Blu-Ray Review: The Cabin in the Woods (Limited Edition)

De horrorkomedie die volledig ontspoort, maar juist daarom ook heerlijk vermaakt.


Regie: Drew Goddard | Cast: Kristen Connolly (Dana), Chris Hemsworth (Curt), Anna Hutchison (Jules), Fran Kranz (Marty), Richard Jenkins (Sitterson) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 19 maart 2012 | Retail release: 11 september 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | Aantal Discs 1 x Blu-Ray, 1 x Dvd | Uitgever: Dutch FilmWorks | EAN: 8715664098318 | FilmTotaal Recensie

Met The Avengers in aantocht kreeg de release van The Cabin in the Woods voldoende aandacht. De horrorkomedie werd namelijk geproduceerd door The Avengers-regisseur Joss Whedon, die de film schreef met debuterend regisseur Drew Goddard. De bioscooprelease begin dit jaar was echter niet als gepland. Eigenlijk had het al in februari 2010 in de bioscoop moeten draaien, maar de destijds noodlijdende studio MGM zag zich genoodzaakt de distributierechten van de film te verkopen aan Lions Gate Entertainment. Dit kwam niemand echt heel erg verkeerd uit. Een van de hoofdrollen werd bijvoorbeeld vervuld door Chris Hemsworth (Thor, 2011), die begin 2010 verre van een grote naam was. De horrorkomedie The Cabin in the Woods werd door de critici en het publiek zeer goed ontvangen. Aan de box office werd de R rated film een redelijk succes met een totale opbrengst van een kleine $66 miljoen. Sinds kort ligt er van de onvoorspelbare horrorkomedie een (limited edition) Blu-Ray in het schap.

SYNOPSIS
In The Cabin in the Woods gaat Curt (Hemsworth) met een stel vrienden vakantie vieren in een afgelegen boshut. Daar gebeuren vreselijke dingen. Wie denkt te weten hoe dit afloopt, zit ernaast.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlandse trailer van The Cabin in the Woods:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt The Cabin in the Woods een uiterst sterke 91%. De IMDb noteert een fraaie 7,4 bij ruim 78 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorkomedie met een 6,6. FT recensent Kaj van Zoelen gaf 4,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.
Een onderbouwde reactie van FT bezoeker Aston: ...De film begint [...] redelijk bizar maar wat de film echt interessant maakt is het laatste stuk. [...] Wat er volgt is zo apart dat het deze film echt boven andere horrors uisteekt. [...] Ik was in ieder geval heel erg verrast...
Het productiebudget van The Cabin in the Woods bedroeg circa $30 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Drew Goddard eerste bioscoopfilm circa $14,7 miljoen en eindigde op $42,1 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een redelijke $65,9 miljoen. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam tot een kleine acht ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de dibbel disc Limited Edition Blu-Ray + Dvd uitgave van The Cabin in the Woods. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een iets dikkere Blu-Ray keepkase met daaromheen de Limited Edition Pop-up sleeve. De sleeve kan als een kaft opengeslagen worden. Bij het openen komen er een paar delen van de "Cabin" naar voren. De vormgeving komt overeen met de eerste teaser poster van filmmaatschappij Lionsgate. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Audiocommentaar | We Are Not Who We Are | Marty's Stash | Hi, My name is Joss and I'll be your guide | Wonder-Con Q&A with Joss & Drew | An Army of Nightmares: Make-Up & Animatronic Effects | Primal Terror: Visual Effects | It's Not What You Think
Disc 2: Dvd van de hoofdfilm
De Limited Edtion Blu-Ray uitgave van The Cabin in the Woods bevat zo'n twee uur aan extra's, exclusief het audiocommentaar van Drew Goddard en Joss Whedon. De voornaamste extra is de Making Of "We Are Not Who We Are" waarin het schrijfduo wederom veelvuldig te zien is. "An Army of Nightmares: Make-Up & Animatronic Effects" en "Primal Terror: Visual Effects" zijn andere aardige extra's die - zoals de titels zeggen - inzoomen op de make-up en de visual effects. De "Wonder-Con Q&A" is juist weer erg matig en de extra met de titel "It's Not What You Think" is eigenlijk een PiP track, die op deze schijf klaarblijkelijk niet werkt zoals het moet en nu slechts een reeks van 21 korte filmpjes is. Raar... Helaas zijn geen van de extra's ondertiteld. Dit wordt overigens netjes aangekondigd in het hoofdmenu.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
The Cabin in the Woods bevat veel donkere beelden en het is daarom een jammer dat de details tijdens deze scènes wat wegzakken. In de meer belichte scenes blijkt dat het contrast iets hoog is, waardoor de kleuren er te veel uitspringen. Dit laatste valt iets te compenseren, al is het aan te raden om de hoofdfilm echt in het donker te bekijken. De audiotrack is prima. De surroundkanalen worden veelvuldig gebruikt en de dialoog is prima te volgen.

CONCLUSIE
The Cabin in the Woods is een uiterst vermakelijke film, die opbouwt naar een heerlijk slot. Voor acteur Hemsworth is het overigens niet de enige uitgestelde film. Ook de binnenkort te verschijnen remake Red Dawn ligt al een tijd op de plank en komt om dezelfde reden pas veel later uit. Uiteraard richt Joss Whedon zich voorlopig op de Marvel filmfranchise.
De dubbel disc Limited Edition Blu-Ray van The Cabin in the Woods is netjes. Beeld is iets mager in contrast en donkere scenes zijn erg mat. Het geluid is echter keurig en er is een flinke reeks extra's beschikbaar. Dat deze niet ondertiteld zijn is jammer voor diegenen die dit graag wel hebben. De extra Limited Edition sleeve is meer dan aardig gedaan.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 2 disc Blu-Ray + Dvd uitgave van The Cabin in the Woods zijn er een 1 disc Blu-Ray en een 1 disc Dvd versies verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Dutch FilmWorks voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair