Blu-ray

Blu-Ray Review: The Cabin in the Woods (Limited Edition)

De horrorkomedie die volledig ontspoort, maar juist daarom ook heerlijk vermaakt.

door Bram de Groot op 24.09.2012 om 14:50 in Blu-ray


Regie: Drew Goddard | Cast: Kristen Connolly (Dana), Chris Hemsworth (Curt), Anna Hutchison (Jules), Fran Kranz (Marty), Richard Jenkins (Sitterson) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 19 maart 2012 | Retail release: 11 september 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | Aantal Discs 1 x Blu-Ray, 1 x Dvd | Uitgever: Dutch FilmWorks | EAN: 8715664098318 | FilmTotaal Recensie

Met The Avengers in aantocht kreeg de release van The Cabin in the Woods voldoende aandacht. De horrorkomedie werd namelijk geproduceerd door The Avengers-regisseur Joss Whedon, die de film schreef met debuterend regisseur Drew Goddard. De bioscooprelease begin dit jaar was echter niet als gepland. Eigenlijk had het al in februari 2010 in de bioscoop moeten draaien, maar de destijds noodlijdende studio MGM zag zich genoodzaakt de distributierechten van de film te verkopen aan Lions Gate Entertainment. Dit kwam niemand echt heel erg verkeerd uit. Een van de hoofdrollen werd bijvoorbeeld vervuld door Chris Hemsworth (Thor, 2011), die begin 2010 verre van een grote naam was. De horrorkomedie The Cabin in the Woods werd door de critici en het publiek zeer goed ontvangen. Aan de box office werd de R rated film een redelijk succes met een totale opbrengst van een kleine $66 miljoen. Sinds kort ligt er van de onvoorspelbare horrorkomedie een (limited edition) Blu-Ray in het schap.

SYNOPSIS
In The Cabin in the Woods gaat Curt (Hemsworth) met een stel vrienden vakantie vieren in een afgelegen boshut. Daar gebeuren vreselijke dingen. Wie denkt te weten hoe dit afloopt, zit ernaast.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlandse trailer van The Cabin in the Woods:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt The Cabin in the Woods een uiterst sterke 91%. De IMDb noteert een fraaie 7,4 bij ruim 78 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorkomedie met een 6,6. FT recensent Kaj van Zoelen gaf 4,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.
Een onderbouwde reactie van FT bezoeker Aston: ...De film begint [...] redelijk bizar maar wat de film echt interessant maakt is het laatste stuk. [...] Wat er volgt is zo apart dat het deze film echt boven andere horrors uisteekt. [...] Ik was in ieder geval heel erg verrast...
Het productiebudget van The Cabin in the Woods bedroeg circa $30 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Drew Goddard eerste bioscoopfilm circa $14,7 miljoen en eindigde op $42,1 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een redelijke $65,9 miljoen. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam tot een kleine acht ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de dibbel disc Limited Edition Blu-Ray + Dvd uitgave van The Cabin in the Woods. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een iets dikkere Blu-Ray keepkase met daaromheen de Limited Edition Pop-up sleeve. De sleeve kan als een kaft opengeslagen worden. Bij het openen komen er een paar delen van de "Cabin" naar voren. De vormgeving komt overeen met de eerste teaser poster van filmmaatschappij Lionsgate. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Disc 1: Audiocommentaar | We Are Not Who We Are | Marty's Stash | Hi, My name is Joss and I'll be your guide | Wonder-Con Q&A with Joss & Drew | An Army of Nightmares: Make-Up & Animatronic Effects | Primal Terror: Visual Effects | It's Not What You Think
Disc 2: Dvd van de hoofdfilm
De Limited Edtion Blu-Ray uitgave van The Cabin in the Woods bevat zo'n twee uur aan extra's, exclusief het audiocommentaar van Drew Goddard en Joss Whedon. De voornaamste extra is de Making Of "We Are Not Who We Are" waarin het schrijfduo wederom veelvuldig te zien is. "An Army of Nightmares: Make-Up & Animatronic Effects" en "Primal Terror: Visual Effects" zijn andere aardige extra's die - zoals de titels zeggen - inzoomen op de make-up en de visual effects. De "Wonder-Con Q&A" is juist weer erg matig en de extra met de titel "It's Not What You Think" is eigenlijk een PiP track, die op deze schijf klaarblijkelijk niet werkt zoals het moet en nu slechts een reeks van 21 korte filmpjes is. Raar... Helaas zijn geen van de extra's ondertiteld. Dit wordt overigens netjes aangekondigd in het hoofdmenu.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
The Cabin in the Woods bevat veel donkere beelden en het is daarom een jammer dat de details tijdens deze scènes wat wegzakken. In de meer belichte scenes blijkt dat het contrast iets hoog is, waardoor de kleuren er te veel uitspringen. Dit laatste valt iets te compenseren, al is het aan te raden om de hoofdfilm echt in het donker te bekijken. De audiotrack is prima. De surroundkanalen worden veelvuldig gebruikt en de dialoog is prima te volgen.

