Blu-ray

Blu-Ray Review: Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol

Visueel actiespektakel van de bovenste plank!

door Bram de Groot op 23.05.2012 om 08:00 in Blu-ray


Regie: Brad Bird | Cast: Tom Cruise (Ethan Hunt), Jeremy Renner (Brandt), Simon Pegg (Benji), Paula Patton (Jane), e.a.| Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 21 december 2011 | Retail release: 9 april 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels en Frans 7.1 Dolby True HD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | Uitgever: Paramount Pictures | EAN: 5050582902020 | FilmTotaal Recensie

Met het actierijke The Incredibles (2004) en het behouden Ratatouille (2007), beide animatiefilms van Pixar, als de voornaamste hoogtepunten op zijn CV koos animatieregisseur Brad Bird voor een enorme uitdaging voor zijn eerste live-action film: Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol. Samen met producent J.J. Abrams en hoofdrolspeler Tom Cruise wist hij het om te zetten naar een van de spectaculairste actiefilms in jaren. Van een opgeblazen Kremlin tot aan een duizelingwekkende beklimming van de Burj Khalifa, alles is groter dan groots in deze vierde Mission: Impossible. De film werd ook deels in IMAX opgenomen en dit maakt bepaalde delen van de film nog indrukwekkender. Mede door een flinke promotiecampagne boekte het bijna $700 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa, nadat het eerder met open armen werd ontvangen door de critci. Eerder deze maand verschenen twee Blu-Ray versies in het schap.

SYNOPSIS
In Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol wordt de organisatie Impossible Mission Force (IMF) ervan verdacht betrokken te zijn bij een internationaal terroristisch complot en op non-actief gezet. Ethan Hunt komt in het geheim samen met zijn nieuwe team om de naam van IMF te zuiveren. Tijdens deze ondergrondse missie treedt het zogenaamde 'Ghost Protocol' in werking, waarbij hulp en contact met de buitenwereld onmogelijk zijn.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol of bekijk de trailer in de HD versies:WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol een enorm hoge 93%. De IMDb noteert een 7,5 bij ruim 118 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de vierde M:I met een 7,8. FT recensent Evert de Vries gaf naar aanleiding van zijn recensie vier sterren.
Een reactie van FT bezoeker RyanD: ...De actiescenes volgen elkaar in hoog tempo op en ook het verhaal kan er goed mee door. Hoewel je geneigd bent de film als onderdeel van een uitgekouwde franchise te zien, staat deze film grotendeels op zichzelf. Tom Cruise als actieheld en Simon Pegg als het vrolijke hulpje zijn uiteraard de vaste waarden maar nieuwe aanvullingen van Jeremy Renner (goed of toch slecht) en Paula Patton (stand in van Maggie Q?) doen Ghost Protocol goed...
Het productiebudget van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol bedroeg circa $145 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Brad Birds eerste live-action bioscoopfilm $12,8 miljoen (vroege IMAX release) en $29,6 miljoen (volledige release). Het eindigde na 119 dagen op $209,4 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op een forse $693,1 miljoen. In Nederland kwam het tot een nette $5,1 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de 2 disc Blu-Ray+Dvd uitgave van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving is een aangepaste versie van de IMAX poster. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Disc 1: Mission Accepted | Impossible Missions | Deleted Scenes
Disc 2: Dvd versie van de hoofdfilm
De Blu-Ray uitgave van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol bevat een beperkt aantal extra's met een totale speelduur van ongeveer 40 minuten. Zoals in de inleiding als vermeld zijn er twee Blu-Ray uitgaven verschenen: een 2 disc en een 3 disc versie. Op de bekeken 2 disc versie staan een beperkt aantal extra's die verder wel erg vermakelijk zijn. De vier kortere docu's die terug te vinden zijn, zoomen in op twee belangrijke opnamelocaties (Dubai en Vancouver) en op de zandstorm-scene en de hypermoderne "gadgets" in de film. De drie verwijderde scenes, inclusief de orgineel geplande openingsscène, zijn aardig om even op te zetten en het is fraai dat de regisseur bij deze clips commentaar geeft. Wil je meer extra's dan zal de 3 disc versie je waarschijnlijk beter bevallen, aangezien deze een flinke reeks aanvullende extra's herbergt.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol ziet er voortreffelijk uit. Met een animatieregisseur aan het roer kon het niet anders dan dat de beelden er fantastisch uit zouden zien. In High Def pakt dit uiteraard goed uit. De verschillende (kleur)omgevingen zijn scherp en gedetaileerd en zorgen ervoor dat de film een waar kijkgenot is. Uiteraard is dit een prima film voor je geluidsset. De openingsscène is uiteraard al een voortreffelijke start! Heerlijk! Opvallend aan de ondertiteling is dat deze geel gekleurd is. Op het eerste oog een beetje onnodig...

CONCLUSIE
De vierde Mission: Impossible is als actiefilm uitermate geslaagd. Hoofdrolspeler Tom Cruise liet al tijdens de opnames zien dat hij er helemaal voor ging door vele van de stunts zelf uit te voeren. Voor regisseur Brad Bird is het een ijzersterke entree in het "live-action genre". Een vijfde deel laat ongetwijfeld niet lang op zich wachten.
De 2 disc Blu-Ray van Ghost Protocol is voor de gemiddelde liefhebber een prima uitgave. Het beeld en geluid zijn voortreffelijk en de extra's vermakelijk. Wil je meer extra's dan speur je even op het web waar de 3 disc verkrijgbaar is.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels. De 3 disc Blu-Ray uitgave is exclusief verkrijgbaar bij Bol.com.
Met dank aan de uitgever Paramount Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Die gele ondertiteling is naast onnodig een serieuze irritatie bron...

Ondertiteling moet er zijn maar mag niet teveel opvallen of teveel aandacht vragen dan het beeld zelf. Daarom is ze WIT!! `Wat een schijt uitgave zeg!

FilmMaster

Avatar

Ik stoor me totaal niet aan de ondertitelingskleur bij deze uitgaven.

B@chelor

Avatar

Vorige week op BR gehaald. Inderdaad goed beeld, maar vooral het geluid. An awesome must-have!

Steve-O

Avatar

Ik vind 'm erg gaaf! Beste van de M:I reeks. Grappig eigenlijk want het is de effing vierde!!! Ik hoop dat ze niet te lang over deeltje 5 gaan doen, met wat meer IMAX misschien? Daar ben ik een voorstander van!
Ik ga 'm binnenkort maar eens op blu-ray kijken :P Dat word een lust voor het oog.

Ik vindt het wel jammer dat er bij de IMAX scènes niet naar beeldverhouding 1.78 gesprongen word. Maar zo is het beeld wat 'rustiger'. Heeft misschien ook mee te maken dat dit net zo'n 20min. waren en er veel sprongen in zitten:? Dat vind ik wel een goede reden. Maar bij TDK kwamen die vol scherm IMAX scènes/shots meer dan goed terecht.

Het lijkt me gaaf als Bird weer terugkeert in de regiestoel maar dat gaat niet gebeuren denk ik..

Steve-O

Avatar

Banned "Die gele ondertiteling is naast onnodig een serieuze irritatie bron...

Ondertiteling moet er zijn maar mag niet teveel opvallen of teveel aandacht vragen dan het beeld zelf. Daarom is ze WIT!! `Wat een schijt uitgave zeg!"

Doe eens rustig jij!!! Alleen maar omdat de ondertiteling geel is is de hele uitgave schijt? Belachelijk. Je lijkt net een klein verwend kind zo.

nietselam

Avatar

Goeie film ja, maar vond deel 3 net iets beter, zat wat meer spanning in.

