Algemeen

Universal Pictures pakt uit voor 100-jarig bestaan

Met fraaie korte docu’s, een informatieve website, gerestaureerde klassiekers en een speciaal nieuw logo.

door Bram de Groot op 10.03.2012 om 16:24 in Algemeen


Dit jaar bestaat Universal Pictures 100 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de filmmaatschappij een aantal leuke activiteiten op het programma staan. Als eerste heeft Universal onlangs een nieuw logo onthuld. Het is ondertussen al het zevende logo van de bekende filmstudio.

Ron Meyer, de hoge pief bij Universal Studios: "Onze honderdste verjaardag is de perfecte gelegenheid om een nieuw logo te creëren dat tegelijk onze toekomst weerspiegelt en ons verleden erkent. Universals nieuwe logo is een eerbetoon aan de buitengewone erfenis van de studio, een nalatenschap van blijvende filmherinneringen die alle kijkers ter wereld met elkaar verbinden."

Hieronder het nieuwe logo:Naast het nieuwe logo heeft Universal nog tal van andere grootse initiatieven in petto: een grootschalig restauratieproject van filmklassiekers, een flinke reeks documentaires over de geschiedenis, speciale home entertainment releases met de win-actie "Honderd Jaar Hollywood" en nog veel meer activiteiten. Centrale hub voor alle online-activiteiten is de website Universal100th.com.

In 2012 verschijnen een aantal filmklassieker in een speciale gerestaureerde Limited Collector's Editions op Blu-Ray. Binnenkort verschijnen All Quiet on the Western Front (1930) en To Kill a Mockingbird (1962) en later dit jaar krijgen ook Jaws (1975) en E.T. (1982) een historische Blu-Ray uitgave. Mogelijk nog in 2012 of anders 2013 volgen opgelapte versie van de klassiekers The Birds, Buck Privates (1941), Dracula (1931), Dracula Spanish (1931), Frankenstein (1931), Schindler's List (1993), Out of Africa (1985), Pillow Talk (1959), Bride of Frankenstein (1935) en The Sting (1973).

Ook de filmstudio Paramount Pictures bestaat dit jaar 100 jaar. Warner Bros. Pictures (2018) en Columbia Pictures (2019) vieren komende jaren hun 100-jarig bestaan. De bekende studio's MGM (2024), die onlangs bijna failliet ging, en 20th Century Fox (2035) moeten nog even wachten op hun feestje.

Het nieuwe logo van Paramount:17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

audience

Avatar

Iemand anders ook het idee dat het woord "universal" niet in het optisch midden staat.

Steve-O

Avatar

Mooi! T+)

FilmMaster

Avatar

Die nieuwe van Universal is mooi :D

benjamin

Avatar

Denk dat men bij het maken ook rekening gehouden heeft met het feit dat deze ook vaak in 3D te zullen zien. Wel mooi gedaan allebei.

Loconut

Avatar

De nieuwe score is nog even wennen...'t koortje en dat militaristisch einde.

Hier de nieuwe componist aan het woord.

eagleman74

Avatar

Mooi!
Vond die van Paramount bij Mission: Impossible - Ghost Protocol ook erg AWESOME!! :E 8-)

Arteron

Avatar

Mooie nieuwe logo's!
Die van Universal is mooi imposant, doet er wat langer over dan de oude (meen ik) Maar is indrukwekkender.

Die van Paramount heb ik al een keer gezien meen ik maar is er leuk gemaakt! Maar ik vond de oude, met de weerspiegeling, ook erg cool!!

Banned

Avatar

Die van Paramount vind ik toch beter... Die van Universal heb ik nooit goed gevonden en die wereldbol in het begin duurt veels te lang voor er iets gebeurt en die muziek lijkt door de droogkuis gehaald te zijn.

Trouwens 2Oth century Fox ??? 2015 ?? Onlangs stond er bij hun logo. 75 years ? Sindsdien hebben de 20century logo's ook een opsmuk gekregen.
Trouwens blijven deze nieuwe logo's of is dit gewoon voor een paar maanden ?

Banned

Avatar

audience "Iemand anders ook het idee dat het woord "universal" niet in het optisch midden staat."


Heb ik altijd al sinds het vorige logo. Maar technisch gezien staat het in het midden.

bobocad

Avatar

Die van Paramount was een verassing MI:GP, aangezien Paramount pas in mei 2012 echt 100 jaar bestaat. Wat dat betreft is de timing van de nieuwe Universal logo iestje beter. Toevallig is Universal ook in mei 1912 gestart.

Banned "Trouwens 2Oth century Fox ??? 2015 ?? Onlangs stond er bij hun logo. 75 years ? Sindsdien hebben de 20century logo's ook een opsmuk gekregen."

Dat klopt. Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief heeft als 1e de 75 years logo van 20th Century Fox. Echter 20th Century Fox is een fusie van Fox Film Corporation & Twentieth Century Pictures, dat gebeurde in 1935. Omdat Fox Film Corporation is ontstaan in 1915, claimde 20th Century Fox zelfs dat ze van 1915 bestaan. Maar daar waren ze sinds laatste jaren vanaf gestapt. Hence de 75 years logo in 2010.

Banned "
Trouwens blijven deze nieuwe logo's of is dit gewoon voor een paar maanden ?"

Ik hoop wel dat Paramount deze logo blijft behouden. De sterren over het water is een stuk mooier tov sterren uit de hemel richting de Paramount berg. Overgens komt de score van Michael Giacchino. Jawel deze componist heeft vaak samen gewerkt met J.J. Abrams, maar ook met Brad Bird. Hoe dan ook. Ik denk wel dat de Universal logo wel gaat blijven, weliswaar aangepast zonder 100th anniversary, aangezien kabelbedrijf/interprovider Comcast de grootste aandeelhouder is van NBC Universal.

SJRSVLDT

Avatar

Die van MGM blijft m'n favoriet. Ik herinner me altijd m'n eerste bondfilm door dat logo. Het is dus niet per se goed of iets, maar nostalgische waarde, je weet.

afbeelding

Banned

Avatar

Warner Brother is dan ook weer iets ander die hebben wel immens veel varianten op hun logo. Om bij de mood van de film te passen...

Steve-O

Avatar

Banned "Warner Brother is dan ook weer iets ander die hebben wel immens veel varianten op hun logo. Om bij de mood van de film te passen..."
Dat heeft Disney ook. Vind ik wel leuk eigenlijk :9

Arteron

Avatar

Steve-O "Dat heeft Disney ook. Vind ik wel leuk eigenlijk :9"


Ik vind dat ook leuk! Net als ze steeds inventiever worden met een mix van twee logo's. Zoals Warner Bros en New Line Cinema

Bram

Avatar

Banned "Trouwens 2Oth century Fox ??? 2015 ?? Onlangs stond er bij hun logo. 75 years ? Sindsdien hebben de 20century logo's ook een opsmuk gekregen."

Klopt, aangepast! Op Wiki NL staat het niet goed...

Ereptile

Avatar

Tjah de techniek staat ook niet stil. Het is wel mooi geworden :D

Ed Crane

Avatar

Mooie nieuwe leader van Universal, wat knap dat ze Wagner zover hebben weten te krijgen de score te doen.

NieuwsFilm

meest populair