CONCLUSIE
The Cabin in the Woods is een uiterst vermakelijke film, die opbouwt naar een heerlijk slot. Voor acteur Hemsworth is het overigens niet de enige uitgestelde film. Ook de binnenkort te verschijnen remake Red Dawn ligt al een tijd op de plank en komt om dezelfde reden pas veel later uit. Uiteraard richt Joss Whedon zich voorlopig op de Marvel filmfranchise.
De dubbel disc Limited Edition Blu-Ray van The Cabin in the Woods is netjes. Beeld is iets mager in contrast en donkere scenes zijn erg mat. Het geluid is echter keurig en er is een flinke reeks extra's beschikbaar. Dat deze niet ondertiteld zijn is jammer voor diegenen die dit graag wel hebben. De extra Limited Edition sleeve is meer dan aardig gedaan.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 2 disc Blu-Ray + Dvd uitgave van The Cabin in the Woods zijn er een 1 disc Blu-Ray en een 1 disc Dvd versies verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Dutch FilmWorks voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Verwachte er eerst een horror van.
maar dat is het totaal niet maar wel een vermakelijke film.

Frietgezicht

Avatar

Een onderbouwde reactie van FT bezoeker Tarkus: ...De film begint [...] redelijk bizar maar wat de film echt interessant maakt is het laatste stuk. [...] Wat er volgt is zo apart dat het deze film echt boven andere horrors uisteekt. [...] Ik was in ieder geval heel erg verrast...

Vraag me af hoe ze aan deze onderbouwde reactie van Tarkus komen.

Robintje

Avatar

Goede film, alleen zeer jammer van het beeld op blu-ray. Hoop dat er ooit eens een nieuwe transfer van komt met beter beeld.

Spawn999

Avatar

Alleen die openklapdinges moet je niet te ver openklappen, want dan valtie uit elkaar....

Volgende keer wat betere lijm gebruiken A.U.B.!

Steve-O

Avatar

Ik vind dit dus echt geen goeie film. Het hele idee van, je dacht dat je het verhaal wist (met alle typische stereotpes) DUS NIET! Werkt niet omdat dat veel te laat in de film aan bod komt. Nu klink ik misschien ietwat hypocriet omdat je de niet grappige mannen al in het begin van de film ziet maar dat bedoel ik niet. Pas na de helft van de film en heel wat tenenkrommende scènes/clichés komt de "draai" pas echt. De film is meer belachelijk grappig dan echt goed of positief vermakelijk.

Voor ieder wat wils maar naar mijn idee word de film veels te veel opgehemeld.

Baron Von Marlon

Avatar

Ik vond het een leuke en originele film en hoop dat er een prequel komt.

Voor diegenen die hem nog willen zien, het is best dat je zo weinig mogelijk over de film weet.
Dan is hij des te beter.

jeff1983

Avatar

Toch zeker één van de meeste verrassende en originele films van het jaar, al begrijp ik ook als mensen hem niet zo leuk vinden, je moet wel de link naar andere horror films begrijpen die in de film naar voren komen. Je moet in ieder geval niet verwachten een standaard horror filmpje te gaan kijken, want dat is het zeker niet!

