Interview

FilmTotaal-special The Help [video-interview]

Naar aanleiding van het daverende succes van The Help sprak FilmTotaal kort met regisseur Tate Taylor en actrice Octavia Spencer.

door FilmTotaal op 30.12.2011 om 08:00 in Interview
Sinds deze week is ook in de Nederlandse bioscoop het goed ontvangen The Help (RT = 76%, IMDb = 8,0) te bewonderen. Afgelopen zomer ging het drama met Emma Stone al in première in de States. De film voerde drie weken de Noord-Amerikaanse Box Office aan om uiteindelijk uit te komen op bijna $170 miljoen bij een budget van $25 miljoen. Onlangs werd The Help genomineerd voor vijf Golden Globes en naar verwachting zal hij ook een flinke lading Oscarnominaties in de wacht slepen. Lees hier de FT-recensie.

FilmTotaal zag kans om een video-interview af te nemen met regisseur Tate Taylor en actrice Octavia Spencer. Omdat de vragen helaas slecht te horen zijn, waarvoor onze excuses, volgt een korte toelichting.

We vroegen allereerst een reactie op de aantijging dat The Help het geweten van de blanke Amerikaan probeert te sussen en echte problemen omtrent hedendaags racisme uit de weg gaat. Ook krijgen we antwoord op de vraag hoe het is om met goede vrienden een film te maken en hoe belangrijk het aspect humor is in deze film. Actrice Spencer geeft antwoord op de vraag hoe dicht zij bij haar personage Minni staat en tot slot geeft regisseur Taylor een aantal tips aan startende filmmakers hoe zij hun dromen kunnen verwezenlijken.

In de nabije toekomst kan je van FilmTotaal meer video-interviews verwachten.

In The Help speelt Stone het personage Skeeter, een meisje uit het Zuiden dat terugkeert van school en vastbesloten is om schrijfster te worden. Ze zorgt echter voor heel wat ophef bij haar vrienden – en bij de rest van de bevolking van het kleine stadje – wanneer ze besluit om de zwarte vrouwen te interviewen die zich hun hele leven lang uitsloven voor de prominente, blanke families.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Arteron

Avatar

Wel leuk zo'n interview! Jammer inderdaad van de kwaliteit maar het is goed te verstaan Smiley face

En die vrouw is echt super in de film. Ze is zoals ze hierzit ook precies hetzelfde :P En ik vind het geniaal hoe die 'negerinnen' 'hmhm' kunnen zeggen zoals ook alleen zij dat kunnen zeggen xD

NieuwsFilm

meest populair