Disney verliest vijftig miljoen op geannuleerde film

Een nieuwe film van Henry Selick bleek niet wat de studio in gedachten had.

Walt Disney Studios heeft vijftig miljoen dollar verloren met een project dat het bedrijf besloot te annuleren. Helaas voor Disney was het project al vergevorderd en dus moesten er flink wat lopende rekeningen betaald worden. "We are taking a specific writedown at the studio of $50 million, or 2¢ a share, for some work we discontinued after taking a look at it," vertelde Jay Rasulo, Disney’s voornaamste financiële adviseur. "It will be a short-term, fourth quarter impact."

Welk project het betrof wilde hij niet kwijt, maar Variety schreef op basis van berichten van insiders dat het een project dat in augustus nog werd stopgezet betreft. Dit is een groot project dat door Henry Selick geregisseerd zou worden. De film van de regisseur die gespecialiseerd is in stop motion projecten, stond gepland voor een release volgend jaar.

De beslissing het project stop te zetten was een van de eerste grote beslissingen die Alan Horn maakte. Hij is de nieuwe voorzitter van Walt Disney Studios. In juni werd hij nog aangesteld door Rich Ross, die moest vertrekken na het debacle met John Carter afgelopen jaar.

Rasulo noemde Horn op de conventie verder een geweldige man en een ervaren veteraan. Volgens hem hoeven we voorlopig geen grote veranderingen te verwachten op de filmstrategie van de studio. Het bedrijf zal zich voorlopig blijven richten op succesvolle franchises en formules.



NieuwsFilm

meest populair