Ook wel fijn dat deze film nu al voor €16,99 op Blu-ray te verkrijgen is, in een speciale verpakking en met de DVD erbij.

Banned

Avatar

Ontspoort en daarom juist enorm irritant! Overgewaardeerde Horror film als je het mij vraagt...

Frietgezicht "[i]Een onderbouwde reactie van FT bezoeker Tarkus
Vraag me af hoe ze aan deze onderbouwde reactie van Tarkus komen."


Tarkus is nu niet bepaald iemand die onderbouwde reacties heeft. Meestal slaat hij de bal compleet mis!

Filmfan25 "Leuke, maar wel wat betweterige film, omdat de film eigenlijk helemaal niet zo intelligent is slaat het om in een soort pretentie waar ik niet van houd."


Precies wat ik er van vond...

Orangey

Avatar

Leuke, maar wel wat betweterige film, omdat de film eigenlijk helemaal niet zo intelligent is slaat het om in een soort pretentie waar ik niet van houd.

Moviemagic

Avatar

De film was leuk vermaak, maar niet echt een film om helemaal over uit te wijden. Daarom is hij weer net te min. Een bluray kopen ervan doe ik niet aangezien ik hem al eens gezien heb en hem hooguit nog een keer zou kijken als hij langskomt op tv of film1. En dan nog als ik niets beters te kijken hebben.

Frietgezicht

Avatar

Banned "Tarkus is nu niet bepaald iemand die onderbouwde reacties heeft. Meestal slaat hij de bal compleet mis!
"


Idd dus snap niet waarom er onderbouwde mening bijstaat maar heb ook gekeken bij de topic van de film en bij de recensie en kan dat hele bericht niet eens vinden :P
Wel opvallend dat Bram altijd een positief bericht uitkiest.


Maar is idd wel leuke film(ook onderbouwde mening)

Orangey

Avatar

jeff1983 "Toch zeker één van de meeste verrassende en originele films van het jaar, al begrijp ik ook als mensen hem niet zo leuk vinden, je moet wel de link naar andere horror films begrijpen die in de film naar voren komen. Je moet in ieder geval niet verwachten een standaard horror filmpje te gaan kijken, want dat is het zeker niet!

Ook wel fijn dat deze film nu al voor €16,99 op Blu-ray te verkrijgen is, in een speciale verpakking en met de DVD erbij."


Hier heb je deels gelijk in, als je die horrorfilms al hebt gezien kan het wel leuker zijn, maar de film speelt zoveel leentjebuur dat het hele 'originele' aspect van de film daardoor wordt ondergesneeuwd. De film mondt daarom uit in een redelijk standaard horrorfilm met een zeer matig eind die de film alleen maar belachelijk maakt, zeker omdat de film zo intelligent wil zijn. Dat einde deed me trouwens erg denken aan het anarchistische einde van Fight Club, alleen paste het hier totaal niet bij de film

Spider-fan

Avatar

Grootste probleem vind ik dat ie gewoon domweg niet eng is, dat lijkt me toch de eerste vereiste van een horrorfilm. Al weet je met Whedon natuurlijk ook wel weer dat het veel humor zal zijn, maar als je Evil Dead zo sterk gaat imiteren (het lijkt bijna een remake voor een groot deel), verwacht je toch meer 'echte' horror.

KeesjeNL

Avatar

Hey, de cursiefbug is terug:+!

Steve-O "Ik vind dit dus echt geen goeie film. Het hele idee van, je dacht dat je het verhaal wist (met alle typische stereotpes) DUS NIET! Werkt niet omdat dat veel te laat in de film aan bod komt. Nu klink ik misschien ietwat hypocriet omdat je de niet grappige mannen al in het begin van de film ziet maar dat bedoel ik niet. Pas na de helft van de film en heel wat tenenkrommende scènes/clichés komt de "draai" pas echt. De film is meer belachelijk grappig dan echt goed of positief vermakelijk.

Voor ieder wat wils maar naar mijn idee word de film veels te veel opgehemeld."

