Paul Verhoeven kraakt Total Recall remake af

De film neemt zichzelf veel te serieus volgens de regisseur.

Vanaf vandaag draait de remake van Paul Verhoevens Total Recall uit 1990 in de bioscopen. Een reactie van de regisseur van het origineel kon natuurlijk niet uitblijven en klaarblijkelijk is Verhoeven niet zo positief over de remake.

"De film zit vol stunts en special effects, maar je krijgt geen contact met de hoofdrolspelers. Ik voelde me daardoor buitengesloten. Het trok mij niet zo," vertelde hij in het radio 1 journaal.

Hij vindt ook dat de film zichzelf te serieus neemt. In het origineel waren er genoeg momente om te lachen, en daar had Verhoeven een duidelijke reden voor. "We wisten dat het verhaal niet waar kon zijn en dus mocht er gelachen worden. Deze film neemt zichzelf zo ontzettend serieus, er kan geen lachje af."

Misschien dat hij zelf wel had kunnen helpen bij het maken van een goede remake, maar volgens Verhoeven is hem niet om advies gevraagd. Dat gebeurt echter nooit volgens hem, want zo werd ook er een musical gemaakt van zijn film Soldaat van Oranje, zonder dat hem om advies gevraagd werd.

Verder vertelde Verhoeven nog dat Hollywood ideeënarmoede heeft. "Ze hebben geen smaak en daardoor hebben ze geen inzicht in wat het publiek naar de bioscoop drijft."

In de box office doet de film het overigens niet zo goed als gehoopt. Afgelopen week ging deze in de Verenigde Staten in première, en daar haalde de film 26 miljoen dollar op.



NieuwsFilm

meest populair