David Fincher stapt uit Cleopatra

Gelukkig is er al een vervanger in beeld.

Vulture schrijft dat David Fincher niet langer verbonden is aan een project waar Sony al enige tijd aan trekt: Cleopatra. Maar, verwacht niet dat de film daarmee van de baan is, want de studio heeft al een vervanger in gedachten. Dat zou Ang Lee moeten worden.

Sony probeert al sinds 2006 de film gemaakt te krijgen, toen het de rechten op Stacy Schiffs boek Cleopatra: A Life kocht. Het boek bestond toen slechts uit een samenvatting van tien pagina's, maar de studio zag er blijkbaar toch brood in. In de daarop volgende maanden werd Angelina Jolie aan het project verbonden om de hoofdrol te spelen en James Cameron aangetrokken als regisseur. Hij besloot al snel niet mee te doen aan het project, om vervangen te worden door Paul Greengrass, die later ook verstek liet gaan

Toen Eric Roth (The Curious Case of Benjamin Button) ingehuurd werd om het scenario te herschrijven gingen de dingen plotseling zeer snel. David Fincher liet tijdens een persconferentie voor The Girl With The Dragon Tattoo weten het project graag op zich te willen nemen. Nu blijkt dus dat hij zich alsnog terugtrekt van het project. Een van de redenen daarvoor kan liggen in het feit dat Sony en producent Scott Rudin het project zo snel mogelijk verwezenlijkt willen zien. Dat willen ze omdat er binnenkort een TV-serie over Cleopatra uit moet komen.

Wat Ang Lee betreft is nog niet zeker of hij daadwerkelijk aan het project verbonden zal raken. Dat de berichten rondom zijn Life of Pi, dat bijzonder moeilijk zou zijn om te verfilmen, erg positief zijn maakt dat Lee een gewild regisseur is. Hij staat dus zeker op het lijstje van Sony.

Met dank aan Basdewit voor de tip.



NieuwsFilm

meest populair