The Avengers opent met $80,5 miljoen in de States

Openingsrecord in eerste weekend van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 lijkt te gaan sneuvelen.

Nadat The Avengers al een enorme score neerzette buiten de States, ging het afgelopen vrijdag in première in de States. Ondanks dat de nachtelijke vertoning met $18,7 miljoen nog enigszins magertjes oogstte, is het totaal op de eerste draaidag volgens Deadline Hollywood verre van mager. In totaal noteerde de film van Joss Whedon $80,5 miljoen. Het record van $91,1 miljoen op een openingsdag blijft in handen van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011), die ook het record in handen houdt voor de financieel succesvolste nachtelijke vertoning met het waanzinnige bedrag van $43,5 miljoen.

Het enorme weekendrecord, met $169,0 miljoen ook voor Potter 7.1, lijkt er wel aan te gaan. Naar verwachting zal de Marvel Superheldenfilm zo'n $175 miljoen opleveren in bijna 4.400 Noord-Amerikaanse theaters. Inclusief de opbrengst uit de States staat de wereldwijde teller al op zo'n $415,0 miljoen. Mede omdat de uiterst sterk ontvangen film dit weekend ook in China en Rusland gaat draaien wordt verwacht dat het mondiale bedrag na dit weekend is opgelopen tot circa $575 miljoen.

Met al deze bedragen is de 3D film sowieso de succesvolste superheldenfilm. Tot op heden was het uiteraard The Dark Knight (2008) die alle records in het genre in handen had. De film van Christopher Nolan noteerde uiteindelijk $1,0 miljard. Dit bedrag zal The Avengers hoogstwaarschijnlijk wel passeren, aangezien de fans voorlopig nog wel in de rij blijven staan:



NieuwsFilm

meest populair