Jackie Earl Haley tekent voor RoboCop-remake

De acteur speelt Maddox, de man die RoboCop zijn vaardigheden leert.

Jackie Earl Haley heeft getekend voor een rol in de RoboCop remake. Daarmee voegt hij zich bij een cast die onder anderen uit Joel Kinnaman, Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish en Hugh Laurie bestaat. José Padilha neemt plaats op de regiestoel. Het is ook al bekend welke rol Haley zal spelen: die van Maddox, de man die Robocop zijn training geeft.

RoboCop speelt zich in 2029 af, waarbij het bedrijf OmniCorp aan de basis van robottechnologie staat. Hun robots winnen over de hele wereld oorlogen voor de Verenigde Staten en nu wil het bedrijf de technologie ook in het eigen land gaan gebruiken. Als Alex Murphy (Kinnaman), een vader en politieagent, in Detroit neergeschoten wordt, blijkt hij het perfecte proefkonijn te zijn voor OmniCorp. Murphy wordt tot een half mens, half robot gemaakt, en is al snel weer in staat over de straten van de stad te lopen. Daar moet hij uitdagingen het hoofd bieden die hij als een gewone man nooit had meegemaakt.

Hoe de remake van Paul Verhoevens klassieker uit 1987 eruit gaat zien valt vanaf 15 augustus 2013 in de bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair