Kimberly Peirce regisseert remake Carrie

Eerste boek van Stephen King opnieuw naar het witte doek.

Regisseur Kimberly Peirce is door MGM / Screen Gems aangesteld om een remake te maken van de film Carrie, geregisseerd door Brian De Palma. Deze horror-klassieker, gebaseerd op het gelijknamige eerste boek van Stephen King, kwam in 1976 uit en kreeg in 1999 een soort van sequel onder de titel The Rage: Carrie 2.

Peirce is met name bekend van de film Boys Don’t Cry (1999). Actrice Hilary Swank kreeg een Oscar voor Beste Vrouwelijk Hoofdrol voor haar aandeel in het drama. Van Pierce verscheen daarna alleen de oorlogsfilm Stop-Loss (2008).

Het script voor de nieuwe Carrie, die vermoedelijk in 2013 uitkomt, wordt geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa. Deze schrijver schrijft ook comics voor Marvel Comics en werkte mee aan de grafische voorstelling van The Stand. Aguirre-Sacasa is dus bekend met het werk van Stephen King. Volgens de website Deadline houdt hij zich meer aan de verhaallijn van Kings boek Carrie dan de film van De Palma dat deed.

Actrice Hailee Steinfeld (True Grit, 2010) werd al eerder in verband gebracht met de hoofdrol. Hieronder de trailer van het origineel:



NieuwsFilm

meest populair