Jon Favreau favoriet voor Jersey Boys

Een musical voor de regisseur van Iron Man en Cowboys and Aliens.

Eerder dit jaar bleek al dat GK Films een filmversie van de Broadway show Jersey Boys wilde maken. Variety bericht nu dat regisseur Jon Favreau bovenaan de lijst van regisseurs staat om het project op zich te nemen.

Jersey Boys is het verhaal van Frankie Valli en de band The Four Seasons. De band was een immens succes in de Verenigde Staten in de jaren ’60. De bandleden schreven hun eigen nummers, maakten daar zelf de muziek bij en verkochten uiteindelijk 175 miljoen platen wereldwijd, en dat nog voordat de bandleden dertig werden.

De musical begon in 2005 op Broadway te spelen, en is ondertussen wereldwijd te zien. De totale waarde van alle verkochte kaartjes is al meer dan een miljard dollar. De productie van de musical wordt gedaan door Dodger Theatricals, het script is geschreven door Marshall Brickman en Rick Elice. De muziek is gemaakt door Bob Gaudio, de songteksten door Bob Crewe en regie van Des McAnuff.

Veel van de nummers die in de musical te horen zijn, zullen ook in de film voorkomen. De film van Favreau, die vooral bekend is van Iron Man, moet in de loop van 2014 in de bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair