Gary Ross stapt alsnog op bij Catching Fire

De regisseur vindt dat hij niet genoeg voorbereidingstijd heeft gekregen.

Even leek het er nog op dat Gary Ross gewoon de regisseur zou worden van Catching Fire, het vervolg op het succesvolle The Hunger Games. Nu blijkt uit zijn officiële statement dat hij toch zal vertrekken van de franchise.

De reden voor zijn vertrek is het feit dat hij in zijn ogen als schrijver en regisseur niet genoeg tijd heeft gekregen om een goede film mogelijk te maken. Het productieschema is daar in zijn ogen veel te strak voor, en aangezien Ross zijn fans niet teleur wil stellen, heeft hij besloten ermee te stoppen.



Natuurlijk kwam er ook een persbericht van Lionsgate als reactie op deze nette afscheidsbrief:

We’re very sorry that Gary Ross has chosen not to direct Catching Fire. We were really looking forward to making the movie with him. He did an incredible job on the first film and we are grateful for his work. This will not be the end of our relationship, as we consider Ross to be part of the Lionsgate family and look forward to working with him in the future.

Het besluit over wie dan de regisseur van de film wordt, zal waarschijnlijk snel vallen. Vanaf 22 november 2013 moet de film in de bioscopen draaien.



NieuwsFilm

meest populair