Eerste indruk Life of Pi

We zien Pi en de Bengaalse tijger Richard Parker op een reddingsbootje.

Al in 2001 kwam het boek Life of Pi uit. Toen het de prestigieuze Man Booker Prize won, kon het bijna niet anders of het zou verfilmd worden. De afgelopen jaren passeerde het boek van Yann Martel menig regisseurshand. Zo werd op een gegeven moment M. Night Shyamalan genoemd als regisseur, maar ook Alfonso Cuarón en Jean-Pierre Jeunet golden als potentieel regisseur. Allemaal stuitten ze op de grote problemen die gepaard gingen met de verfilming van het magisch-realistische boek.

In 2009 werd uiteindelijk Ang Lee aangesteld als regisseur. Hij ging aan de slag met een budget van tussen de zestig en zeventig miljoen euro, en met succes. Onderstaande foto is de eerste indruk van zijn interpretatie van het moeilijk verfilmbare verhaal.

[/url]

Het boek volgt de tiener Pi Patel ([url=http://www.imdb.com/name/nm4139037/]Suraj Sharma
), de zoon van een dierentuineigenaar. Als hij en zijn familie aan boord van een schip naar Noord-Amerika gebeurt er iets wat ze nooit verwacht hadden. Het schip komt in een storm terecht en zinkt. Pi eindigt op een reddingsboot, samen met een hyena, een orang-oetang, een zebra en een Bengaalse tijger die Richard Parker heet. Op de bovenstaande foto is het probleem van de hyena, orang-oetang en de zebra al opgelost, en zien we enkel Pi en Richard Parker nog.

Naast Sharma, die gekozen werd uit meer dan 3.000 deelnemers aan de audities voor de rol van Pi, spelen onder andere Irfan Khan (als de voleassen Pi), Adil Hussain en Tabu als de ouders van Pi, Gérard Depardieu als de Chef, Tobey Maguire als de journalist Yann Martel, die Pi ondervraagt.

De film draait vanaf 20 december in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair