Algemeen

Arnold Schwarzenegger betitelt Terminator Salvation als "Awful"

De oud-gouveneur is zijn "politieke" uitspraken nog niet verleerd.

door Bram de Groot op 07.04.2012 om 14:44 in Algemeen
De vierde Terminator film Terminator Salvation (2009) werd door de fans niet bepaald met open armen ontvangen. De originele "Terminator" Arnold Schwarzenegger doet daar nu een schepje boven op door te zeggen dat hij het een verschrikkelijke film vond. Tijdens een interview met Collider, waarin hij ook sprak over mogelijke toekomstige projecten, zei hij het volgende over de Terminator film van regisseur McG:

"I’m open to all those things, if it’s True Lies, Terminator, a well-made Terminator…the last one was awful,"

Schwarzenegger doet hiermee op een weinig politieke wijze afstand van Salvation, waarin hij kort te zien was als een CG T-800. In de toekomst moet de spierbundel voor een vijfde deel terugkeren. De regie ligt hoogstwaarschijnlijk in handen van Justin Lin, bekend van meerdere Fast & Furious films.

Terminator Salvation (RT = 33%, IMDb = 6,7, FT = 6,7), waarin de voornaamste rollen waren voor Christian Bale en Sam Worthington, kostte $200 miljoen om te maken. Wereldwijd leverde het ruim $371 miljoen op.

50 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

En deel 3 vond die fantastisch?

FilmMaster

Avatar

Frietgezicht "En deel 3 vond die fantastisch?"

mwa......die was vele malen beter dan 4.

2 is nog altijd de beste,1 vind ik dan weer de aller aller minste.

Infje

Avatar

Je hebt een fan edit van 3 waarin ze al die onzin scenes eruit hebben geknipt. Film is iets van 20 minuten korter hierdoor maar wel een stuk beter. Ik kom alleen niet meer op de naam.

Voor mij zijn er echter maar 2 terminator films en ik hoop echt dat ze de franchise met rust laten. Hoe liefhebber ik ook van Arnie ben, ik hoop niet dat die dit gaat doen want ik zie niet in hoe ze dat plausibel gaan maken.

Remco

Avatar

200 miljoen pff dat zag ik er niet aan af. Deel 2 had veel meer waar voor zijn geld Smiley face. Ze moeten er inderdaad vanaf blijven. Ik vond de aktie in Fast Five erg sterk maar Justin Lin is geen verhalen verteller en dat heeft een nieuwe terminator film wel nodig. En Arnie is te oud en kom niet aan met hij kan weer gaan trainen enzo want een ouwe kop kan je niet weg trainen. In deel 3 zag je al dat tie eigenlijk al wat te oud was.

Ed Crane

Avatar

Savation was nou niet echt goed nee, een PG-13 Terminator film is natuurlijk een belediging, maar deel 3 was nog veel slechter. Die was echt ongeinspireerd, een zeer mager kopieren van dingen uit de eerste twee delen zonder iets toe te voegen. En ze wisten James Camerons visie ook nog eens zo te verkloten dat waar Cameron met zijn films kritiek geeft op de VS, dat de schuld, de *oorzaak* is van alles, deel 3 ons dit alles probeert te doen vergeten door John Connor in de toekomst met een Amerikaanse vlag te laten wapperen wanneer de Terminators eindelijk zijn verslagen, alsof de VS ineens de *redder* van de wereld is. Nee, vergeleken met de idiotie die T3 is, is Salvation spontaan een meesterwerk.

Infje

Avatar

Of ze gaan dezelfde kant als Tron op. Dat vond ik op zich wel netjes gedaan maar dan is het nog niet een film waar ik op zit te wachten.

Enige manier op er nog wat van te maken is deel 3, 4 en de serie ontkennen en een speciale uitgave van 1 en 2 uitbrengen Smiley face

Maar wellicht een spin-off, tijdens de Terminator wars, met de opkomst van het verzet en dergelijke en dan zonder de originele cast of hun verhaallijnen. Gewoon, Terminator: Resistance ofzoiets.

Jeeh

Avatar

Ik vond Salvation eigenlijk heel vet Smiley face PG13 ja, maar wel een lekker rauwe film met Bale die lekker op dreef was.

Blockbuster

Avatar

Deel 1 ***** (10/10)
Deel 2 ***** (10/10)
Deel 3 ****1/2 (9/10)
Deel 4 ***1/2 (7/10)

Oftewel, Terminator zonder Arnie = geen Terminator. :Y

Pete_027

Avatar

FilmMaster "1 vind ik dan weer de aller aller minste."


Jij hebt er echt kijk opO+

Ed Crane

Avatar

Terminator 2 is wat mij puur betreft qua actie - montage, pacing, cinematografie, gebruik van visual effect etc. - de beste actiefilm ooit. 3 en 4 komen niet eens in de buurt met hun actie. Een aantal jaar terug, dus nog ruim voor met Avatar de nieuwe generatie 3D-films kwam, zei Cameron dat hij van plan was een aantal van zijn films om te zetten naar 3D. We weten nu dus dat hij dat heeft gedaan met Titanic, en ik weet niet of hij nog steeds van plan is dat met meer van zijn films te doen, maar dan lijkt T2 me een logische keuze. Niet dat dat nodig is wat mij betreft. Hij zijn toentertijd in ieder geval dat Aliens niet zou worden omgezet (beeldkwaliteit was niet goed genoeg of zo).

Jonathancrane

Avatar

Ik vind dat Arnold geen gelijk heeft, vind de acteur maar OH MY God, a Chopper !

Frietgezicht

Avatar

Infje "

Enige manier op er nog wat van te maken is deel 3, 4 en de serie ontkennen en een speciale uitgave van 1 en 2 uitbrengen Smiley face

"


De serie? Haha,niemand zal zulke bagger serie serieus nemen bij het maken van deel 5,wie hem ook maakt.

Snap niet waarom Cameron zelf nooit een deel 3 en maybe 4 heeft gemaakt in die 10 jaar dat die geen films gemaakt heeft om het verhaal zelf af te maken en helemaal te eindigen. Terminator 2 was natuurlijk niet echt een einde,wel een film waarbij een vervolg niet gek is aangezien er nog veel stond te gebeuren in de toekomst.

Steve-O

Avatar

De eerste twee zijn klassiekers, daar kan je zoveel doekjes om winden als je wil, het is gewoon zo. Deel 3 vind ik dan weer een matig vervolg op T2, actie was veelal hetzelfde, de reeks ging er in ieder geval niet op vooruit. Wat wel het geval was bij T2. Wat ik wel goed vond aan T3 was Dat ze Judgment Day alleen maar uitgesteld hadden, het ging toch gebeuren, lekker naar eind met al die atoombommen.
T4 is een draak van een film. Hoe kun je dat nou een goede Terminator film vinden:?! Schwarzenegger heeft gelijk, de film is awful. Ik hoop ook dat ze de reeks nu laten voor wat het is.

Het was zoveel beter geweest als Cameron terug was gekomen voor T3, dat zich dan afspeelde in de toekomst Wat aan het eind van T3 gebeurde had dan het begin van deze moeten zijn, lekker heftig, Men vs Machine. Dat had echt ontzettend gaaf kunnen worden. Maar helaas, niet gebeurd. Nu zijn er twee klassiekers en twee slechte aftreksels. De één nog slechter dan de ander.

ntt

Avatar

Hahaha...deel 3 beter als 4 whatever.!!! En wie zegt dat het 1ste deel slechter is als het laatste deel moet echt naar een Opticien.!! In mijn collectie staan Terminator, Terminator 2, En Terminator Salvation.

Deel 3 was gewoon een zeer slechte herhaling van deel 2.!! Van deel 4 vind ik het jammer dat je niet de suspense voelt dat er iets achter je aan zit.Maar ik vind het geen verkeerde film. Moet nog maar zien of nummer 5 zo'n meerwaarde gaat zijn voor de franchise!!

Infje

Avatar

Dat heeft verschillende redenen. Om te beginnen, hij bezit de rechten niet. Die heeft hij, symbolisch, voor een dollar verkocht om het eerste deel gemaakt te krijgen. Niet dat hij die nodig heeft om een nieuw deel te maken, maar het beperkt wel zijn vrijheid.

Deel 1 en 2, hoe goed ze ook zijn, sluiten natuurlijk ook niet naadloos op elkaar en deel 3 zal waarschijnlijk voor nog meer gaten zorgen. Iets wat hij zelf ooit heeft toegegeven in een interview [sorry, de bron weet ik niet meer].

Daarnaast was hij klaar met films en richtte hij zich meer op duiken en onderwater filmen. Vandaar al die documentaires die hij maakte. Toen er buiten hem om deel 3 werd gemaakt, had hij ook aangegeven hier niets meer mee te kunnen. Ik herinner me de exacte woorden niet meer maar het kwam neer op FUBAR. Daar gaat hij zijn vingers niet aan branden.

Remco

Avatar

Ed Crane "Terminator 2 is wat mij puur betreft qua actie - montage, pacing, cinematografie, gebruik van visual effect etc. - de beste actiefilm ooit. 3 en 4 komen niet eens in de buurt met hun actie."


Amen :W. Ik weet nog dat ik toen uit de bios kwam en echt zwaar onder de indruk was. Ik vond alle personager interessant (ook de kleinere rollen), de CGI was voor die tijd overweldigend en de meeste stunts waren echt en niet gedaan met dat overduidelijke gebruik van CG van tegenwoordig. De aktie was ook goed te volgen ipv wat vage MTV montage shots die allemaal door elkaar lopen. De derde was kwa aktie ook sterk maar had ongelooflijk onoriginele dingen. Zoals een vrouw als directe vervanging voor de T1000 of het feit dat Arnold zo nu en dan van een goede in een slechte terminator veranderde. Dat sloeg echt nergens op. Werd ook nog eens slecht geacteerd door Arnie. Daarentegen was het einde wel bijzonder. Salvation was geen slechte film maar ik had niks met de pesonages en het voelde niet als het juiste terminator unisversum. En ze maakten van John Connor niet het hoofdpersonage en dat is toch echt een verkeerde keuze.

spock

Avatar

T4 was zo slecht nu ook weer niet,het enige slecht was vond ik"Arnold Schwarzeneger"zelf die scene had er gewoon niet in moeten,en Christian Bale die pasten er ook niet zo in vindt ik.

FilmMaster

Avatar

Pete_027 "Jij hebt er echt kijk opO+"

Wat is dit voor lompe opmerking?

:B

FilmMaster

Avatar

spock "T4 was zo slecht nu ook weer niet,het enige slecht was vond ik"Arnold Schwarzeneger"zelf die scene had er gewoon niet in moeten,en Christian Bale die pasten er ook niet zo in vindt ik."

Bale is een goeie acteur,maar hoort zeker niet in elke film inderdaad.

nietselam

Avatar

3 had zeker wel potentie en een paar zeer goede momenten maar als hele film was het inderdaad gewoon een zwakke kopie van deel 2 met een niet erg interressante slechte terminator.

4 was als actiefilm best te doen maar het had gewoon niet echt de sfeer van een terminator film.

Het mooiste zou zijn als cameron het hele zooitje negeerde en gewoon verder ging na deel 2 met bijv. de oorlog.

Het zou wel slim zijn om een terminator een ouder uiterlijk te geven, niemand verwacht dan dat hij er 1 is, terwijl hij net zo dreigend en sterk is.

Paranoid

Avatar

Deel vier was ook gewoon slecht, het hele Terminator sfeertje in de eerste twee delen was gewoon compleet verdwenen. Ik zeg de eerste twee delen, want het derde deel was ook slecht. Het tweede deel is natuurlijk geweldig, net als het eerste, mede door de Terminator die op iemand jaagt. In het vierde deel is dit compleet verdwenen. Het derde deel was ook maar een matige kopie van het tweede. Een eventueel vijfde deel zou geweldig zijn, mits het wederom terugkeert naar de sfeer van de eerste twee.

Aston

Avatar

Deel drie was ook gewoon vermakelijk hoor.Smiley face

RyanD

Avatar

Natuurlijk bekommert Arnold zich om het vierde deel, gezien hij er zelf niet in speelde (behalve als robo-pop tegen het eind). Echter onterecht want Terminator Salvation borduurde logischerwijs voort op de drie voorgaande films.
Waar in de eerste drie delen de overlevingsstrijd van John Connor en zijn moeder centraal stonden, gaat Salvation verder met Connor's toekomstige strijd tegen Skynet. Qua CGI was het laatste deel de beste van de terminator-reek. Ook het verhaal was helemaal niet zo slecht. Natuurlijk kan Salvation niet tippen aan T2: Judgement Day maar de film volledig afkraken heeft bij Schwarzenegger meer een subjectieve grond dan een objectieve.
T5 moet weer per se gemaakt worden om Arnie's carrière nieuw leven in te blazen.

Steve-O

Avatar

RyanD "Natuurlijk bekommert Arnold zich om het vierde deel, gezien hij er zelf niet in speelde (behalve als robo-pop tegen het eind). Echter onterecht want Terminator Salvation borduurde logischerwijs voort op de drie voorgaande films.
Waar in de eerste drie delen de overlevingsstrijd van John Connor en zijn moeder centraal stonden, gaat Salvation verder met Connor's toekomstige strijd tegen Skynet. Qua CGI was het laatste deel de beste van de terminator-reek. Ook het verhaal was helemaal niet zo slecht. Natuurlijk kan Salvation niet tippen aan T2: Judgement Day maar de film volledig afkraken heeft bij Schwarzenegger meer een subjectieve grond dan een objectieve.
T5 moet weer per se gemaakt worden om Arnie's carrière nieuw leven in te blazen."

Echt logisch vind ik het niet. Als Reese al teruggestuurd was, tot op de dag van vandaag (T4 dus) waarom moeten ze dat dan nog doen? Dan is het dus een vicieuze cirkel.
Zo goed zag T4 er nou ook weer niet uit. En dan heb ik het met name over CGIarnold, als dat er niet was geweest, dan was het wel het beste.

Ed Crane

Avatar

Nou, om dit Schwarzenegger-festijn nog even voort te zetten:En als dat nog niet genoeg is:

benjamin

Avatar

Vond Salvation nu nog niet eens zo'n heel slechte film: een pak minder dan deel één en twee, maar best wel te pruimen. En in ieder geval leuker dan deel 3.

Chris23

Avatar

Deel 4 had hier en daar beter gekund, maar was best vet en ik zou graag een vervolg daarop gezien hebben.

Deel 3 was awfull. (deel-2-uitmelkerij was dat, meer niet)

PRIME

Avatar

T1 vind ik eigenlijk te oud worden om nog echt goed te vinden. Sorry, ik ben zo'n iemand die 'klassiekers' expres niet kijkt omdat ik vind dat de CG er gewoon te slecht uit ziet (uitzonderingen van bijv star wars of jurassic park).

Nou heb ik T1 wel gezien en die is gewoon vet natuurlijk. Deel 2 is een van de beste scifi films ooit. Drie tel ik niet mee. Maar nou moet ik toch eerlijk zeggen dat ik Salvation gewoon heel vet vond. Vooral dat hele woestijn aspect eraan vond ik erg tof.


Maar meneer Arnold mag wel eens oppassen met wat hij bestempelt als 'awful'. Een uitgerangeerde gouverneur die een staat in ruines heeft achter gelaten die meteen tekent voor elke sequel mogelijk op zijn hits (kuch, Twins vervolg met Eddy Murphy, asjeblieft zeg, kuch) moet oppassen dat zijn 'nieuwe' acteerleven niet awful wordt.

adofmirosch

Avatar

Heeft hij niet een klijne rol in de film bij het einde ergens?

Stukfruit

Avatar

adofmirosch "heeft hij niet een klijne rol in de film bij het einde ergens?"


Nei, dad hep ju nied goet gusien, hed waz eigulijk Charlie Sheen die an hed ijnde lanchskwam.

Remco

Avatar

Steve-O "Echt logisch vind ik het niet. Als Reese al teruggestuurd was, tot op de dag van vandaag (T4 dus) waarom moeten ze dat dan nog doen? Dan is het dus een vicieuze cirkel.
Zo goed zag T4 er nou ook weer niet uit. En dan heb ik het met name over CGIarnold, als dat er niet was geweest, dan was het wel het beste."


Er is nog een gigantische plothole in het vierde deel. Ze hebben Kyle Reese gevangen genomen en hij is de reden dat John Connor bestaat. Dus waarom schieten ze hem niet meteen neer ?

KeesjeNL

Avatar

Stukfruit "Nei, dad hep ju nied goet gusien, hed waz eigulijk Charlie Sheen die an hed ijnde lanchskwam."


