Algemeen

The Avengers opent met $80,5 miljoen in de States

Openingsrecord in eerste weekend van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 lijkt te gaan sneuvelen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 05.05.2012 om 21:07 in Algemeen
Nadat The Avengers al een enorme score neerzette buiten de States, ging het afgelopen vrijdag in première in de States. Ondanks dat de nachtelijke vertoning met $18,7 miljoen nog enigszins magertjes oogstte, is het totaal op de eerste draaidag volgens Deadline Hollywood verre van mager. In totaal noteerde de film van Joss Whedon $80,5 miljoen. Het record van $91,1 miljoen op een openingsdag blijft in handen van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011), die ook het record in handen houdt voor de financieel succesvolste nachtelijke vertoning met het waanzinnige bedrag van $43,5 miljoen.

Het enorme weekendrecord, met $169,0 miljoen ook voor Potter 7.1, lijkt er wel aan te gaan. Naar verwachting zal de Marvel Superheldenfilm zo'n $175 miljoen opleveren in bijna 4.400 Noord-Amerikaanse theaters. Inclusief de opbrengst uit de States staat de wereldwijde teller al op zo'n $415,0 miljoen. Mede omdat de uiterst sterk ontvangen film dit weekend ook in China en Rusland gaat draaien wordt verwacht dat het mondiale bedrag na dit weekend is opgelopen tot circa $575 miljoen.

Met al deze bedragen is de 3D film sowieso de succesvolste superheldenfilm. Tot op heden was het uiteraard The Dark Knight (2008) die alle records in het genre in handen had. De film van Christopher Nolan noteerde uiteindelijk $1,0 miljard. Dit bedrag zal The Avengers hoogstwaarschijnlijk wel passeren, aangezien de fans voorlopig nog wel in de rij blijven staan:36 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Banned "Je zou het niet verwachten maar ik heb oprecht medelijden."
Dat doet me goed Banned :+ Bedankt!

ghossler

Avatar

Ik ben natuurlijk een marvel fan en avengers is dus zeker een gruwelijke film.. en opbrengst zegt ook al genoeg. Maar laten we eerlijk zijn.. BATMAN BLIJFT BAAS.

It took a team of heroes in the avengers to earn that much money... while batman can do that all by himself :PPPP haha :P

Jonathancrane

Avatar

benjamin "En als ik mij niet vergis, is dat opnieuw een record!!"


Liever deze film die het meeste ophaalt, dan Titanic of Avatar.

Banned

Avatar

Aston "Lees het vorige Avengers topic. ;)
"


Jesus, had ik geweten dat ik zolang zou moeten lezen om dan tot de vaststelling te komen dat er wat rammelt aan de blaas van Steve-O dan had ik het erbij gelaten. xD ...
Good luck Steve-O!!

Steve-O

Avatar

Ik kan er gewoon niet heen!!! :( :( :(
Dit gaat zeker meer dan $1miljard opbrengen ik zou ervan opkijken als dat niet gebeurd :P TDKR moet daar natuurlijk weer overheen haha :9 En ook daar zou ik van opkijken als dat niet gebeurd :9

Metanite

Avatar

Fantastische film, beste pure actiefilm die ik ooit heb gezien. Er zat voor mij absoluut geen inkakmoment in. De laatste scène is het meest gave van de hele film Vooral als de Hulk voor de tweede keer komt opduiken en zo de show steelt. Loki vond ik een prima tegenstander en iedereen krijgt genoeg screen tijd. Persoonlijk vond ik de rollen van BW en HE ook goed. Was een fantastisch verjaardagscadeau en zeker die 14 euro waard. Aan de 3D heb ik me niet gestoord zag er gewoon goed uit, het gaf echter geen meerwaarde.

Toelietoesh

Avatar

Die bedragen... dat is toch absúrd. Zelfs boekhouding wordt leuk op deze manier.

Jonathancrane

Avatar

Ja, dat getal is inmiddels al 200 Miljoen geworden !

2ndSystem

Avatar

Bahbah iedereen gaat hier de Avengers-fanboy OF Batfan-boy uit lopen hangen, slaat nergens op!
zolang ze maar Superhero films blijven maken vind ik t best:9
en eigenlijk zijn de films niet te vergelijken aangezien de ene film een Team-up is en de eerste in een reeks zal zijn, en de andere een film is over slechts een superhero, en deze de laatste in de trilogie zal vormen.
DUS nokken met dat gezeik over dit is beter dat is beter...
just enjoy tah movies suckers:+

MikeyMo

Avatar

Ik baal dat hij enkel in 3D te bezichtigen is. Daar ga ik gewoon niet heen.

