Sony haalt Roland Emmerichs White House Down naar voren

Daarnaast verschuiven ook 20th Century Fox en Universal een film.

Er vonden vandaag flinke verschuivingen plaats in de releasedata van grote studioproducties. Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat Warner Bros. had besloten The Great Gatsby van deze december naar volgende zomer heeft verschoven. Nu zijn er nog meer verschuivingen van releasedata bekendgemaakt, waarvan de belangrijkste Roland Emmerichs nieuwste film, White House Down, betreft. Sony heeft de titel meer dan vier maanden naar voren gehaald, van 1 november 2013 naar 28 juni 2013.

Hierop besloten 20th Century Fox en Universal enkele producties ook maar te verschuiven. Fox veranderde de releasedatum van de film The Internship, en Universal die van R.I.P.D.. Beide films werden naar 28 juni verschoven.

In White House Down spelen Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, James Woods, Richard Jenkins en Joey King rollen. Het plot concentreert zich op een groep paramilitairen die besluiten het Witte Huis over te nemen.

Het thema van de productie lijkt op dat van Olympus Has Fallen van Antoine Fequa, waarin Aaron Eckhart en Gerard Butler rollen spelen. Dat project volgt een ex-Secret Service agent die het Witte Huis moet beschermen tegen terroristen. Aangezien de thematiek zo sterk overeenkomt, lijkt het waarschijnlijk dat Sony daarom probeert de bioscopen eerst te halen.



NieuwsFilm

meest populair