Decepticon

Avatar

B@chelor "Vorige week op BR gehaald. Inderdaad goed beeld, maar vooral het geluid. An awesome must-have!"
Ik heb hem gisteren pas besteld en verwacht hem vrijdag in huis, maar zijn de Imax scenes op de BR ook in 1.78 full screen verwerkt of niet? Op bluray.com lees ik er iig niks over. Zou wel erg jammer zijn, want bij TDK zijn de Imax scenes echt een meerwaarde!

Steve-O

Avatar

Decepticon "Ik heb hem gisteren pas besteld en verwacht hem vrijdag in huis, maar zijn de Imax scenes op de BR ook in 1.78 full screen verwerkt of niet? Op bluray.com lees ik er iig niks over. Zou wel erg jammer zijn, want bij TDK zijn de Imax scenes echt een meerwaarde!"

Niet.

Blockbuster

Avatar

Gele ondertitels leidt idd best wel een beetje af, net als hele dikke letters door het halve beeld. Het liefste heb ik zef ook kleine witte lettertjes zoals ook op tv bij de films. Maar Paramount doet dit al jaren hoor, was al bij de videobanden zo, van die gele ondertitels, zal wel een soort van herkenbaarheid zijn, want ook de doosjes zijn altijd geel geweest.

Decepticon

Avatar

Steve-O "Niet."
Thanx. Wel erg jammer hoor! Filmen ze wat in Imax, doen ze er voor de BR uitgave niks mee, gemiste kans van Paramount.
Net zoals bij de BR van Transformers Revenge of the Fallen, daarvan heb later op ebay een "Walmart Exclusive Big Screen Edition" uit Amerika gekocht, voormaar 25euro en gratis verzending T+)
Gewoon stom dat ze dat niet wereldwijd uitbrengen!

Gele ondertitels zal ik nooit last van hebben, ik zet altijd de subs uit als ik film, leid alleen maar af :P ik ben het niet nodig.

Steve-O

Avatar

Decepticon "Thanx. Wel erg jammer hoor! Filmen ze wat in Imax, doen ze er voor de BR uitgave niks mee, gemiste kans van Paramount.
Net zoals bij de BR van Transformers Revenge of the Fallen, daarvan heb later op ebay een "Walmart Exclusive Big Screen Edition" uit Amerika gekocht, voormaar 25euro en gratis verzending T+)
Gewoon stom dat ze dat niet wereldwijd uitbrengen!

Gele ondertitels zal ik nooit last van hebben, ik zet altijd de subs uit als ik film, leid alleen maar af :P ik ben het niet nodig."

Lekker dat je die ondertiteling niet nodig hebt! Ik kan wel redelijk engels, al zeg ik het zelf, maar ik ben slechthorend en er hoeft maar iets luidruchtigs te gebeuren tijdens gepraat of gefluister en dan volg ik er niks meer van. Dan ben ik daar veels te veel op geconcentreerd, engelse ondertiteling is prima.

Over TF2, naar ik verneem zijn dat ook maar zo'n 9min. en er was iets met de VFX... Volgens sommige kwam dat in de IMAX zaal al niet tot z'n recht, dus...

Hier vind ik het ook jammer bij. Maar zoals ik al zei, waarschijnlijk omdat het net zo'n 20min. zijn en er teveel geswitch is tussen beeldverhoudingen dat het wel eens echt irritant kon worden. Maar ik twijfel eraan of ik dat wel zou hebben dan ;).

RyanD

Avatar

Op voorhand is deze Blue Ray een van de betere van dit jaar. MI-GP was een groots spectakel en weet van de eerste tot de laatste seconde te boeien. Met als hoogtepunt Ethan Hunt die de Burj Khalifa als Spider-Man beklimt.
Ook de supportende rollen van de mooie Paula Patton, Jeremy Renner en vooral de droogkomische Simon Pegg zorgen voor een vlot en boeiend verhaal.
De ondertiteling van de Blue Ray en dvd is echter wel even wennen. Door de gelige letters voelt het in eerste ogenschouw alsof je een kat in de zak hebt gekocht. Blijkbaar is dit de werkelijke letterkleur voor deze uitgave.
Al met al is MI-GP een vermakelijke film en de beste uit de MI-serie. Eindoordeel 7.5

Decepticon

Avatar

Steve-O "Lekker dat je die ondertiteling niet nodig hebt! Ik kan wel redelijk engels, al zeg ik het zelf, maar ik ben slechthorend en er hoeft maar iets luidruchtigs te gebeuren tijdens gepraat of gefluister en dan volg ik er niks meer van. Dan ben ik daar veels te veel op geconcentreerd, engelse ondertiteling is prima.

Over TF2, naar ik verneem zijn dat ook maar zo'n 9min. en er was iets met de VFX... Volgens sommige kwam dat in de IMAX zaal al niet tot z'n recht, dus...

Hier vind ik het ook jammer bij. Maar zoals ik al zei, waarschijnlijk omdat het net zo'n 20min. zijn en er teveel geswitch is tussen beeldverhoudingen dat het wel eens echt irritant kon worden. Maar ik twijfel eraan of ik dat wel zou hebben dan ;)."
Ja dat is zeker fijn hoor, mooi altijd de subs uit Smiley face
Sjezus, ook al slechthorend, het is je niet gegund ofwel. Ik heb wel een beetje met je te doen. Mijn gemeende medeleven. Het niet leuk om te horen dat je van die aandoeningen hebt. En als filmfan is dat ook helemaal niet leuk om te hebben.
Heb je iig een goed excuus om het volume alijd lekker hard te zetten :E

Het geswitch tussen beeldverhoudingen vind ik helemaal niet storend.

En wat betreft TF2, dat is bull wat je hoort. De "Forrest Battle" van Prime tegen 3 Decepticons halverwege de film en de scenes op het eind met de reusachtige Devastator, zijn full screen. En ik kan je zeggen, het lijkt weinig, maar dat is net zoals bij TDK, meer dan genoeg en het aanschaffen waard. Want het is echt gruwelijk the shit hoor!!! Wat een beeld!!!
En met de VFX is niks mis mee hoor! Je hebt van die klagers, die altijd klagen over VFX op blu-ray's, dat het (te) duidelijk zichtbaar is. Boehoe! :'( gejank

Steve-O

Avatar

Decepticon "Ja dat is zeker fijn hoor, mooi altijd de subs uit Smiley face
Sjezus, ook al slechthorend, het is je niet gegund ofwel. Ik heb wel een beetje met je te doen. Mijn gemeende medeleven. Het niet leuk om te horen dat je van die aandoeningen hebt. En als filmfan is dat ook helemaal niet leuk om te hebben.
Heb je iig een goed excuus om het volume alijd lekker hard te zetten :E

Het geswitch tussen beeldverhoudingen vind ik helemaal niet storend.

En wat betreft TF2, dat is bull wat je hoort. De "Forrest Battle" van Prime tegen 3 Decepticons halverwege de film en de scenes op het eind met de reusachtige Devastator, zijn full screen. En ik kan je zeggen, het lijkt weinig, maar dat is net zoals bij TDK, meer dan genoeg en het aanschaffen waard. Want het is echt gruwelijk the shit hoor!!! Wat een beeld!!!
En met de VFX is niks mis mee hoor! Je hebt van die klagers, die altijd klagen over VFX op blu-ray's, dat het (te) duidelijk zichtbaar is. Boehoe! :'( gejank"

Bedankt voor je medeleven!

Nu herinner ik het me weer. Ik had destijds TF2 eens op blu-ray gekeken en daar was geen enkele scène vol scherm (zal wel aan de uitgave liggen) maar dan moet ik het toch echt oneens met je zijn. Tijdens dat gevecht in het bos vond ik de VFX wel erg duidelijk zichtbaar, oftewel slecht. Terwijl het in de IMAX zaal mind-blowing zo scherp en echt was!!! Ik ben niet altijd een klager maar dit vond ik wel een beetje jammer. Maar zoiets zal niet meer voorkomen denk ik.

Decepticon

Avatar

Steve-O "Bedankt voor je medeleven!

Nu herinner ik het me weer. Ik had destijds TF2 eens op blu-ray gekeken en daar was geen enkele scène vol scherm (zal wel aan de uitgave liggen) maar dan moet ik het toch echt oneens met je zijn. Tijdens dat gevecht in het bos vond ik de VFX wel erg duidelijk zichtbaar, oftewel slecht. Terwijl het in de IMAX zaal mind-blowing zo scherp en echt was!!! Ik ben niet altijd een klager maar dit vond ik wel een beetje jammer. Maar zoiets zal niet meer voorkomen denk ik."
Ja, ik had eerst ook een gewone NL. blu-ray gekocht, omdat ik er dus van uit ging dat de Imax scenes er in zouden zitten, helaas. Maar er is dus een beperkte uitgave geweest in de US exclusief voor de Walmart, de "Walmart Big Screen Edition" en die heeft dus wel de echte Imax scenes, die het hele beeld vullen, zoals TDK. En die zijn dus echt gruwelijk mooi. Die heb ik toen vrijwel direct op ebay gekocht.

2ndSystem

Avatar

Ik vond het einde echt bar slecht, 't voelde bijna alsof de schrijvers dachten: F**k it, ze slikken het toch wel, dus we pakken het minst originele idee}:
Alleen de blauwe BMW en de Kremlin scene sprongen er voor mij echt uit, en ik had toen ook echt het gevoel dat ik het beste van de film al gezien had en ik had gelijk:Z
na de BMW scene gebeurt er niks echt gaafs meer wat we niet eerder hebben gezien, en de Kremlin scene, hebben die lui wel eens gehoord van 'Save the best for last?' dezelfde fout als bij Thor:} de beste actiescene uit de film zit niet op de goeie plaats in de film.

Decepticon

Avatar

2ndSystem "ik vond het einde echt bar slecht, 't voelde bijna alsof de schrijvers dachten: F**k it, ze slikken het toch wel, dus we pakken het minst originele idee}:
Alleen de blauwe BMW en de Kremlin scene sprongen er voor mij echt uit, en ik had toen ook echt het gevoel dat ik het beste van de film al gezien had en ik had gelijk:Z
na de BMW scene gebeurt er niks echt gaafs meer wat we niet eerder hebben gezien, en de Kremlin scene, hebben die lui wel eens gehoord van 'Save the best for last?' dezelfde fout als bij Thor:} de beste actiescene uit de film zit niet op de goeie plaats in de film."
Bij Thor vond ik dat niet storend, maar dat was bij Superman Returns ook al het geval en nog veel erger, die scene dat Superman dat vliegtuig redt, beste scene in het begin van de film O+

DEREZZED17

Avatar

Decepticon "Ja, ik had eerst ook een gewone NL. blu-ray gekocht, omdat ik er dus van uit ging dat de Imax scenes er in zouden zitten, helaas. Maar er is dus een beperkte uitgave geweest in de US exclusief voor de Walmart, de "Walmart Big Screen Edition" en die heeft dus wel de echte Imax scenes, die het hele beeld vullen, zoals TDK. En die zijn dus echt gruwelijk mooi. Die heb ik toen vrijwel direct op ebay gekocht."

Er is geen IMAX-edtie, ook niet in Amerika. Er werd verwacht dat Wal-Mart de IMAX versie zou hebben maar het is er nooit van gekomen.

Decepticon

Avatar

DEREZZED17 "Er is geen IMAX-edtie, ook niet in Amerika. Er werd verwacht dat Wal-Mart de IMAX versie zou hebben maar het is er nooit van gekomen."
Ik neem aan dat jij het weer over Mission Impossible hebt? Want Steve-O en ik hadden het over TF2.

NieuwsFilm

meest populair