>Smiley face

Steve-O

Avatar

PRIME "T1 vind ik eigenlijk te oud worden om nog echt goed te vinden. Sorry, ik ben zo'n iemand die 'klassiekers' expres niet kijkt omdat ik vind dat de CG er gewoon te slecht uit ziet (uitzonderingen van bijv star wars of jurassic park).

Nou heb ik T1 wel gezien en die is gewoon vet natuurlijk. Deel 2 is een van de beste scifi films ooit. Drie tel ik niet mee. Maar nou moet ik toch eerlijk zeggen dat ik Salvation gewoon heel vet vond. Vooral dat hele woestijn aspect eraan vond ik erg tof.


Maar meneer Arnold mag wel eens oppassen met wat hij bestempelt als 'awful'. Een uitgerangeerde gouverneur die een staat in ruines heeft achter gelaten die meteen tekent voor elke sequel mogelijk op zijn hits (kuch, Twins vervolg met Eddy Murphy, asjeblieft zeg, kuch) moet oppassen dat zijn 'nieuwe' acteerleven niet awful wordt."

Eerst dacht ik BITCH! Maar dat valt eigenlijk wel mee Smiley face

Thiver

Avatar

Ironisch genoeg was Ahnuld (al dan niet digitaal) verreweg het meest schadelijk element aan Terminator Salvation.

skullsplitter

Avatar

FilmMaster "mwa......die was vele malen beter dan 4.

2 is nog altijd de beste,1 vind ik dan weer de aller aller minste."


Mwah, 3 was niet slecht, maar 4 ook weer niet ZO slecht...

5ieb

Avatar

Sorry Arnie maar deel 3 was echt om te janken. Acteer prestatie was slechter dan de mupets.

Salvation bracht betere acteurs en een goed verhaal om de schade van deel 3 recht te trekken.


Mijn rating:
T1 (7,5)
T2 (9,0)
T3 (5,5)
TS (7,0)

Wil je een echte goede film. Laat dan Cameron een vervolg maken.

Out.

koosvriendloos

Avatar

Zo slecht vond ik Salvation niet (hoi)

PRIME

Avatar

Steve-O "Eerst dacht ik BITCH! Maar dat valt eigenlijk wel mee Smiley face"


Heheheheh.

movieplanet124

Avatar

Deel 1 - SUPER

Deel 2- Geweldig

Deel 3- Kots geen goeie film het enige wat ik vet vondt was de vrouwelijke terminator een keertje wat anders

Deel 4- vondt ik wel redelijk was geen slechte film

Chris23

Avatar

Thiver "Ironisch genoeg was Ahnuld (al dan niet digitaal) verreweg het meest schadelijk element aan Terminator Salvation."


En het grootste risico voor het "aging" van die film.
Ik kan me best voorstellen dat die CGI-arnold er over een paar jaar niet meer uit ziet. (ik vind het persoonlijk nu al niet zo super eigenlijk).

Ze hadden in die Ahnuldscene beter een andere/nieuwe (The) Terminator (van het zelfde model) kunnen intoduceren.
Er waren immers vele verschillende gezichten die skynet op dat model gebruikte om de mensen te foppen. (niet alleen Arnolds gezicht).
Mijn persoonlijke voorkeur had uitgegaan naar The Rock (zie Faster).
En hij had dan niet dood moeten gaan maar op een of andere manier weer op moeten staan aan het einde om in het volgende deel weer terug te komen.

En ze hadden Anton Yelchin niet als de jonge Kyle Reese moeten nemen vind ik.
Ik begrijp wel dat ze van de jonge Kyle Reese een soort oorlogskind hebben willen maken en daarom iemand met een "onschuldig" gezicht hebben genomen.
Maar ik zie die gast gewoon niet in de gekwelde veteraan die Michael Biehn neerzette transformeren.
Ik vind het gewoon een nerd, sorry.
Daar hadden ze beter Jonathan Jackson voor kunnen nemen of zo (die lijkt iig nog een beetje op een Michael Biehn)

