Spider-Man (ooit) in The Avengers?

Ondanks dit verdeelde filmrechten ziet Marvel Studios baas Avi Arad mogelijkheden.

De filmrechten van de Marvel superhelden zijn al jaren verdeeld onder een aantal filmstudios. Zo bezit Sony Pictures de rechten van helden als Spider-Man en Ghost Rider en 20th Century Fox die van de X-Men personages, Daredevil en Elektra. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Een groot voordeel is dat er films over de vele helden kunnen verschijnen. Het lijkt namelijk financieel onmogelijk dat een maatschappij als Marvel Studios alle films zelf uitgeeft. Het grootste nadeel is dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de personages samen in films te zien zijn, waar ze in de comics wel (veelvuldig) samen te zien zijn. Zo is het in beginsel uitgesloten dat Marvel helden als Spider-Man en Wolverine aansluiten bij The Avengers, waarvan de rechten uiteraard in handen zijn van Marvel Studios.

Ondanks dat hij tijdens Comic Con 2011 negatief gestemd was, ziet Marvel baas Avi Arad nu wel mogelijkheden. Zo acht hij het niet onwaarschijnlijk dat Spider-Man samen met The Avengers te zien is een film: "Everything is possible. If something like that happens, it’s great for Disney, it’s great for Sony, if the right story comes in. We are now working on Venom first. It’s our first out, so our thinking is in the right direction. Avengers to me was an expected success so I never looked at it because Avengers was successful.”

Hij voegt hier aan toe: "The way to make team-up movies work is to create the raw materials, both technically and creatively, in other movies first. Team-ups can happen once you create the character, establish the CG, otherwise it’s not affordable.”

Disney's/Marvels The Avengers is de succesvolste superheldenfilm tot op heden. Sony's reboot The Amazing Spider-Man draait vanaf 27 juni in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair