Hoofdrolspeler gevonden voor 300: The Battle of Artemisia

Het gaat om de rol van Themistocles, waarvoor eerder nog Joel Edgerton in beeld was.

Warner Bros. en Legendary Pictures, de productiemaatschappijen achter 300: The Battle of Artemisia hebben Sullivan Stapleton (Animal Kingdom, 2010) gekozen voor de rol van Themistocles. De film van regisseur Noam Murro wordt gebaseerd op de graphic novel Xerxes, Frank Millers vervolg op 300. Het scenario komt van Zack Snyder en Kurt Johnstad.

Themistocles is een Griekse oorlogsleider met als grootste rivaal Xerxes. Battle of Artemesia begint met de Battle of Marathon en laat vervolgens zien hoe Xerxes er alles aan doet om een god te worden. Hierin komt zijn strijd met Themistocles centraal te staan. Het is nog niet duidelijk wie Xerxes zal gaan spelen. Rodrigo Santoro, die het personage speelde in Zack Snyders 300, zou op het moment wel in gesprek zijn om terug te keren.

Eerder nog was Joel Edgerton, tevens een Animal Kingdom acteur, in beeld voor de rol van Themistocles, maar hij zag ervan af. Verder speelt Eva Green het titelpersonage Artemisia. Tot slot is het nog niet zeker of er daadwerkelijk doorgegaan zal worden met de titel 300: The Battle of Artemisia.

De prequel staat gepland voor volgend jaar.



NieuwsFilm

meest populair