Algemeen

Liam Neeson op eerste foto's uit Taken 2

Kan dit tweede deel het enorme succes van de eerste Taken evenaren?

door Bram de Groot op 18.05.2012 om 08:52 in Algemeen
In 2008 (en in 2009 in de States) was de wraakfilm Taken een enorm kassucces. Bij een productiebudget van $25 miljoen haalde de film van regisseur Pierre Morel zo'n $227 miljoen op. 20th Century Fox heeft via de Entertainment Weekly de eerste foto's uit het vervolg Taken 2 vrijgegeven. Check deze hieronder.

In Taken 2 van regisseur Olivier Megaton (Colombiana, Transporter 3) heeft Liam Neeson wederom de hoofdrol en ook Maggie Grace keert terug. Dit keer is het echter niet de dochter (Grace) die gered moet worden, maar de vader (Neeson). Hij wordt namelijk gewraakt voor zijn daden in het eerste deel.


Tegenover EW.com sprak Neeson ook over de start van Taken 2, die vanaf 31 oktober in de bioscoop te zien moet zijn:

“The action is supposed to take place about a year or a year and a half after the first story. It’s a very clever sequel with the usual thrills and spills, but the ante is upped quite a bit in this one.” … “I’ve taken a job over in Istanbul looking after a sheik who is there, and afterward I discover that my wife’s going through a very bad time with her new husband. So I suggest she and my daughter come over for a few days and hang out with me in this amazing city. And then… [laughs] all this s—t happens, of course.” … “I’m taken — let’s put it that way. They kidnap him to humiliate him, torture him, and ultimately bring him back to the village in Albania where the boys from the original film came from. With the help of my daughter… she wants to help me escape from where these bad guys have me.”

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jonathancrane

Avatar

Oh dolletjes, ik kijk hier naar uit O+

Silenzio

Avatar

Ben ik de enige die er de kriebels van krijgt als acteurs over hun personage in de ik-vorm spreken?

movieboy

Avatar

Ik vond taken 1 ZALIG!

dus laat deel twee maar komen.

JamesBond

Avatar

Vond deel 1 echt heel gaaf!

Hopelijk wordt deel 2 net zo gaaf! Alleen vraag me af hoe het gaat lopen als hij de 'Taken' is....

SeanDeNiro

Avatar

Deel I was, op een paar onwaarschijnlijkheden op het einde na, best een goede film. Ik ben bang dat deel II, zoals gewoonlijk, niet het niveau van deel I zal halen.

Moviemagic

Avatar

SeanDeNiro "Deel I was, op een paar onwaarschijnlijkheden op het einde na, best een goede film. Ik ben bang dat deel II, zoals gewoonlijk, niet het niveau van deel I zal halen."


Ik denk dat je gelijk gaat hebben. Het meisje uit deel 1 dat ontvoert werd gaat nu "pappa" redden terwijl ze in deel 1 nog niet eens een klap durfde uit te delen. Dan is ze heel wat veranderd in een jaar.

skullsplitter

Avatar

Silenzio "Ben ik de enige die er de kriebels van krijgt als acteurs over hun personage in de ik-vorm spreken?"


Gemiddelde roman staat er bol van en hoewel het een heerlijke manier van schrijven is, leest het gewoon ruk.

Frietgezicht

Avatar

Deel 1 is erg matig dus benieuwd of dit al wat beter gaat worden.

Secret1994goesFilm

Avatar

Moviemagic "Ik denk dat je gelijk gaat hebben. Het meisje uit deel 1 dat ontvoert werd gaat nu "pappa" redden terwijl ze in deel 1 nog niet eens een klap durfde uit te delen. Dan is ze heel wat veranderd in een jaar."

Ik geef jullie zwaar gelijk...
Ik zie liever Neeson klappen uitdelen dan het schattige dochterfiguur ;S

FilmMaster

Avatar

Oke deze wil ik zeker zien.

