The Avengers op bijna $200 miljoen

Superheldenfilm van Marvel Studios lijkt met gemak voorbij de $1 miljard te gaan.

Deadline meldt dat Marvels The Avengers (RT = 97%, IMDb = 9,0, FT = 8,6) na slechts vijf dagen al op het enorme bedrag van $178.4 miljoen staat. De superheldenfilm verscheen in 39 verspreidingsgebieden en boekte openingsrecords van Mexico tot Brazilië en in Argentinië, Peru en Bolivia. In Hong Kong, Taiwan, Maleisië en de Filipijnen werden tevens ongekende opbrengsten genoteerd. Ook in landen als Rusland, China, Japan en volgende week in de States worden enorme bedragen verwacht.

De openingsdag in Nederland was ook een enorm succes. De film van regisseur Joss Whedon lokte 19.732 bezoekers naar de bioscoop en dit leverde een openingsdagcijfer op van €189.148,-, Dit is de sterkste opening van 2012 tot op heden. Lees hier de FilmTotaal recensie.

Een vergelijking: het sterk draaiende Battleship, die ook nog in de States moet verschijnen, staat na 2,5 week op zo'n $170 miljoen. Een wereldwijd totaal van $1,0 miljard lijkt er voor The Avengers zeker in te zitten. Tot op heden boekte Iron Man 2 (2010) het "Avengers"-record met een wereldwijde opbrengst van $623,9 miljoen.

Hieronder nog even twee zeer vermakelijke tv-spots:





NieuwsFilm

meest populair