Blu-Ray Review: Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol

Visueel actiespektakel van de bovenste plank!


Regie: Brad Bird | Cast: Tom Cruise (Ethan Hunt), Jeremy Renner (Brandt), Simon Pegg (Benji), Paula Patton (Jane), e.a.| Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 21 december 2011 | Retail release: 9 april 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels en Frans 7.1 Dolby True HD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | Uitgever: Paramount Pictures | EAN: 5050582902020 | FilmTotaal Recensie

Met het actierijke The Incredibles (2004) en het behouden Ratatouille (2007), beide animatiefilms van Pixar, als de voornaamste hoogtepunten op zijn CV koos animatieregisseur Brad Bird voor een enorme uitdaging voor zijn eerste live-action film: Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol. Samen met producent J.J. Abrams en hoofdrolspeler Tom Cruise wist hij het om te zetten naar een van de spectaculairste actiefilms in jaren. Van een opgeblazen Kremlin tot aan een duizelingwekkende beklimming van de Burj Khalifa, alles is groter dan groots in deze vierde Mission: Impossible. De film werd ook deels in IMAX opgenomen en dit maakt bepaalde delen van de film nog indrukwekkender. Mede door een flinke promotiecampagne boekte het bijna $700 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa, nadat het eerder met open armen werd ontvangen door de critci. Eerder deze maand verschenen twee Blu-Ray versies in het schap.

SYNOPSIS
In Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol wordt de organisatie Impossible Mission Force (IMF) ervan verdacht betrokken te zijn bij een internationaal terroristisch complot en op non-actief gezet. Ethan Hunt komt in het geheim samen met zijn nieuwe team om de naam van IMF te zuiveren. Tijdens deze ondergrondse missie treedt het zogenaamde 'Ghost Protocol' in werking, waarbij hulp en contact met de buitenwereld onmogelijk zijn.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol of bekijk de trailer in de HD versies:



WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol een enorm hoge 93%. De IMDb noteert een 7,5 bij ruim 118 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de vierde M:I met een 7,8. FT recensent Evert de Vries gaf naar aanleiding van zijn recensie vier sterren.
Een reactie van FT bezoeker RyanD: ...De actiescenes volgen elkaar in hoog tempo op en ook het verhaal kan er goed mee door. Hoewel je geneigd bent de film als onderdeel van een uitgekouwde franchise te zien, staat deze film grotendeels op zichzelf. Tom Cruise als actieheld en Simon Pegg als het vrolijke hulpje zijn uiteraard de vaste waarden maar nieuwe aanvullingen van Jeremy Renner (goed of toch slecht) en Paula Patton (stand in van Maggie Q?) doen Ghost Protocol goed...
Het productiebudget van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol bedroeg circa $145 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Brad Birds eerste live-action bioscoopfilm $12,8 miljoen (vroege IMAX release) en $29,6 miljoen (volledige release). Het eindigde na 119 dagen op $209,4 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op een forse $693,1 miljoen. In Nederland kwam het tot een nette $5,1 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de 2 disc Blu-Ray+Dvd uitgave van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving is een aangepaste versie van de IMAX poster. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Mission Accepted | Impossible Missions | Deleted Scenes
Disc 2: Dvd versie van de hoofdfilm
De Blu-Ray uitgave van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol bevat een beperkt aantal extra's met een totale speelduur van ongeveer 40 minuten. Zoals in de inleiding als vermeld zijn er twee Blu-Ray uitgaven verschenen: een 2 disc en een 3 disc versie. Op de bekeken 2 disc versie staan een beperkt aantal extra's die verder wel erg vermakelijk zijn. De vier kortere docu's die terug te vinden zijn, zoomen in op twee belangrijke opnamelocaties (Dubai en Vancouver) en op de zandstorm-scene en de hypermoderne "gadgets" in de film. De drie verwijderde scenes, inclusief de orgineel geplande openingsscène, zijn aardig om even op te zetten en het is fraai dat de regisseur bij deze clips commentaar geeft. Wil je meer extra's dan zal de 3 disc versie je waarschijnlijk beter bevallen, aangezien deze een flinke reeks aanvullende extra's herbergt.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol ziet er voortreffelijk uit. Met een animatieregisseur aan het roer kon het niet anders dan dat de beelden er fantastisch uit zouden zien. In High Def pakt dit uiteraard goed uit. De verschillende (kleur)omgevingen zijn scherp en gedetaileerd en zorgen ervoor dat de film een waar kijkgenot is. Uiteraard is dit een prima film voor je geluidsset. De openingsscène is uiteraard al een voortreffelijke start! Heerlijk! Opvallend aan de ondertiteling is dat deze geel gekleurd is. Op het eerste oog een beetje onnodig...

CONCLUSIE
De vierde Mission: Impossible is als actiefilm uitermate geslaagd. Hoofdrolspeler Tom Cruise liet al tijdens de opnames zien dat hij er helemaal voor ging door vele van de stunts zelf uit te voeren. Voor regisseur Brad Bird is het een ijzersterke entree in het "live-action genre". Een vijfde deel laat ongetwijfeld niet lang op zich wachten.
De 2 disc Blu-Ray van Ghost Protocol is voor de gemiddelde liefhebber een prima uitgave. Het beeld en geluid zijn voortreffelijk en de extra's vermakelijk. Wil je meer extra's dan speur je even op het web waar de 3 disc verkrijgbaar is.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels. De 3 disc Blu-Ray uitgave is exclusief verkrijgbaar bij Bol.com.
Met dank aan de uitgever Paramount Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair