Algemeen

The Expendables 2 krijgt PG-13 rating!

En dat hebben we te danken aan niemand minder dan Chuck Norris...

door Jim Pedd op 19.01.2012 om 17:21 in Algemeen
Waar The Expendables nog een keiharde actiefilm was met R-rating, wordt het vervolg blijkbaar een flink gekuiste actiefilm. Hoofdrolspeler en regisseur Sylvester Stallone bevestigde in een e-mail aan Ain't it Cool dat de film een PG-13 rating krijgt.

Harry, the film is fantastic with Van Damme turning in an inspired performance... Our final battle is one for the ages. The PG13 rumor is true, but before your readers pass judgement, trust me when I say this film is LARGE in every way and delivers on every level. This movie touches on many emotions which we want to share with the broadest audience possible, BUT, fear not, this Barbeque of Grand scale Ass Bashing will not leave anyone hungry...Sly

De vraag is natuurlijk aan wie die rating te wijten valt. De schuldige is gelukkig niet heel moeilijk te vinden. Chuck Norris, die in deze film voor het eerst in tijden weer een actieheld speelt, gaf een week geleden een interview waarin hij vertelde dat hij gevraagd had alle 'vulgaire' taal uit het scenario te verwijderen. Anders zou hij niet mee willen doen aan het project. Naar eigen zeggen hadden de producenten hem zijn zin gegeven en dat blijkt nu dus waar te zijn.

In het vervolg, dat vanaf 16 augustus in de bioscopen te zien is, spelen actiehelden als Stallone, Norris, Jason Statham, Bruce Willis, Mickey Rourke, Jet Li, Arnold Schwarzenegger en Jean-Claude van Damme een rol.

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PKP

Avatar

Vind ik niet leuk. :(

Pacohell

Avatar

What would Chuck Norris do?

pringles

Avatar

Tja, het is Amerika he

Aston

Avatar

Tja, ik probeer nu een mooie Chuck Norris quote erbij te verzinnen maar ik kom er niet op.

Wel balen. Het is niet anders.

Ereptile

Avatar

Aston "Tja, ik probeer nu een mooie Chuck Norris quote erbij te verzinnen maar ik kom er niet op."


"Chuck Norris doesn't need foul language to kick ass. It kicks ass with him just being in the movie."

"It's obvious: The R-Rating couldn't handle Chuck Norris" :P

Ik verzin maar wat O+

Aston

Avatar

Ereptile "Chuck Norris doesn't need foul language to kick ass. It kicks ass with him just appearing in the movie.

It's obvious: The R-Rating couldn't handle Chuck Norris :P

Ik verzin maar wat O+"

Jij bent er beter in dan ik.T+)

Ereptile

Avatar

Chuck Norris wanted a lower rating. His words are law!

afbeelding
Chuck Norris Approves

Angelater

Avatar

En tegelijkertijd hebben ze ook het bloederige geweld uit de lucht gehaald... geweldig...

Joeki

Avatar

Chuck Norris isn't afraid for word, the words are terrified to be spoken by Chuck Norris.

Hierbij zijn natuurlijk de woorden het 'vulgaire taalgebruik:P.

OF: Chuck Norris dossen't need words to be dangerous.

jantje123

Avatar

Jezus, hierboven zijn waarschijnlijk de meest slechte chuck norris grappen die ik ooit heb gehoord...tenenkrommend

Moviemagic

Avatar

PKP "Vind ik niet leuk. :("

benjamin

Avatar

Vraag me af of het taalgebruik wat minderen nu echt voldoende is voor een PG-13 rating. Zou anders weer zeer Amerikaans zijn: constant bruut geweld is in orde voor 12- tot 16-jarigen, maar wat vuile woorden niet.

Verder ook wel een serieuze afknapper dat juist Chuck Norris zich daar zo druk over maakt. Zou hij dan toch eigenlijk een watje zijn?

Moviemagic

Avatar

Dan zal hij new kids niet de chuck norris stamp of approval geven.

afbeelding

Frietgezicht

Avatar

Kan het bijna niet geloven dit. Had dan Norris er lekker uitgelaten,graag of niet,zijn zo 10 anderen van vroeger die anders wel leuk waren geweest.