SeanDeNiro

Avatar

Dat was te verwachten natuurlijk. Of Avengers of TDKR wordt het commerciële succes van 2012. Misschien The Hobbit maar die zal te weinig draaitijd dit jaar hebben.

Aston

Avatar

nietselam "Stelletje gekken daar, Ik heb een keer een veel te strakke mega mindy pak aangehad(ben een man) voor een superhelden thema feestje van vrienden van me maar om zo naar de bios te gaan...
En dan waarschijnlijk nog de hele film door gaan staan en klappen voor bepaalde scenes met het daarbij horende gejuich, ik kan daar niet tegen als het weleens gebeurd, doe eens normaal."

'Doe eens normaal' zei de man die in een te strak megamindy pakje op een feest is komen opdagen. Dan vind ik het toch normaler om in een Thor kostuum The Avengers te bezoeken. :P

Banned

Avatar

Steve-O "Ik kan er gewoon niet heen!!! :( :( :(
"


Oei, zit je in een gevangenis ofzo ?

Jonathancrane

Avatar

Steve-O mag er gewoon niet heen zonder begeleiding xD

Ben zelf nog niet geweest, omdat ik wist dat de film veel te druk zal zijn in dit land. En dit is geen The Dark Knight Rises dus ik kan wel een extra weekje wachten.

Angelater

Avatar

Net weer even € 5.00 toegevoegd :E
Blijft een toffe film, maar ben nu wel even van mijn Avengers fix af! Nu kan ik wel wachten tot ie op de blauwe Ray uitkomt.

Arteron

Avatar

MikeyMo "Ik baal dat hij enkel in 3D te bezichtigen is. Daar ga ik gewoon niet heen."


Ik heb hem nu twee keer gezien en in IMAX 3D was hij echt heel goed, en het 3D was ook goed! Maar in gewoon 3D was het gewoon veelste veel 3D, de beelden en ondertiteling waren niet mooi :S Erg jammer...

Frietgezicht

Avatar

Aston "Lees het vorige Avengers topic. ;)

In de gevangenis mag je trouwens niet internetten ben ik achter komen. Niet uit eigen ervaring, ik las het. :) Zo geweldig is die gevangenis dus ook weer niet...>:)"


Behalve internet ken je er voor de rest alles doen,van potje voetballen tot X-box ofzo op je cel(zonder internet) tot frituren en natuurlijk tv dus die 2 overvallers/moordenaars van die juwelier zullen we moeten wachten tot The Avengers op tv komt. (wel uit eigen ervaring,not proud of! ;) )

ghossler

Avatar

Maar is oneerlijk.. deze is 3d en imax 3d tog? kaartjes zijn duurder.. en TDKR is niet on 3d tog? :( dus ... is oneeerlijke strijd.. maar dat maakt niet uit.. want batman wint tog wel !:P hoewel ik wel avengers echt VET vond :D

berepoot123

Avatar

In Amerika is dat normaal da ze zich verkleden en hier zit ge gewoon in een stoel. Eigelijk wel saai bij ons XD

MertK

Avatar

Daar ben ik zeer zeker mee eens :P
Elke seconden is het waard, maar zorg er wel eerst voor dat je de andere films in de reeks hebt gezien. Vertrouw me, dan is het veel leuker als je de karakters kent. Ook moet je kijken naar die short-films van Agent Coulson.

Banned

Avatar

Ben ik blij dat ik niet in die rij hoef te staan :E

Angelater

Avatar

Toelietoesh "Die bedragen... dat is toch absúrd. Zelfs boekhouding wordt leuk op deze manier."


Kan ik dit commentaar like'n? Wacht ff...

afbeelding

benjamin

Avatar

Amai, die rij ziet er weer supergezellig uit zeg. O+ Ben toch blij dat ik hem gewoon heb kunnen zien met een normaal publiek - dat ze verkleed zijn is nog één ding, maar ik ben bang dat deze mensen ook tijdens de film constant overdreven gaan reageren.

movieplanet124

Avatar

Terecht dat het zoveel geld ophaald is gewoon de beste hero movie. Er zit gewoon alles in wat een movie moet hebben. Ik ga er alweer voor de derde keer heen advengers.En weer kijk ik me ogen uit gewoon super. Dat gaat ook gebeuren bij de dark knight rises

SunChaser

Avatar

MertK "Daar ben ik zeer zeker mee eens :P
Elke seconden is het waard, maar zorg er wel eerst voor dat je de andere films in de reeks hebt gezien. ."


Hoeft niet, Thor en Cap niet gezien en t maakt ook niet uit

movieboy

Avatar

The Avengers is elk cent waard! De beste superhelden film dat ik ooit gezien heb.!

Ereptile

Avatar

Super!!! Maar het is ook een superfilm hoor :D! Dit was dus te verwachten ;)

Aston

Avatar

Steve-O "Ik kan er gewoon niet heen!!! :( :( :(
Dit gaat zeker meer dan $1miljard opbrengen ik zou ervan opkijken als dat niet gebeurd :P TDKR moet daar natuurlijk weer overheen haha :9 En ook daar zou ik van opkijken als dat niet gebeurd :9"

Ben je dan al drie jaar niet naar bioscoop geweest? (Ik borduur even voort op je reactie in het andere Avengers topic)

Aston

Avatar

Banned "Oei, zit je in een gevangenis ofzo ?"

Lees het vorige Avengers topic. ;)

In de gevangenis mag je trouwens niet internetten ben ik achter komen. Niet uit eigen ervaring, ik las het. :) Zo geweldig is die gevangenis dus ook weer niet...>:)

nietselam

Avatar

Stelletje gekken daar, Ik heb een keer een veel te strakke mega mindy pak aangehad(ben een man) voor een superhelden thema feestje van vrienden van me maar om zo naar de bios te gaan...
En dan waarschijnlijk nog de hele film door gaan staan en klappen voor bepaalde scenes met het daarbij horende gejuich, ik kan daar niet tegen als het weleens gebeurd, doe eens normaal.

Banned

Avatar

Steve-O "Nee dat niet :9 daarmee kan ik wel leven maar nu is dat wat lastiger. 'k Ben nu gewoon een kluizenaar. @Banned: Géén gevangenis dus O+"


Je zou het niet verwachten maar ik heb oprecht medelijden.

Steve-O

Avatar

Aston "Ben je dan al drie jaar niet naar bioscoop geweest? (Ik borduur even voort op je reactie in het andere Avengers topic)"

Nee dat niet :9 daarmee kan ik wel leven maar nu is dat wat lastiger. 'k Ben nu gewoon een kluizenaar. @Banned: Géén gevangenis dus O+

geertvdheide

Avatar

MikeyMo "Ik baal dat hij enkel in 3D te bezichtigen is. Daar ga ik gewoon niet heen."

Ben ook geen fan van 3D, en het voegt ook bij deze film weer weinig toe. Maar ik laat dat geen reden zijn om de beste comicverfilming ooit te laten schieten. Wat een vette film was het!

Natuurlijk tappen de Batman-films uit een heel ander vaatje, en die zijn ook erg goed, maar qua totaalplaatje ga ik voor The Avengers op dit moment.

benjamin

Avatar

Jonathancrane "Ja, dat getal is inmiddels al 200 Miljoen geworden !"


En als ik mij niet vergis, is dat opnieuw een record!!

pmw84

Avatar

ghossler "maar is oneerlijk.. deze is 3d en imax 3d tog? kaartjes zijn duurder.. en TDKR is niet on 3d tog? :( dus ... is oneeerlijke strijd.. maar dat maakt niet uit.. want batman wint tog wel !:P hoewel ik wel avengers echt VET vond :D"
ik ben helemaaaaal met je eens, is oneerlijk maar ik wed nu al dat TDKR meer dan TDK en The Avengers omzet gaat behalen. De hele wereld kijkt uit voor deze film en het gaat knallen aangezien de trailer zoveeel + reacies heeft opgeleverd, dus die vertrouwen heb ik wel. Alhoewel ik The Avengers ONGELOFELIJK SUPER GOED VOND. Inderdaad, na een lange tijd was The Avengers een van de beste movies ooit. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik tot nu toe TDK en X-man first Class ook supppppppppper goed vond. Vooral de laatste, ik was heel erg verbaasd hoe goed zij die film in elkaar hebben gezet.

Maar toch kunnen wij The Avengers met TDKR niet vergelijken. Batman is in zijn eentje, alleen IMAX versie en het verhaal gaat over iets anders, de verwachtingen zijn heel anders dan The Avengers. Maar ik ben super blij dat EINDELIJK een x Marval met een goeie film is gekomen (opna X-man first class). Dit jaar wordt echt een super mooie superheldenjaar :D ... TDKR, Avengers, Spiderman .. WAUW, mijn 3 favo films ooit. Ik d8 dat 2011 super mooie moviejaar was, maar 2012 heeft het zwaar overtroffen.