Marvel Studios start met tv-serie S.H.I.E.L.D.

Joss Whedon schrijft script, regisseert mogelijk de pilot en vertelt welke relatie de serie heeft tot The Avengers.

Naast dat regisseur Joss Whedon onlangs werd aangesteld voor de sequel op zijn eigen The Avengers, die rond 1 mei 2015 moet verschijnen, kreeg hij ook een belangrijk rol toebedeeld bij de "spin-off" tv-serie die door Marvel Studios gemaakt gaat worden met de Amerikaanse tv-zender ABC. De website Deadline meldt te weten waar de serie over gaat en wat de rol van Whedon wordt. Niet snel na het bericht van Deadline liet ook de geliefde regisseur van zich horen.

Volgens Deadline heeft de serie deze week een groen licht gekregen. De serie focust zich op de Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division. De pilot, die simpelweg S.H.I.E.L.D. gaat heten, wordt geschreven door Whedon, zijn broer Jed en zijn vrouw Maurissa Tancharoen. De werkzaamheden zouden volgens Deadline reeds zijn gestart en - indien zijn agenda het toelaat - regisseert Joss de pilot zelf. Het schrijfteam treed bij de pilot ook op als uitvoerende producenten.

Tegenover Variety liet Whedon het volgende weten: “The storyline for the proposed series will be largely "autonomous" from the "Avengers" sequel feature. The series will revolve around the activities of the SHIELD org governing body for the superheroes featured in "Avengers.”

Het is nog onbekend of de reeds bestaande S.H.I.E.L.D. personages een rol krijgen in de tv-serie. In de eerdere Marvel films waren dit onder meer Samuel L. Jacksons Nick Fury, Clark Greggs Agent Coulson en Cobie Smulders' Maria Hill. Een kans op cameos lijkt aannemelijker, misschien zelfs van The Avengers zelf. Een releasedatum is nog onbekend.



NieuwsFilm

meest populair