Edgar Wrights 'The World's End' wordt een sci-fi komedie

Na een ode aan horrorfilms (Shaun of the Dead) en actiefilms (Hot Fuzz) stevenen we nu af op het einde van de wereld.

In een interview met Empire Magazine gaan regisseur Edgar Wright en Simon Pegg in op The World's End, het laatste deel in de Blood and Ice Cream trilogie. Shaun of the Dead was een hommage aan het horrorgenre, Hot Fuzz een ode aan actiefilms en het lijkt er nu op dat Pegg en zijn maatje Nick Frost ditmaal te maken zullen krijgen met aliens.

Volgens Pegg doen de heren mee aan een kroegentocht die bestaat uit 12 kroegen, waarvan 'The World's End' de laatste is. Dit vindt plaats in het dorp waarin ze zijn opgegroeid en hier krijgen ze te maken met allerlei bekende gezichten uit hun verleden. Volgens Wright wordt de film grimmiger, persoonlijker en maffer dan de vorige twee films.

Vervolgens zegt Wright dat het om een sci-fi komedie zal gaan:

It’s a sci-fi comedy. Social science-fiction. Look it up on Wikipedia and then bone up on John Christopher and John Wyndham.

Social science fiction is een subgenre van science fiction waarin het minder gaat om de technologie en de aliens en meer om de sociologische speculatie over de mens. De nadruk ligt hierbij op ons gedrag en onze interactie.

Wright, Pegg en Frost willen in het najaar gaan beginnen met een beoogde release ergens in 2013.



NieuwsFilm

meest populair