Guillermo del Toro over de grootsheid van Pacific Rim

Niets gaat te ver in deze nieuwe sci-fi avonturenfilm waarin robots en monsters het tegen elkaar opnemen.

Guillermo del Toro is nog steeds druk bezig met zijn nieuwe sci-fi avonturenfilm Pacific Rim. Toch nam hij onlangs even de tijd om het met Total Film te hebben over de grootsheid van de film. Hij zei het volgende:

"When we’re talking about the physicality of the fight, we ended up building several blocks of Hong Kong. And literally demolished them. We built a building and then we took down the buildings. We built command centres of the robots that were the size of the house. We started them on hydraulic rigs that shoot and elevated them and moved them round so you could really get a sense of the physical nature driving a robot like this."

Op het moment dat talloze monsters, Kaiju genaamd, uit de zee komen zetten, begint er een oorlog die miljoenen levens zal gaan kosten. Om het tegen de wezens op te nemen worden er massieve robots, Jaegers genaamd, ontwikkeld. Maar zelfs deze delven het onderspit tegen de genadeloze Kaiju. Dan is het aan een voormalig piloot (Charlie Hunnam) en een ongeteste beginner (Rinko Kikuchi) om het met een ouderwetse Jaeger uit het verleden tegen de Kaiju op te nemen. Ze zijn de laatste strohalm voor het voortbestaan van de mensheid.

Pacific Rim komt in Nederland op 15 augustus 2013 uit. Het gehele interview met Del Toro vind je hier.

NieuwsFilm

meest populair