Lauwe receptie 'The Girl with the Dragon Tattoo' niet van invloed op de sequel

Sony's beoogde sequel, 'The Girl Who Played with Fire', lijkt er gewoon te gaan komen.

David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo doet het nog niet zo goed als men vooraf had gehoopt. De film, die in Nederland op 19 januari uitkomt, haalde tot nu toe 60 miljoen dollar binnen met een budget dat hoger ligt dan 90 miljoen dollar. Er is natuurlijk nog genoeg tijd, maar de algehele consensus is toch wel dat de eerste weken een beetje tegenvallen.

Toch zijn ze bij Sony Pictures niet van plan om een streep te zetten door de plannen voor de sequel The Girl who Played With Fire. Scenarist Steven Zaillian is zelfs al druk bezig met het script voor de opvolger. Sony stelde ons met de volgende woorden gerust: "Nothing has changed with respect to development of the next book."

De sequel stond in eerste instantie gepland voor december 2013. Zowel Daniel Craig als Rooney Mara zijn contractueel verplicht om hieraan mee te werken. De terugkeer van regisseur Fincher is een stuk minder zeker aangezien hij het erg druk zal gaan hebben met zijn nieuwe film 20,000 Leagues under the Sea. Het zou dan ook zomaar eens kunnen dat Sony een beroep moet doen op een andere regisseur.

Dragon Tattoo verschijnt dus op 19 januari in Nederland. Hieronder nog eens de trailer:


NieuwsFilm

meest populair