Als ik jou mening mag samenvatten: Het laatste deel red het eerste deel (net) niet, kortom een onvoldoendeSmiley face. En daar ben ik het in zijn geheel mee eens.

Orangey

Avatar

Spider-fan "Grootste probleem vind ik dat ie gewoon domweg niet eng is, dat lijkt me toch de eerste vereiste van een horrorfilm. Al weet je met Whedon natuurlijk ook wel weer dat het veel humor zal zijn, maar als je Evil Dead zo sterk gaat imiteren (het lijkt bijna een remake voor een groot deel), verwacht je toch meer 'echte' horror."


Klopt, ik vond de reden waarom dit bedrijf die moorden liet plegen ook verschrikkelijk. Ik dacht dat het een mooie satire zou zijn op de afschuwelijke reality televisie van tegenwoordig. Ook dit is het niet Whedon probeert horror een reden te geven, wat een intelligente man!! Een heel belachelijke reden die de opmaat is voor een nog slechter einde, maar goed dat heb ik al gezegd zeker.
Nu ga ik geen woorden meer vuilmaken aan deze prent

aspers

Avatar

Vond m dus vreselijk zwaar tegenvallen! Komedie.... Uhhhhh... Waar dan? Horror? Mwaohhh...

Ik vond het echt té over the top op het laatst, en het voelde voor mij alsof 2 verschillende regisseurs aan 1 film hebben gewerkt. Één voor de eerste helfte, en één voor de tweede.

En na afloop bleef ik met té veel vragen zitten!

McGraig

Avatar

Volgens mij snappen de meeste mensen de uiteindelijke clou van de film niet. Hoe je het ook went of keert; het zit geniaal in elkaar. Bij een tweede kijkbeurt vallen nog meer subtiliteiten op hun plek. En oké.... de uitwerking is niet perfect maar het idee briljant. (Horror)film leken zullen er niets mee kunnen en diegenen die wachten op de zoveelste slasher ook niet. Vette tongue-in-cheek voor een beperkt publiek dat het vooral niet te serieus neemt maar toch ff verder door wilt denken. Maw; originaliteit wordt toch weer beloond met een stukje tussen wal en schip.

aspers

Avatar

McGraig "Volgens mij snappen de meeste mensen de uiteindelijke clou van de film niet. Hoe je het ook went of keert; het zit geniaal in elkaar."


Zou fijn zijn als je datook kunt onderbouwen. Want roepen dat de meeste mensen m niet snappen is natuurlijk dikke kolder... Zo ingewikkeld is de film niet hoor!

McGraig

Avatar

aspers "Zou fijn zijn als je datook kunt onderbouwen. Want roepen dat de meeste mensen m niet snappen is natuurlijk dikke kolder... Zo ingewikkeld is de film niet hoor!"


Dan wordt het één groot spoilercircus; de film is niet ingewikkeld maar vraagt om wat relativeringsvermogen.

Spider-fan

Avatar

Oef, ik vond de donkere beelden op de blu-ray niet al te mooi. Vooral de kelderscène, één van de mooiste scènes, met heel veel zwart, kreeg veel verticale strepen - op de dvd is die weer wat beter.

En waarom zijn de trailers bij DFW altijd zo slecht qua beeld en doen ze niet aan hoofdstukken...

Spider-fan

Avatar

McGraig "Volgens mij snappen de meeste mensen de uiteindelijke clou van de film niet. Hoe je het ook went of keert; het zit geniaal in elkaar. Bij een tweede kijkbeurt vallen nog meer subtiliteiten op hun plek. En oké.... de uitwerking is niet perfect maar het idee briljant. (Horror)film leken zullen er niets mee kunnen en diegenen die wachten op de zoveelste slasher ook niet. Vette tongue-in-cheek voor een beperkt publiek dat het vooral niet te serieus neemt maar toch ff verder door wilt denken. Maw; originaliteit wordt toch weer beloond met een stukje tussen wal en schip."


Ja, ben het mee eens. Hij is erg subtiel en wordt per kijkbeurt beter.

NieuwsFilm

meest populair