2ndSystem

Avatar

Taken was een gave film, en ik vertrouw erop dat de regisseur van Transporter 3 en Colombiana nog wel een goeie Action-packed-thrill-ride kan maken:9
klinkt als muziek in de orenSmiley face

Silenzio

Avatar

skullsplitter "Gemiddelde roman staat er bol van en hoewel het een heerlijke manier van schrijven is, leest het gewoon ruk."


Maar een roman is iets helemaal anders. Daar is het gewoon het personage dat zogezegd zijn of haar verhaal vertelt.

Hier vertelt Liam Neeson dat hij ontvoerd werd, terwijl enkel zijn personage wordt ontvoerd. Ik vind het een beetje belachelijk.

DannyEsth

Avatar

Taken was zeker een leuke film om te zien.

Echter weet ik niet wat je van deel 2 moet gaan verwachten, nu hijzelf gevangen wordt genomen. Ik hoop dat hij dan snel ontsnapt, of wordt bevrijdt zodat er nog genoeg tijd is Liam Neeson in actie te zien. :Y

Frietgezicht

Avatar

Moviemagic "Ik denk dat je gelijk gaat hebben. Het meisje uit deel 1 dat ontvoert werd gaat nu "pappa" redden terwijl ze in deel 1 nog niet eens een klap durfde uit te delen. Dan is ze heel wat veranderd in een jaar."


Lijkt me sterk dat hij hele film in een kamertje zit ofzo en alle de foto's te zien is het alleen Neeson die in actie is.
Zij zal papa wel willen beschermen maar komt zelf in de problemen terwijl papa na kwartiertje ofzo al ontsnapt en de bende weer op gaat ruimen terwijl dochterlief ook ergens rondhangt en hulp nodig heeft.

Maker van Transporter 3,die was ook al zo bagger,misschien kan deze echt nog slechter worden dan het 1ste deel.

UndercoverPanda

Avatar

Liam Neeson in badass mode levert altijd wel een vermakelijke film op. Laat maar komen Smiley face

jaime91

Avatar

UndercoverPanda "Liam Neeson in badass mode levert altijd wel een vermakelijke film op. Laat maar komen Smiley face"

Precies ja! En Taken 1 was fe-no-me-naal,een van de beste actiefilms die ik de laatste jaren gezien heb.Het enige waar ik me zorgen over maak is de regisseur,Transporter 3 en Colombiana zijn op zijn zachts gezegd niet echt ''top''films dus wat betreft weet ik het nog zo net niet. We zullen het zien,ik heb in ieder geval wel heeel veel zin in deze sequel.

Steve-O

Avatar

Ik vindt Taken echt een vette film, maar een deel 2 O+

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Precies ja! En Taken 1 was fe-no-me-naal,een van de beste actiefilms die ik de laatste jaren gezien heb.Het enige waar ik me zorgen over maak is de regisseur,Transporter 3 en Colombiana zijn op zijn zachts gezegd niet echt ''top''films dus wat betreft weet ik het nog zo net niet. We zullen het zien,ik heb in ieder geval wel heeel veel zin in deze sequel."


Haha,Taken is fenomenaal en Colombiana op z'n zachts gezegt geen topfilm?Wat is er zoveel beter aan Taken als ik vragen mag?

Baron Von Marlon

Avatar

Niemand die de Family Guy parodie op Taken heeft gezien?
Seizoen 10 episode 20

Drakkar Noir! :D

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Haha,Taken is fenomenaal en Colombiana op z'n zachts gezegt geen topfilm?Wat is er zoveel beter aan Taken als ik vragen mag?"

Taken is een echte achtbaanrit die pas stopt als de aftiteling over je scherm rolt,Colombiana is niet meer dan een leuk standaard actiefilmpje. Daarbij vind ik het verhaal van Taken ook tof en vind ik Liam Neeson een fenomenale acteur (veeel beter dan Saldana) en heb ik heel veel respect dat hij op zijn oude leeftijd nog dat soort moves in huis heeft.

Prima als jij Taken een flutfilm vind maar het is 1 van mijn favoriete actiefilms. Colombiana mist gewoon iets,ik kan je niet precies zeggen wat maar die film heeft mij bij lange na niet zo goed vermaakt als Taken sorry..

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Taken is een echte achtbaanrit die pas stopt als de aftiteling over je scherm rolt,Colombiana is niet meer dan een leuk standaard actiefilmpje. Daarbij vind ik het verhaal van Taken ook tof en vind ik Liam Neeson een fenomenale acteur (veeel beter dan Saldana) en heb ik heel veel respect dat hij op zijn oude leeftijd nog dat soort moves in huis heeft.

Prima als jij Taken een flutfilm vind maar het is 1 van mijn favoriete actiefilms. Colombiana mist gewoon iets,ik kan je niet precies zeggen wat maar die film heeft mij bij lange na niet zo goed vermaakt als Taken sorry.."


Haha sorry niet nodig en ik vind Colombiana ook niet fantastisch alleen vind ik ze aardig op elkaar lijken.
Begrijp best waarom je er 1 beter kan vinden maar 1 bagger en ander topper begreep ik alleen niet.
Enige verschil is dat ik liever Zoe Saldana zie rondhuppelen,niks voor Neeson dit.
En tja,Taken een achtbaanrit,op zich wel omdat je bij allebei al gelijk weet hoe het afloopt en het leuk kan zijn maar nooit spannend.

rick512

Avatar

Deel 1 heb ik op Blu-ray. Het blijft een gave film. Wordt denk ik weer knallen in deel 2.

Secret1994goesFilm

Avatar

Frietgezicht "Lijkt me sterk dat hij hele film in een kamertje zit ofzo en alle de foto's te zien is het alleen Neeson die in actie is.
Zij zal papa wel willen beschermen maar komt zelf in de problemen terwijl papa na kwartiertje ofzo al ontsnapt en de bende weer op gaat ruimen terwijl dochterlief ook ergens rondhangt en hulp nodig heeft.

"


Das nu een goed idee voor Taken 2 ;P
Eerst is Neeson even ontvoerd dus voor dat kwartiertje,zij wil hem komen redden en wordt zelf ontvoerd ;P klinkt beter dan dat zij hem moet komen redde ;S

Thiver

Avatar

Deze foto's wekken niet bepaald de indruk dat Mills hulp nodig heeft...

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Haha sorry niet nodig en ik vind Colombiana ook niet fantastisch alleen vind ik ze aardig op elkaar lijken.
Begrijp best waarom je er 1 beter kan vinden maar 1 bagger en ander topper begreep ik alleen niet.
Enige verschil is dat ik liever Zoe Saldana zie rondhuppelen,niks voor Neeson dit.
En tja,Taken een achtbaanrit,op zich wel omdat je bij allebei al gelijk weet hoe het afloopt en het leuk kan zijn maar nooit spannend."

Hier ben ik het volkomen mee oneens. Het is inderdaad best apart ja om Neeson als actieheld te zien maar juist daarom vind ik dit zo top. Oke ik zie ook liever Saldana rondhuppelen en ass kicken maar eerlijk is eerlijk Neeson is gewoon een veeeel betere acteur die toevallig ook ass kan kicken op zijn oude leeftijd. Verder zie ik ook de vergelijking niet echt,buiten het feit dat het allebei actiefilms zijn hebben ze niets met elkaar te maken. Totaal ander verhaal en totaal andere setting. En ja Colombiana miste inderdaad ook best wel wat spanning ja,die film wist ik mij totaal niet te verassen terwijl Taken dat wel deed en naar mijn mening wel ontzettend spannend was.

Maar goed ieder zo zijn ding zullen we maar zeggen. Ik kijk hier in ieder geval wel ontzettend naar uit!

Banned

Avatar

Lijkt me gewoon meer van hetzelfde. Wat lompe actie en Liam Neeson die de hele film door boos kijkt en praat alsof hij elke zin als een voice-over moet uitspreken.

NieuwsFilm

meest populair