Algemeen

DVD releases week 19

Een flinke waslijst aan nieuwe films deze week!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Filmtotaal op 10.05.2012 om 18:43 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD.

Love (2010)


Nadat astronaut Lee Miller het contact met de Aarde verloren heeft, komt hij met z'n International Space Station alleen in een baan vast te zitten. De tijd gaat voorbij en de systemen die hem in leven moeten houden laten het steeds meer afweten. Toch probeert Lee zich staande te houden - en eenvoudigweg te overleven. Zijn wereld is een claustrofobisch en eenzaam bestaan, tot hij aan boord een vreemde ontdekking doet.

Anonymous (2011)


Anonymous, dat zich afspeelt in de politieke slangenkuil ten tijde van het Elizabethaanse Engeland, speculeert over een kwestie waarover academici en briljante geesten zoals Mark Twain, Charles Dickens en Sigmund Freud eeuwenlang hun hoofd gebroken hebben, namelijk: wie heeft echt het werk geschreven dat toegeschreven wordt aan William Shakespeare? Experts hebben erover gedebatteerd, er zijn boeken over geschreven en geleerden hebben hun leven gewijd aan het beschermen of ontmaskeren van theorieën rond het auteurschap van de meest vermaarde werken uit de Engelse literatuur. Anonymous legt één mogelijk antwoord waarbij de nadruk ligt op een tijd waarin scandaleuze politieke intrige, onwettige romances in het Koninklijk Hof en de snode plannen van hebzuchtige edelen die streefden naar de macht van de troon aan het licht gebracht werden op de meest onwaarschijnlijke plek: de London stage.

J. Edgar (2011)


De film vertelt het verhaal van de voormalige directeur van de FBI, J. Edgar Hoover. De focus wordt gelegd op de schandalen in zijn carrière en zijn controversiële privéleven. Helen Gandy, de vrouw die 54 jaar lang zijn secretaresse was, had een aanzienlijke invloed op de directeur en was, naar het schijnt, op de hoogte van zijn geheimen. En geheimen had hij zeker. Zo had Hoover onder andere jarenlang een geheime relatie met zijn mannelijke assistent Clyde Tolson.

Tinker Tailor Soldier Spy (2011)


In de sombere dagen van de Koude Oorlog geniet de spionage veteraan George Smiley (Gary Oldman) van de Britse geheime dienst van zijn pensioen. Wanneer blijkt dat een oud-collega van Smiley een Russische spion is, wordt hij teruggeroepen door MI6 en gevraagd de spion op te sporen.

Hysteria (2011)


De jonge dokter Mortimer Granville krijgt, na diverse keren ontslagen te zijn wegens te moderne aanpak, een baan als assistent van dokter Dalrymple, die vrouwen dagelijks behandeld voor 'hysteria'. Deze ziekte leidt bij vrouwen tot depressieve gevoelens, woedeaanvallen of prikkelbaarheid, en wordt tijdelijk verholpen door een zogenoemde 'bekkenmassage'.

In hun zoektocht naar de meest doeltreffende behandeling krijgen ze hulp van een in elektriciteit gespecialiseerde uitvinder, en besluiten ze te experimenteren met een nieuw elektrisch apparaat. Hun ontwikkelingen worden met een sceptische blik gadegeslagen door Charlotte, de geëmancipeerde en eigenzinnige dochter van Dalrymple.

The Help (2011)


In The Help speelt Emma Stone het personage Skeeter, een meisje uit het Zuiden dat terugkeert van school en vastbesloten is om een schrijfster te worden. Ze zorgt echter voor heel wat ophef bij haar vrienden - en bij de rest van de bevolking van het kleine stadje - wanneer ze besluit om de zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven lang zorgen voor de prominente zuidelijke families.

The Ward (2010)


The Ward is de nieuwste horrorfilm van regisseur John Carpenter. In de film wordt de jonge Kristen opgenomen in een psychiatrische instelling. Ze wordt mishandeld, gedrogeerd en vol met pijnlijke wonden wakker. Ze heeft geen idee waar ze is en waarom. In de instelling ontmoet ze vier andere meisjes, met ieder hun eigen problemen, die geen antwoorden hebben voor Kristen. Samen komen ze erachter dat de instelling vol zit met duistere geheimen en als het nacht wordt, breekt de hel los. Op RottenTomatoes wordt de film niet heel positief beoordeeld: van de 62 recensies is slechts 31% positief, waarmee de film de status 'rotten' heeft. William Gross is in zijn recensie voor Film.com duidelijk in zijn oordeel: the Ward, an aggressively plain spook story that favors startling jump moments over sustained tension and winds up falling back on a particularly tired twist.

Hesher (2010)


Het eenzame jochie TJ (Brochu) komt na de dood van zijn moeder de redelijk vreemde Hesher (Gordon-Levitt) tegen. Hesher heeft een hekel aan alles en iedereen en keert TJ's wereld ondersteboven.

A Better Life (2011)


De illegale immigrant en tuinier Carlos Galindo (Demián Bichir, Castro in Che, 2008) doet alles voor zijn gezin. Hij is een tuinier bij de rijkste in Los Angeles en probeert met man en macht zijn zoon weg te houden van de gangs in de achterbuurten.

We Need to Talk About Kevin (2011)


De film gaat over van Eva (Swinton), Franklin (Reilly) en zoon Kevin (Miller), die twee dagen voor zijn zestiende verjaardag in de rondte begint te schieten op zijn middelbare school. Na deze verschrikkelijke daad worstelt zijn moeder met haar eigen verdriet en schuldgevoelens. Ze wordt geconfronteerd met het ultieme taboe: hield ze wel van haar zoon? En aan hoeveel van wat Kevin gedaan heeft, heeft zij schuld?

Polisse (2011)


Politieagent Fred wordt verliefd op Melissa, een fotografe die in opdracht van de overheid meeloopt met zijn politieteam. Al snel blijkt dat Melissa moet kiezen tussen Fred en de wereld die hij haar laat zien en Lino, haar rijke en ontrouwe man. Ze worden geconfronteerd met de gewelddadige realiteit waarop niemand zich had voorbereid. Polisse laat het leven zien van een groep politie agenten die werken bij de kinderbescherming in Parijs. De dagelijkse routine van de brigade bestaat uit het oppakken van pedofielen, het ondervragen van vaders die hun kinderen misbruiken en het oplossen van familieconflicten. De agenten praten tijdens de lunch over hun relatieproblemen, maar vinden het moeilijk om thuis hun werk bespreekbaar te maken. Hoe moeten ze hun privéleven combineren met de harde werkelijkheid die ze elke dag voor ogen krijgen?

A Good Old Fashioned Orgy (2011)


Een groep bevriende dertigers besluit aan het eind van de zomer een orgie te houden.

Zombibi (2012)


Amsterdam West wordt na het neerstorten van een meteoriet ontruimd. Iedereen lijkt op de hoogte te zijn van de epidemie... op twee bendes na. De twee groepen zijn geboren vijanden van elkaar, maar zien zich genoodzaakt hun krachten te bundelen als ze aangevallen worden door hun vroegere bekenden. Deze blijken veranderd te zijn in zombies...

Abrir puertas y ventanas (2011)


De zussen Marina (21), Sofía (20) en Violeta (19) wonen samen in het grote oude huis van hun pas overleden grootmoeder. Het huis is niet best onderhouden maar zit wel vol prachtige verhalen en herinneringen. De zussen voelen zich er al hun hele leven thuis. Maar nu missen ze iets: de aanwezigheid van de vrouw die hier hoorde. De grootmoeder die hen heeft opgevoed vanaf het moment, lang geleden, dat hun ouders bij een ongeluk om het leven kwamen. Zonder grootmoeder is het huis niet hetzelfde. De zussen weten zich geen raad. Ze lijken wel verdoofd door het verdriet. Ze zullen moeten wennen aan de gedachte dat ze elk hun eigen pad moeten kiezen − en dat het geborgen leven in het familiehuis nooit meer zal worden zoals het is geweest. Als één van hen onverwachts vertrekt, leidt dat tot spanningen tussen de twee achterblijvers.

Als Je Verliefd Wordt (2012)


Dertiger Benjamin (Bas Muijs) runt als CEO het grote overslagbedrijf in de Amsterdamse haven dat eigendom is van zijn superrijke vrouw Marilou. Afkomstig uit een gewoon milieu is hij niet gevoelig voor rangen en standen en wil vooral zijn werk goed doen. Zijn vrouw daarentegen heeft maar één obsessie; zichzelf verfraaien met plastische chirurgie. Op een avond valt Benjamin als een blok voor de fascinerende jonge vrouw Patty (Faya Lourens), zonder te weten dat ze in de kantine van zijn bedrijf werkzaam is. Patty voelt zich totaal niet aangetrokken tot dit in haar ogen veel te gladde type. Om haar hart te veroveren ziet hij maar één mogelijkheid: in zijn eigen bedrijf undercover aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur.

The Woman (2011)


Een Succesvol Advocaat vind tijdens een avond jagen met zijn zoon een verwilderde vrouw. Als ze besluiten haar mee naar huis te nemen,Hebben ze niet in de gaten waar ze aan begonnen zijn...

Leven? of Theater? (2012)

Cast: --

Leben? oder Theater? Ein Singespiel - zo noemde Charlotte Salomon (Berlijn, 1917 - Auschwitz, 1943) haar uit meer dan zevenhonderd bladen bestaande, geschilderde levensverhaal, dat zij vlak voor haar deportatie in bewaring gaf met de woorden 'Bewaar dit goed, het is mijn hele leven!' Tijdens de voorbereiding van de speelfilm Charlotte (1980), kregen de makers van de film uit handen van Charlottes stiefmoeder, Paula Salomon-Lindberg, een nooit eerder gepubliceerde brief, met het verzoek de inhoud niet in de film te gebruiken. In deze brief, gericht aan haar grote liefde, beschrijft Charlotte de omstandigheden waarin Leben? oder Theater? tot stand kwam, doet zij een ontroerende bekentenis en komen we voor het eerst dichtbij de 'werkelijke' Charlotte. Frans Weisz geeft in zijn nieuwste documentaire, met dezelfde titel als het levenswerk van Charlotte Salomon, niet alleen een fascinerend beeld van het leven van de jonge kunstenares, maar confronteert prominenten met haar brief; een postume onthulling die een heel nieuw licht werpt op de laatste periode van haar leven.

Hard Boiled Sweets (2012)


Ex-crimineel Johnny wordt gedwongen deel te nemen aan een overval waar hij eigenlijk niets mee te maken wil hebben. Maffiabaas 'Slimme' Eddie heeft een miljoen aan zwart geld verstopt in zijn huis, dat klaar ligt om gestolen te worden. Wat Johnny echter niet weet, is dat zeven andere zeer gevaarlijke criminelen ook hun zinnen hebben gezet op het geld van de gangster.

Carjacked (2011)


Een jonge alleenstaande moeder en haar zoon worden ontvoerd in hun eigen auto door een vluchtende bankrover die hen gebruikt als dekking. Wanneer blijkt dat de man geen intentie heeft om hen te laten gaan moet de moeder al haar moed bijeen rapen om aan de bankrover te ontsnappen.

Exit Humanity (2011)


1870, Tennessee. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog breekt een zombievirus uit en een groot gedeelte van de mensheid bestaat nu uit zombies. Edward Young is een man die alles kwijt is geraakt. Hij moet zich een weg zien te banen door de hordes ondoden om het as van zijn overleden zoon naar een bepaalde plek te brengen. Maar zal hij dit overleven?

Homo Erectus (2007)


Ishbo is een filosofische holbewoner die hunkert om meer uit het leven te halen dan stokken, stenen en rauw vlees. Vastbesloten om eigenhandig het menselijke ras vooruit te helpen, begint Ishbo zijn mede-Neanderthalers te irriteren met zijn belachelijke uitvindingen zoals de tandenborstel, de lepel en de broek. De rest van zijn stam, met inbegrip van zijn geërgerde ouders, keuren zijn vooruitziende en toekomstgerichte ideeën af als het raaskallen van een complete idioot, iets dat hem ook niet vooruit helpt om indruk te maken op de mooie Fardart, een holenmeisje die hij van afstand aanbidt. Maar Fardart heeft slechts oog voor Ishbo's mooie maar niet al te snuggere broer Thudnik. Net als het lijkt dat het niet nog slechter kan worden, bereidt de stam aan de andere kant van de heuvel zich voor op een oorlog. Zal zijn stam de stammenoorlog overleven en zo ja, zal Ishbo ooit de liefde van Fardart winnen?

Choi-jong-byeong-gi Hwal (2011)


Tijdens de Tweede Manchu-invasie van Korea wordt het dorp van Nam-Yi overvallen en geplunderd door strijders van de Qing. Nam-Yi's zuster een haar aanstaande man worden ontvoerd. Nam-Yi is een geoefend boogschutter en omdat hij slechts in zijn eentje is, besluit hij het Qing-leger te volgen. Hij probeert de soldaten één voor één uit te schakelen, onderwijl hopend op een kans op een mogelijkheid om de gegijzelden te kunnen bevrijden.

Boogie Woogie (2009)


De belevenissen van een grote variëteit aan leden van de Londense kunstelite. Zo is daar de amorele kunsthandelaar Art Spindle die een kunstgalerie exploiteert met zijn protegees Beth en Paige. Spindle is vastbesloten het beroemde doek Victory Boogie Woogie van Mondriaan te bemachtigen van een Duitse kunsttycoon, maar hij heeft te maken met een groep rivaliserende bieders.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Hoe zit dat nou met Anonymous, is deze film goed? Filmtotaal en IMDB zijn best positief (7,4 en 6.8 ), terwijl op Rottentomatoes een heel laag cijfer (4,7) wordt gegeven voor deze film? Wie kan deze film mij aanraden of afraden?

Banned

Avatar

Het is echt jammer dat de belgische bioscopen ervoor kozen om rommel te tonen in de bios in plaats van anonymous. Jack & Jill kreeg voorrang. O+

Spawn999

Avatar

Wow veel die ik wil zien/kopen. Voor mij Tinker Tailor Soldier Spy, The Ward, Hesher, We Need to Talk About Kevin, The Woman en Exit Humanity.

Banned

Avatar

Tinker Tailor Solier Spy verschijnt pas op 30 mei op blu-ray.
We need to Talk About Kevin verschijnt op 24 Mei op blu-ray.

Anonymous, Mission Impossible 4, The Help heb ik al binnen.

2ndSystem

Avatar

Choi-jong-byeong-gi Hwal lijkt me wel vet, Aziatische films die zich afspelen in historische periodes, hmm een must have:E

Banned

Avatar

KeesjeNL "Hoe zit dat nou met Anonymous, is deze film goed? Filmtotaal en IMDB zijn best positief (7,4 en 6.8 ), terwijl op Rottentomatoes een heel laag cijfer (4,7) wordt gegeven voor deze film? Wie kan deze film mij aanraden of afraden?"


Ik heb mijn mening geplaatst op de filmpagina van de film. Ik zou hem aanraden. Al mag je niet afhaken na een half uur omdat het geheel nogal ingewikkeld wordt gebracht. Na verloop van tijd snap je wel wie wie is. De cast is uitstekend, de beelden prachtig en het verhaal is best boeiend! Ik heb ten zeerste genoten. De negatieve reacties komen vooral door het plot zelfs dat nogal bij de haren is gesleurd maar de film is gewoon entertainment en presenteert zich ook zo. En daar is verre van iets mis mee.

Decepticon

Avatar

Zondag The Ward en TTSP even huren. Die liggen btw al een week bij 'mijn' videotheek.

benjamin

Avatar

Heel wat films deze week die ik nog niet gezien heb, maar wel interessant lijken: Hesher, We Need To Talk About Kevin, J. Edgar (weliswaar niet zo goed ontvangen, maar echt slecht zal hij toch wel niet zijn) en Anonymous.

KeesjeNL

Avatar

Ik heb hem gelezen, denk dat ik hem dit weekend maar eens ga bekijken:). Thx!

Steve-O

Avatar

Anynymous, We Need to Talk About Kevin, The Help moet ik nog zien. J. Edgar en TinkerTailorSoldierSpy wil ik wel nog een keer zien. Vooral TTSS.