Verder miste ik wat meer "badboy-trekjes-knipogen" van John Connor (Guns n roses op de gettoblaster vond ik niet genoeg)
John Connor in deel 2 was namelijk een "schurkje" met een zwart gevoel voor humor.
Hij heeft voor Salvation al een hoop meegemaakt waardoor hij een stuk serieuzer is natuurlijk, maar toch.
Aangezien Christian Bale niet echt gevoel voor humor heeft hadden ze misschien beter Gerard Butler als John Connor kunnen nemen, die kan een badass met hier en daar wat zwarte humor spelen. (zie Machine Gun Preacher en Law Abiding Citizen)
Ik had bijvoorbeeld ergens in de film een `Asta la Vista Baby` verwacht nadat hij een terminator afmaakte (ipv `i`ll be back`)

en Skynet had imposanter gemogen.
In alle opzichten : groter , enger, meer terminators, een paar gruwelijke scenes waarin ze laten zien wat er daar met de mensen gebeurt enz, enz. (maar dat had ook bewaard mogen blijven voor een volgend deel eventueel)

Verder verbleekt deel 3 vergeleken bij salvation.

Pete_027

Avatar

FilmMaster "Wat is dit voor lompe opmerking?

:B"


:?Het is een feit want als je de eerste de aller aller slechtste van de 4 vindt dan heb je er echt geen kijk op:P

Stukfruit

Avatar

5ieb "Wil je een echte goede film. Laat dan Cameron een vervolg maken."


Ja, dan wordt het misschien nog interessant. Stel je voor: robots die door mensen zelf gebruikt kunnen worden om hun geestelijke staat tijdelijk naartoe te transferen, zodat je dan zelf met een hele grote huge big-ass robot (vraag me niet waarom ze dat altijd "grote kont" noemen) het slachtveld over kan rennen om richting het einde van de film in Machine City aan te komen om daar vervolgens een deal te sluiten met de AI en zelf in stukjes te worden weggebracht want de AI zet de hoofdrolspeler natuurlijk aan het denken omdat laatstgenoemde door het transferen naar de robot eigenlijk half robot en half mens is geworden en daardoor voor beide "rassen" een beslissing moet maken.

Dat zou wel spannend zijn.

de1v3c1o

Avatar

De CG T-800 was niet Arnie, maar volgens mij een zweed die erop leek.

ghossler

Avatar

Laten we eerlijk zijn mensen (en natuurlijk iedereen maar zijn eigen mening hebben maar) als we alleen de trilogie gaan beoordelen met arnold erin (zijn cgi versie niet meegeteld) is deel 2, beste dan deel 1 en dan deel 3. Deel 3 is slechtste ooit! Tot nu toe.... zelfs als je kijkt naar deel 4 vind IK deel 3 toch echt veel slechter!!

maar als je deel 4 gaat kijken als een terminator gemaakt zonder arnold (want hij blijft tog echt de enige echte terminator) vond ik het verhaal toch echt leuk gedaan deel 4 en Bale deed hem zeker niet slecht samen met die andere gozer.

SeanDeNiro

Avatar

Deel IV was een regelrechte aanfluiting. Had totaal niets met het eerste deel van doen. Van een 10 naar een 9 en een 7 naar een 4. Deel V kan in mijn optiek nooit veel worden of ze moeten een superscript hebben.

AlexDeLarge

Avatar

Frietgezicht "En deel 3 vond die fantastisch?"


Wou ik net zeggen. En de delen daaraan voorafgaand waren ook niet noodzakelijk een succes vanwege Schwarzenegger zelf. Laat staan zijn acteerkunsten.

Chris23

Avatar

Hier trouwens een vet "T4-achtig" kort animatiefilmpje :11qqaazz

Avatar

Ja hoor Arnie.....Jingle al the way....dat was een top film!!

Masterbrain

Avatar

Ik had ergens gelezen dat de rechten voor een 5e en 6e deel maar tot en met 2015 geldig zijn , anders gaan ze weer terug naar Cameron , dus wat haast is wel geboden.


Christian bale keert zoiezo terug , want hij had destijds voor 2 delen getekend. Bale , Arnie en Guy Pearce als de bad terminator.


:+

adofmirosch

Avatar

Stukfruit "Nei, dad hep ju nied goet gusien, hed waz eigulijk Charlie Sheen die an hed ijnde lanchskwam."


Grappig haha.
ben je een school docent die nederlands geeft fso?
Dan bn je niet slim want ik heb nog nooit een Stukfruit zien typen kutfruit.

NieuwsFilm

meest populair