Warner Bros. wint rechtszaak over 'Superman'

De studio mag Man of Steel gewoon uitbrengen.

Het moet toch even spannend zijn geweest voor Warner Bros. De productie van haar nieuwste film rondom het personage Superman, Man of Steel, is al flink een eind gevorderd, en toen was Jean Peavy er plotseling. Zij klaagde de studio aan, omdat ze vond dat de film er niet mocht komen, tenzij ze een flinke duit zou ontvangen.

In 1992 overleed de co-bedenker van het personage, Joe Shuster. Hij gaf de rechten toen volledig door aan zijn zus, Jean Peavy. Daarmee was zij dus de enige rechthebbende als het op het personage aankomt. Peavy schreef in 1992 DC aan, met de boodschap dat ze de laatste schulden van de uitgeverij aan haar broer wilde ontvangen. Daarnaast trof zij een deal, waarvoor ze flink wat geld ontving, en alle aanspraak die ze eventueel zou kunnen maken op het personage opgaf.

Toen ze echter merkte dat er weer veel geld gepompt wordt in de franchise, moet ze gedacht hebben toch nog iets te kunnen verdienen. Omdat ze echter haar laatste geld kreeg na de in 1992 gemaakte deal, zou ze volgens de rechter geen recht meer hebben op het personage.

"This agreement would represent the author/heir's last and final deal with DC, and would fully resolve any past, present, or future claims against DC," aldus de rechtbank. Peavy had toen aangegeven het daarmee eens te zijn en dat ze niet zou proberen "to reclaim the Superman copyright."

De beslissing is een opluchting voor Warner Bros., aangezien Man of Steel in een vergevorderd stadium is en er langzaam naar de releasedatum van 14 juni 2013 toegewerkt wordt. In die film speelt Henry Cavill de nieuwste incarnatie van het personage.



NieuwsFilm

meest populair