Total Recall (2012)

What is real?

Een nieuwe verfilming van het verhaal van Philip K. Dick. Plot en actie vechten om de aandacht. De spectaculaire uitwerking van de laatste discipline bezorgt de film een voldoende.
play

5,5 details

  • 118 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
  • Canada
118 Min Verenigde Staten

Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen. Voor de fabrieksmedewerker Douglas Quaid (Colin Farrell) klinkt deze trip als de perfecte vakantie om aan zijn frustrerende leven te ontkomen, ook al heeft hij een prachtige vrouw (Kate Beckinsale). Echte herinneringen van het leven als een super spion is net wat hij nodig heeft. Maar als de procedure goed fout gaat, wordt Quaid een opgejaagd man. Hij wordt achtervolgd door de politie, geleid door Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston) en besluit samen te werken met een vrouwelijke rebel vechter (Jessica Biel) om Cohaagen te stoppen. Het is niet meer duidelijk wat fantasie en werkelijkheid is en Quaid ontdekt zijn echte identiteit, liefde en lot.

Regie
Len Wiseman
Cast
Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bill Nighy, Bryan Cranston, John Cho, Bokeem Woodbine, Will Yun Lee, Natalie Lisinska, James McGowan, Michael Therriault, Mishael Morgan, Milton Barnes, Linlyn Lue, Stephen MacDonald.
Budget
$ 125.000.000
Opbrengst
$ 198.802.074
Release
03.08.2012
Release NL
09.08.2012
Release DVD
20.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Len Wiseman | Cast: Colin Farrell (Douglas Quaid), Kate Beckinsale (Lori Quaid), Jessica Biel (Melina), Bryan Cranston (Vilos Cohaagen), Bill Nighy (Matthias Lair), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2012

Het mag dan precies dertig jaar geleden zijn dat Philip K. Dick het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde, zijn werk is nog steeds springlevend. De boeken en korte verhalen van de Amerikaanse schrijver beschrijven een toekomstbeeld dat in sommige gevallen angstvallig dicht de werkelijkheid nadert. Dicks werk vormde de inspiratie voor geslaagde verfilmingen als Ridley Scotts Blade Runner en Steven Spielbergs Minority Report. En Total Recall van onze eigen Paul Verhoeven niet te vergeten. Het vooruitzicht van een remake hiervan hakt flink in op je jeugdsentiment, al kunnen we het beter een nieuwe vrije verfilming van Dicks korte verhaal We Can Remember It For You Wholesale noemen. Die benadering tempert een mogelijke teleurstelling en voorkomt een minutieuze vergelijking met de klassieker uit 1990.

Om maar gelijk van dat laatste af te zijn: Verhoeven baseerde zijn verfilming slechts losjes op het werk van Dick en hetzelfde gaat op voor Len Wiseman die nu aan het roer staat. Wisemans opzet is zelfs een tikkeltje complexer en vooral politieker. Een snoepreisje naar Mars zit er voor Douglas Quaid, dit keer vertolkt door Colin Farrell, bijvoorbeeld niet in. Wiseman gooit het over een andere boeg door ons een wereld voor te schotelen die in twee rivaliserende kampen is verdeeld. De aarde is na een verwoestende wereldoorlog haast onleefbaar geworden en de bewoonbare wereld bestaat enkel nog uit de United Federation of Britain (UFB) en The Colony, dat zich op het Australische eiland bevindt. De harde werkers bevinden zich op deze laatste plek en forenzen dagelijks met een enorme lift, ‘The Fall’, die zich dwars door de kern van de aarde boort. Kanselier Cohaagen, die zetelt in de UFB, heeft achterbakse plannetjes met The Colony, maar wordt hierbij tegengewerkt door een ondergrondse verzetsorganisatie.

videotrailers & clips

alle artikelen (31)

Total Recall Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Nee joh is echt geen hogere wiskunde... een 7 is teveel eer voor deze film, dus een 6 om het gemidde......"

Glennekeeeee

"...[quote=hansbeer]Ze hadden inderdaad niet voor deze remake-titel moeten kiezen, haalt het lang niet b......"

hansbeer

"...Ze hadden inderdaad niet voor deze remake-titel moeten kiezen, haalt het lang niet bij het origineel......"

Total Recall

acties