Return of the King genomineerd voor elf Oscars

The Return Of The King, het laatste deel van de trilogie The Lord Of The Rings, is dinsdag genomineerd voor elf Oscars, waaronder die voor beste film en beste regie. Op de voet volgt met tien nominaties de rolprent Master And Commander: The Far Side Of The World, met in de hoofdrol Russell Crowe.

Naast deze twee films zijn verder nog de thriller Mystic River, Seabiscuit en de komedie Lost In Translation genomineerd in de categorie beste film. De Oscars, toegekend door de Amerikaanse Academie voor Filmkunst en -Wetenschappen, gelden als de hoogste onderscheiding van de filmindustrie.

In de categorie beste regisseur dingen behalve Peter Jackson (Return Of The King) en Peter Weir (Master And Commander) ook Sofia Coppola (Lost In Translation), Clint Eastwood (Mystic River) en Fernando Meirelles (City Of God) mee naar een Oscar.

Genomineerd voor een Oscar als beste acteur zijn Johnny Depp (Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl), Bill Murray (Lost In Translation) en Sean Penn (Mystic River) en de Britten Ben Kingsley (House Of Sand And Fog) en Jude Law (Cold Mountain).

Bij de actrices gaat het om Keisha Castle-Hughes (Whale Rider), Diane Keaton (Something's Gotta Give), Samantha Morton (In America), Charlize Theron (Monster) en Naomi Watts (21 Grams). De prijzen worden op 29 februari op een gala in Hollywood uitgereikt.



NieuwsFilm

meest populair