Roel Reiné maakt epos over Michiel de Ruyter

De Nederlander keert terug uit L.A. voor dit epos over 's Nederlands grootste zeeheld.

Regisseur Roel Reiné zal een epische film over het leven van de grootste zeeheld die Nederland ooit gekend heeft, Michiel de Ruyter, maken. De Ruyter was bevelhebber van de Nederlandse vloot in de zeventiende eeuw. Zijn dienstjaren begonnen in 1637, tijdens de laatste jaren van de Tachtigjarige Oorlog. Toen die oorlog voorbij was, volgde al snel de eerste, tweede en derde Nederlands-Engelse oorlog, waarbij hij het bevel over de vloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden voerde.

Reiné werd in Nederland bekend met de roadmovie The Delivery. Die film won het Gouden Kalf voor Beste Regie en groeide uit tot een bescheiden bioscoophitje. Vervolgens verhuisde hij in 2005 naar Los Angeles, waar hij onder andere werkte aan Death Race: Frankenstein Lives en Scorpion King: Rise of the Dead.

Het budget waarmee Reiné aan de film mag werken bedraagt in totaal acht miljoen dollar. Volgens de makers is tweederde daarvan al verzameld. Producent Klaas de Jong (De Scheepsjongens van Bontekoe, De Hel van '63) is blij dat Reiné de film regisseert: ”Met zijn opgedane ervaring in de US is hij de juiste man voor deze spectaculaire film."

De film zal tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn op 11 februari internationaal gelanceerd worden. De opnames moeten in 2013 beginnen.



NieuwsFilm

meest populair