Paranoid

Avatar

Dit is echt gewoon te achterlijk voor woorden, je hebt de actie helden van weleer en je gaat het PG13 maken. Laat dan gewoon Norris eruit en maak een goede, harde, bloederige en zeer groffe actie film. Norris vind ik toch maar een idiote redneck en ik zou hem zeker niet missen.

13204

Avatar

NEEEE!

Hoe verzin je het! Wat een ontzettende klotezooi!

Nou ik wil de trailer maar eerst eens zien maar man man man als dit echt waar is dan vind ik het echt heel jammer!

JamesBond

Avatar

Chuck Norris lijkt op een aap... }:

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Kan het bijna niet geloven dit. Had dan Norris er lekker uitgelaten,graag of niet,zijn zo 10 anderen van vroeger die anders wel leuk waren geweest."


Dat idee heb ik nu ook. Als hij wat begint zich achterlijk te gedragen (ocharme, een beetje "vulgair" taalgebruik) schrap hem dan, dan hoort hij er niet bij. Alsof er niet al actiehelden genoeg aan boord zijn.

UndercoverPanda

Avatar

Lastige keuze, grof taalgebruik of de aanwezigheid van een epische internetheld.. Toch denk ik dat ik wel voor de hogere rating had gekozen ipv van Chuck.

13204

Avatar

Probleem is dat Norris zo'n walgelijke conservatief is dicht in de buurt van het Sarah Palin type. Dus geweld, kan, mag, is toegestaan maar tieten, dope of vloeken is uit den boze.

Morraalridders, zum kotsen!

Aston

Avatar

13204 "Probleem is dat Norris zo'n walgelijke conservatief is dicht in de buurt van het Sarah Palin type. Dus geweld, kan, mag, is toegestaan maar tieten, dope of vloeken is uit den boze.

Morraalridders, zum kotsen!"

Zolang er maar genoeg geweld inzit, dat is het belangrijkste. Het is tenslotte een keiharde aktiefilm. De eerste Expendables staat ook niet bekend om zijn scheldwoorden. Kijk dan naar Superbad of Scarface.

ghossler

Avatar

Echte onzin.. k vind geweldig dat chuck norris in de film zit.. maar ten koste van een pg13? en no "vulgaire" words.. i mean come on -_- doe ff normaal... gelukkig kan sly ons beloven dat de rest wel groots wordt aangepakt.. en dat de endfight epic wordt :D:D kan niet wachten! :D and to Chuck &*#$%@#% you! ;)

Geertwillemvanbeek

Avatar

Ja ik weet niet wat ik er van moet denken eerst de trailer zien maar heber zowiezo zin in! Trouwens er staat Mikey Rourke bij maar die zit er toch helemaal niet meer in? (Helaas)

nietselam

Avatar

De keuze had voor mij makkelijk geweest gewoon r rating en dan doet Chuckie maar niet mee, tig anderen die ik liever had gezien dan, michael jai white, tony jaa, tom hardy, wesley snipes(vanuit de gevangenis?) michael biehn en zelfs steven seagal als hij wat zou aftrainen, die ruzie die hij met de producer ofzo heeft heb je zo opgelost, gooi er maar wat geld tegenaan zoveel zal hij niet meer verdienen met zijn c films.

PRIME

Avatar

Iewl. Fuck Norris. Overrated roundhousekickende meme.

B@chelor

Avatar

Zo'n grote rol heeft Chuck toch niet? Maar wel genoeg inspraak om de rating even te bepalen. Wow...iedereen luistert dus naar Norris. Jammer; een beetje bruut geweld en een paar keer fvck was wel leuk geweest. Maar ja...we zien 't wel!

jaime91

Avatar

Wat moet je hier nou van zeggen,laat ik beginnen met FUCK CHUCK NORRIS! Die man krijgt de eer dat hij op zijn bejaarde leeftijd nog voor zo een grote film wordt gevraagd (waarschijnlijk voor een rol van 5 sec want vechten kan hij niet meer maar toch) en wat doet hij hij meent meteen ff te bepalen hoe het dan wel en niet moet, en dan zijn mensen als Sly en Simon West ook nog zo dom om naar hem te luisteren.... Waarom in hemelsnaam?? Norris is een bekende naam in de actiewereld oke maar is ie dan echt zo belangrijk dat je hem kosten wat kost aan boord moet houden?Steven Seagal lieten ze toch ook lopen?

