Pratende apen in tweede Rise of the Planet of the Apes?

Het lexicon van Ceasar zou zomaar eens flink aangevuld kunnen worden.

Na het overdonderende succes van Rupert Wyatts Rise of the Planet of the Apes ziet filmmaatschappij 20th Century Fox de sequel er maar al te graag komen. Scenarioschrijvers Rick Jaffa en Amanda Silver, die ook het script voor het eerste deel schreven, zijn al gestart met het verhaal voor het vervolg en Wyatt staat in de boeken om wederom op te draven als regisseur.

Ondanks dat er al veel over de opvolger is geschreven, is er nog niets officieel bekend gemaakt. In een interview gaven bovengenoemde scenarioschrijvers een enigszins interessant detail prijs. Ze zijn er namelijk nog niet helemaal uit of de apen in het tweede deel moeten spreken: We’re working on the sequel right now, to the prequel, and so the excitement is – I’m not gonna tell you, but – are they gonna talk or not? Part of the challenge was how to get across what was happening between the apes without words. In the end I think it was a good challenge for us. It created better storytelling.

Nu de mogelijke spoilers: Voor iedereen mag het ondertussen duidelijk zijn dat in de oude Planet of the Apes films de apen daadwerkelijk een goed woordje Engels spreken. In Rise of the Planet of the Apes van afgelopen zomer was het enkel de aap Caesar die het woord "NOOOOO" schreeuwt en de film afsloot met de nu al klassieke tekst "Ceasar is home".

De schrijvers gaven ook nog aan dat de titel Rise of the Planet of the Apes: Part Two gaat worden, maar het lijkt hier vermoedelijk om een grap te gaan. Onlangs verscheen het eerste deel op Blu-Ray.



NieuwsFilm

meest populair