Michael Bay regisseert Transformers 4

En er is ook al een releasedatum geprikt voor de vierde film in de franchise.

Transformers: Dark of the Moon sleepte maar liefst 1,1 miljard dollar binnen in de wereldwijde box office en neemt daarmee de tweede plaats in op de lijst van de best verdienende films van 2011. Toen het filmen nog in volle gang was, gaf regisseur Michael Bay aan dat hij geen zin had in een vierde film.

Toen de film eenmaal uit was braken natuurlijk alsnog de geruchten uit, die in de loop der tijd alleen maar aangesterkt werden. Bay zou namelijk in onderhandeling zijn met Paramount Pictures over een vierde en vijfde film in de franchise en zou deze zelfs back-to-back opnemen. Dat gerucht werd later ontkracht door Bay, die zei van niets te weten en eerst aan de ‘low budget’-film Pain and Gain te werken.

In de geruchtenmolen werd daarnaast ook gesproken over eventuele vervanging van Shia LaBeouf als hoofdrolspeler. Het nieuwe gezicht van de franchise zou Jason Statham moeten worden, die het gerucht in hetzelfde bericht als Bay ontkende.

Nu blijkt dat de geruchten over Bay's rol in de vierde Transformers-film toch waar zijn. Hij plaatste op zijn officiële website dat hij nog een Transformers zal regisseren. De releasedatum voor die film is ook al geprikt: 29 juni 2014.

NieuwsFilm

meest populair