De Tweeling genomineerd voor een Oscar

De film De Tweeling van regisseur Ben Sombogaart is genomineerd voor een Oscar. Dat meldde distributeur RCV dinsdag.

De productie dingt met vier andere films mee naar de titel 'beste niet-Engelstalige film'. De prestigieuze filmprijzen worden op zondag 29 februari in Hollywood uitgereikt.

,,Geweldig, geweldig, geweldig'', riep actrice Thekla Reuten dinsdag toen zij hoorde van de uitverkiezing. Vervolgens stortte ze zich met de andere makers van de film in het feestgedruis en viel de telefoonverbinding weg. De Tweeling, in Amerika omgedoopt in Twin Sisters, moet het opnemen tegen The Barbarian Invasions (Canada), Evil (Zweden), The Twilight Samurai (Japan) en Zelary (Tjechië).

Sombogaart is erg blij met de nominatie. ,,Dit had ik echt niet verwacht. Volgens verschillende peilingen maakten wij veel kans en dat vond ik al een hele eer. Ik heb al die polls uitgeprint en boven mijn bed gehangen. Het dringt nog niet echt tot me door dat mijn film blijkbaar tot de beste van de wereld behoort.''

De Tweeling is de verfilming van het succesvolle boek van schrijfster Tessa de Loo over twee Duitse tweelingzusjes die eind jaren twintig van elkaar worden gescheiden. Thekla Reuten, Ellen Vogel, Jaap Spijkers en Betty Schuurman spelen de hoofdrollen in de film.

De Tweeling is tot dusver door 670.000 mensen in Nederland bezocht. Wegens de nominatie gaat RCV extra kopieën in omloop brengen zodat de film (weer) op groot doek te zien is. Ook in Amerika wordt de rolprent in bioscopen uitgebracht.



NieuwsFilm

meest populair