duty games.

Begin november doken Sam Worthington (Avatar) als "The Vet" en Jonah Hill (Superbad) als "The nOOb" op in een trailer voor Modern Warfare 3, het zoveelste deel in de succesvolle Call of Duty game-reeks. Hieronder zie je het vervolg "The Vet & The n00b Trash Talk", wederom met Worthington en Hill.

De ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3 kostte met circa $50 miljoen slechts een fractie van het productiebudget van de gemiddelde Hollywood blockbuster. Het marketingbudget is echter enorm. Om de first-person shooter aan de man te krijgen is een bedrag uitgetrokken van zo'n $200 miljoen. De investering werd echter razend snel terugverdiend door in de eerste 24 uur na de lancering een opbrengst te noteren van $400 miljoen. Het wereldwijde bedrag van $775 miljoen dat het spel binnen vijf dagen werd binnengesleept, is uiteraard een record en is velen malen hoger dan de opbrengst recordhouder op de filmgebied, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Deze bracht eerder dit jaar $483 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa.

Naar verwachting zal de succesvolste game ooit eind 2011 op een opbrengst staan van $1,1 miljard. ...There's a soldier in all of us.



NieuwsFilm

meest populair