Meer Twilight-films onderweg

Men is door de boeken heen, maar wil toch meer films zien.

We hoopten nog zo dat The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 het einde zou betekenen van de liefdesdriehoek van Bella, Edward en Jacob, maar het lijkt erop dat het boek nog niet gesloten kan worden. De baas van LionsGate Entertainment, Jon Feltheimer, vertelde dit tijdens een interview.

LionsGate is sinds kort eigenaar van Summit Entertainment, dat verantwoordelijk is voor de productie van de franchise. 16 november zou daarvan de allerlaatste film uitkomen, maar nu blijkt dus dat men nog plannen heeft met de franchise. De reden hiervoor ligt - hoe kan het ook anders - in geld.

"I'm anticipating 'Breaking Dawn Part 2' being $700 million-plus in worldwide box office," aldus Feltheimer. Dat betekent dat hij verwacht dat de film het beter zal doen dan zijn voorganger, die iets minder dan 700 miljoen binnenhaalde.

Op de vraag of de franchise in de een of andere vorm voortgezet zal worden bij LionsGate antwoordde hij als volgt. "It's hard for me to imagine a movie that does $700 million-plus doesn't have ongoing value. It's an amazing franchise that they have done a great job of maintaining with absolutely no deterioration. So the simple answer is 'Boy I hope so.'"

Daarbij zou de televisie unit van LionsGate mogelijk ingezet worden, om zo een serie rondom de liefdesdriehoek te maken. Op de vraag van de interviewer of dat een mogelijkheid zou zijn antwoordde Feltheimer: "I would certainly hope so."

Overigens wordt ook gewerkt aan de verfilming van The Short Second Life of Bree Tanner. Dat speelt zich ook af in het Twilight-universum.



NieuwsFilm

meest populair