En het taalgebruik intresseert me nog niet eens zo gek veel het gaat me vooral om het totale plaatje. Als je zo een grote actiefilm met zoveel grote actiesterren gaat dempen ben je gewoon heel slecht en dom bezig. Daarbij had ik ook ergens gelezen dat Sly en co deze film ook voor een groter publiek wilde maken,hoezo? Dit soort films zijn geen kinderfilms klaar,sterker nog kinderen zijn waarschijnlijk niet eens bekend met deze cast dus dat slaat helemaal nergens op. Kortom ik kan gewoon geen enkele reden vinden waarom je zou moeten inboeten op het geweld (wat ik nog het ergste vind) en het taalgebruik. Vreselijk en doodzonde kan niet anders zeggen. :|

Oja en mensen die nu nog zeggen dat Chuck Norris zo badass is kan ik gewoon niet meer serieus nemen,een oude zeur dat is Norris niets meer en niet minder. Ze hadden die man ergens in een bejaardenhuis moeten laten wegkwijnen,want verstand van films maken heeft die man niet meer en misschien ook wel nooit gehad.

Decepticon

Avatar

benjamin "Vraag me af of het taalgebruik wat minderen nu echt voldoende is voor een PG-13 rating. Zou anders weer zeer Amerikaans zijn: constant bruut geweld is in orde voor 12- tot 16-jarigen, maar wat vuile woorden niet.

Verder ook wel een serieuze afknapper dat juist Chuck Norris zich daar zo druk over maakt. Zou hij dan toch eigenlijk een watje zijn?"
Ben ik helemaal met jou en eigenlijk iedereen eens. Slaat nergens op, net wat je zal zegt, mensen dood schieten mag wel in de film, maar een paar vuile woorden niet, Amerika ten top.

Erg jammer, want iedereen, over de hele wereld, verwacht weer een bruutharde R-Rated movie en die krijgen we niet :?

Ik denk en hoop dat ze er nog wel op terug komen, als ze alle negatieve kritiek hierover lezen op internet. De film is er nog lang niet. Op alle filmsites is iedereen Norris nu al spuugzat. Dus: eruit gooien die Norris!

Wel vreemd dat Sly dan zegt: Barbeque of Grand scale Ass Bashing

bose

Avatar

Frietgezicht "Kan het bijna niet geloven dit. Had dan Norris er lekker uitgelaten,graag of niet,zijn zo 10 anderen van vroeger die anders wel leuk waren geweest."

idd had liever steven seagal gezien ,die hoort er gewoon tussen.

MoJo

Avatar

bose "idd had liever steven seagal gezien ,die hoort er gewoon tussen."


Haha grappig!

jaime91

Avatar

bose "idd had liever steven seagal gezien ,die hoort er gewoon tussen."

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar doe mij die dikke bamivreter ook maar ipv Norris graag!

marcjeb

Avatar

Wat hier een 12+ stempel krijgt voor schelden op de tv, is in Amerika 18+ :P

GREAT martial art fan

Avatar

Wel heel jammer inderdaad. Hij is heel gebrainwached of zoiets, want ja, dit is gewoon bullshit. De redenering klopt voor geen kanten zoals iedereen hierboven al zeiden. Ik hoop echt waar dat dit niet veel invloed heeft op de actie want zoals iemand hierboven ook al zei. Deze filmreeks staat niet echt bekend voor zn scheldwoorden maar eerder voor de actie. Laten we hopen. Wat een klap van verassingen gebeuren hier toch, spijtig genoeg.

DjHerby

Avatar

Wat een homo is die Norris zeg.

PimSollieFilm

Avatar

Ben benieuwd of dit de film ten goede komt...
Lees hierover mijn blog!
http://pimsolliefilm.blogspot.com/2012/01/ome-chuck-zegt-minder-schelden-minder.html

NieuwsFilm