Polleke wint prijs op Europees Jeugdfilmfestival

De Nederlandse jeugdfilm Polleke is zondag op het Europees Jeugdfilmfestival in Vlaanderen bekroond met de juryprijs. Dat heeft regisseuse Ineke Houtman bekendgemaakt.

De prijs is uitgereikt aan hoofdrolspelers Liv Stig en Mamoun Elyounoussi. Aan de bekroning is een filmdistributie in België verbonden.

De film is gebaseerd op de gelijknamige reeks Polleke-boeken van auteur Guus Kuijer. Het verhaal gaat over het 11-jarige meisje Polleke (Liv Stig), dat worstelt met de liefde die zij voor een Marokkaanse buurjongen voelt. Zijn ouders willen niet dat hij met het Hollandse meisje omgaat. Ondertussen worstelt haar vader, de junk Spiek (Daan Schuurmans), met zijn gevoelens voor haar moeder Tina (Halina Reijn), die op haar beurt weer verliefd is op de goedhartige meester van Polleke (Frank Lammers).

De jeugdfilm oogstte eerder lovende kritieken op onder meer het Cinekid-festival in Amsterdam en het Filmfestival van Berlijn. In Nederland hebben bijna 100.000 mensen de film gezien. Vijf maanden na de première draait Polleke nog steeds in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair